• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2020

13:42

POČELE KALKULACIJE U HUMSKOJ! AŽDAJE mogući rivali u plej-ofu,  projektovani ''šeširi''...

Partizan

POČELE KALKULACIJE U HUMSKOJ! AŽDAJE mogući rivali u plej-ofu, projektovani ''šeširi''...

Podeli vest

Partrizan zaostaju za liderom Superlige Crvenom zvezdom 11 bodova, a s obzirom na to da je odlukom FSS sezona skraćena za plej-of, odnosno sedam mečeva, tim iz Humske se praktično oprostio od borbe za titulu


Partizan je sada fokusiraju na odbranu trofeja Kupa i zadržavanje druge pozicije u prvenstvu, što bi omogućilo crno-belima nešto dužu pauzu preko leta i start kvalfikacija od drugog kola.

Položaj Partizana u kvalifikacijama će delimično zavisiti od raspleta nekih nacionalnih šampionata širom Evrope. Nemačka Bundesliga je prošlog vikenda otvorila nastavak fudbalske sezone u Evropi, prekinute usled pandemije. To kažemo s obzirom na činjenicu da se prvenstvo Belorusije, koje nije ni prekidano, igra u ritmu “proleće-jesen”, što znači da nije ni relevantno za narednu evropsku sezonu 2020/21, za koju su već poznati beloruski predstavnici. Nemci su nastavili sa takmičenjem, a očekuje se da to za njima učine po redosledu Estonija (19.05.), Mađarska i Češka (23.05.), Danska (28.05.), Austrija i Poljska (29.05.), Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Izrael, Ukrajina i Litvanija (svi 30.05.) itd…Videćemo koje će zemlje to učiniti u narednom mesecu junu, a ljubitelje fudbala posebno interesuje da li će to biti slučaj sa onim najjačim ligama kao što su lige u Engleskoj, Italiji ili u Španiji. Interesantno je da su i u Rusiji odredili datum nastavka takmičenja (21.06.), iako pandemija ovih dana bukvalno „divlja“ u ovoj ogromnoj zemlji…

DRASTIČNE PROMENE U SUPERLIGI! Evo koliko će timova od naredne sezone biti u elitnom takmičenju!

ODLUKA PADA U SREDU! Kokeza: Poštujemo Zvezdu i Partizan, ali većina odlučuje!

 

 

Partizan će u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2020/21 sigurno biti nosilac u 2. i u 3. kolu (naravno i u 1. kolu ukoliko bude primoran da ga igra), a što se tiče plej ofa i projektovanih učesnika grupne faze trenutna situacija je ovakva (na dan 17.05.2020.):

Foto: partizan.rs

 

 

- I pored toga što je Partizan u ovoj evropskoj sezoni dodatno i značajno ojačao svoj koeficijent za narednu sezonu (podigao ga je sa 18,000 iz ove na čak 22,000 boda za narednu sezonu!), i ovog leta ćemo pomalo strepeti hoće li nam to biti dovoljno za poziciju nosioca u projektovanom žrebu za plej of. Kao što vidite, trenutno smo poslednji “iznad crte” (među nosiocima), ali situacija naravno narednih sedmica, sa pokretanjem mnogih liga u Evropi i promenama u tamošnjim tabelama može da se menja i sigurno će se menjati. Otežavajuća okolnost u našem praćenju je činjenica da negde neće biti dovojlno pratiti samo nacionalno prvenstvo, već i rasplet u kupu dotične zemlje, pošto rasplet u kupu može da uslovi drugačiju raspodelu mesta u Evropi za predstavnike dotične zemlje - navode na sajtu crno-belih.

Ovo su šest zemalja u kojima, ukoliko rasplet na tamošnjim tabelama bude povoljniji nego što je trenutna situacija Partizan može da napreduje na gore prikazanoj listi projektovanih učesnika plej ofa u odnosu na njen izgled na dan 17. maj 2020:

• Engleska, Švajcarska, Španija, Turska, Rusija, Švajcarska

Ovome treba dodati i mogućnost napredovanja na listi ukoliko neki od učesnika kvalifikacija sa jačim koeficijentiom bude eliminisan pre plej ofa od strane nekog autsajdera. Tu dolaze u obzir samo iznenađenja u 1. i 2. kolu kvalifikacija, ali ne i u 3. kolu – s obzirom na to da se žreb za plej of obavlja pre odigravanja 3. kvalifikacionog kola. Iz gore prikazane projektovane liste, na primer, gledali bi sudbinu kiparskog APOELA (1. i 2. kolo), odnosno Totenhema, Bazela, Valensije, Bešiktaša, BATE-a ili Malmea (samo 2. kolo). Mala je verovatnoća da ekipe ovakvih imena budu eliminisane već u 1. (samo Kiprani) ili u 2. kolu (i Kiprani i svi ostali), ali…dešavale su se slične stvari u prošlosti, ne bi to sada bio prvi put. Još ako uzmemo u obzir u kakvoj specifičnoj situaciji se sada nalazi celokupan evropski fudbal…

Foto: Starsportphoto©

 

Jedine dve zemlje u kojima nam trenutni izgled tamošnjih tabela odgovara i u kojima bi, zbog po nas negativnog raspleta na kraju, mogli da nazaduju crno-beli na prikazanoj listi su Italija i Nemačka.

- Situacija je dosta povoljna za nas i verujemo da će Partizan, ukoliko u kvalifikacijama stigne do plej ofa, čemu nadaju svi koji vole crno-bele, sigurno biti među nosiocima u tom plej ofu. Istina, kada se pogleda gore prikazana projektovana lista, videćemo da i među nepovlaštenim ekipa ima nekoliko „aždaja“, ili makar vrlo nezgodnih ekipa (Milan, Rendžers, nemački klub svakako – zvao se Frajburg ili bilo kako drugačije, a ni Standard ili Steaua ne bi bili nimalo bezazleni rivali…dok PAOK niko od navijača Partizana baš i ne bi želeo, a uvereni smo da bi puno njih sada baš želelo ekipu iz Alkmara!). Međutim, i pored toga smatramo da je ipak bolje završiti među nosiocima i na taj način doći u jednu podgrupu pred glavni žreb gde bi Partizan sigurno u svojoj podgrupi, od 4 ili 5 potencijalnih (nepovlaštenih) rivala, imao barem 2-3 rivala od kojih je nesumnjivo bolji, sa većim šansama za uspeh.

Foto: Starsportphoto

 

- Kada je u pitanju projektovani izgled grupne faze Lige Evrope 2020/21,  Partizan je trenutno visoko pozicioniran u 3. šeširu i to je „najgori“ šešir u kojem će se Partizan naći ukoliko izbori grupnu fazu. Šta više, značajno je veća verovatnoća da bi crno-beli bili u 2. nego li u 3. šeširu – posebno ukoliko se zna da je žreb za grupnu fazu tek nakon završetka plej ofa, dakle profitirali bi  i od ispadanja ekipa sa jačim koeficijentom u plej ofu, a ne samo u kvalifikacionim kolima pre toga.

Dođe li Partizan do željenog scenarija, to bi bio prvi put otkad se igraju grupne faze Lige Evrope, ili ranije Lige / Kupa UEFA (a Partizan je u njima učestvovao čak devet puta – 2004, 2006, 2008, 2009, 2012, 2014, 2015, 2017. i 2019. godine) da se Partizan nađe u 2. šeširu! - objašnjavaju iz Partizana.

Najkasnije do srede 27. maja 2020. će biti poznat kalendar kojeg je UEFA naknadno odredila i za završetak ove evropske sezone, ali i kada su u pitanju kvalifikacije u narednoj sezoni 2020/21. Po svemu sudeći, kvalifikacije za Ligu Evrope 2020/21 će početi 04.08. i 07.08. (1. kolo), odnosno 13.08. i 20.08. (2. kolo), pa bi se potom protezale sve do 01.10. (kada bi se igrali revanš mečevi u plej ofu), dok bi grupna faza započela tek 22.10. U narednih sedam do devet dana očekuje se definitivna potvrda termina.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!
Politika

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!

Srpska lista saopštila je danas da je odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u vezi sa željom Prištine da bude primljena u članstvo te međunarodne organizacije, nagrada međunarodne zajednice Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom, brutalno fizičko i insitucionalno maltretiranje i obespravljivanje srpskog naroda na KiM.

28.03.2024

14:10

Novak se oglasio o poligrafu: Sve jače službe sveta... Ključno je ovo proveriti!
Društvo

Novak se oglasio o poligrafu: Sve jače službe sveta... Ključno je ovo proveriti!

Detektiv poligrafista Nikola Novak izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora i ispitavanja njenih roditelja od strane policije, da su poligrafsko ispitivanje, mobilna forenzika i veštačenje baznih stanica deo svake istrage i jedan od prvih koraka koji se rade, istakvši da je poligrafsko ispitivanje važno jer može ili da eliminiše nekoga iz istrage, ili da koncentriše istragu u tom pravcu.

28.03.2024

13:58

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija