• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

02.07.2021

17:00

IVICA ILIEV OTVORENO O POJAČANJIMA, ODLASKU STOJKOVIĆA, Sumi, Zvezdi, pripremama....

Partizan

IVICA ILIEV OTVORENO O POJAČANJIMA, ODLASKU STOJKOVIĆA, Sumi, Zvezdi, pripremama....

Podeli vest

Ivica Iiev zadovoljan je dosadašnjim delom pripremama fudbalera Partizana. Pričao je sportski direktor crno-belih o najaktuelnijim temam, a navijače pre svega zanimaju pojačanja za narednu sezonu

Ivica Iliev kaže da je zadovoljan fizičkim stanjem igrača i raguje ga obo što je video do sada tokom priprema. 

- Dobro je poznato, šest godina smo zajedno, nisam neko ko stavlja akcenat i pažnju na pripremama. Bilo je situacija kada smo imali odlične rezultate na priprmama, a posle nije išlo kako treba. A bilo je i obrnuto, loši rezultati na pripremama, a vrhunske sezone. Raduje me fizičko stanje igrača, cele ekipe, a u poslednjoj utakmici smo videli budućnost kluba i naše dečake. Oni su pokazali da na terenu ne izgledaju inferiornije u odnosu na seniore. Mnogo toga dobrog sam video i raduje me to. Holender nam se nije priključio, Rikardo još nije u formi, a očekujemo i još neko pojačanje - kazao je Ivica Iliev.

Koliko je još igrača potrebno?

- Mislim da mi dolaskom Rikarda i Danila Pantića već imamo popunjenu ekipu. Pre svega Rikarda, jer smo prošle sezone samo na papiru imali napadača, a da smo u suštini igrali bez napadača. Rikarda dobro znamo, na njegovoj promociji sam rekao, da je nemoguće bilo dovesti kvalitetnijeg igrača koji garantuje veliki broj golova i igrača čije su karakteristike baš ono što Partizanu treba. Iz svih mogućih situacija može da postigne gol. Ono najvažnije što nam je falilo doveli smo na vreme i uspeli smo da angažujemo najboljeg dostupnog igrača. S druge strane, eventualni dolazak još jednog fudbalera doveo bi nas u situaciju da kažemo – sada smo popunjeni na svim pozicijama.

Drugi špic, krilo, da li bi došao do kraja boravka u Sloveniji?

- Nadam se da će nam se pridružiti veoma brzo.

Foto: Starsportphoto

 

Suma?

- Ima problem sa vizom. Imao je nesreću gde je bio opljkačkan i bila su mu sva dokumenta zaplenjena. Imao je procedure u Gvineji i u Srbiji. Pošto nije iz Evropske unije, procedure su malo duže. Čekamo svaki dan da dobije dozvolu da nam se pridruži. Nije do nas.

Igrač koji nije opravdao očekivanja je Bajbek, ali je i dalje pod ugovorom. Gde je on i šta će se desiti s njim?

- Mi znamo šta će se desiti, ali još uvek mislim da je nekorektno da iznosimo javno situaciju. Sigurno će biti pozitivno po Partizan.

Ngoj je nesrećno izmakao u poslednji čas?

- Nemojte so na ranu, molim vas. Verujte, to je igrač posle Leonarda, najveći kojeg smo mogli da dovedemo.

Šta se desilo?

- Situacija je bila neverovatna. Dogovorili smo se sa igračem, kao i sa klubom Eupenom. Kada je trebalo da dođe kod nas, došlo je do sastanka igrača i njegovog trećeg agenta, kojeg do tada niko nije ni spominjao. On je pred sastanak rekao, Ngoj se sprema da dođe za vikend, idemo do kluba da rešimo naše stvari. Posle tog sastanka, šta se desilo u kancelariji njihovog direktora ja ne znam... Došlo je do toga da je agent rekao, najverovatnije posle neke svađe, da će igrač ostati u Eupenu do kraja ugovora. Verovatno je došlo problema oko podele novca. Ostali smo uskraćeni za spektakularnog igrača. On bi nadmašio i onaj Sadikov transfer.

Foto: Starsportphoto

 

Miljan Vukadinović?

- Vukadinović je dobar igrač koji se već spominje u poslednjih godinu dana. Ne bih o imenima, ne volim da pričam o igračima dok ne potpišu. Mogu jedino da kažem da je u igri još jedan stranac.

Banjak otišao, dolazi li štoper?

- Stanojević i ja pričamo svakodnevno po milion puta za svaki detalj. Prekomandovali smo dva mlada igrača, videli ste da su svi prethodnici imali velike učinke i pravili velike transfere. Sigurno ćemo dati šansu tim momcima da se nametnu i da jedan o njih dvojice ostane četvrti član odbrambene linije. Reč je o Matiji Đorđeviću i Luki Subotiću.

Da li je stigla ponuda za Vladimira Stojkovića iz Saudijske Arabije?

- Koliko mi je poznato, još uvek nije ništa dogovoreno. Znamo za ponudu koja je i dalje „u vazduhu“. Sve ćemo uraditi u dogovoru sa Stojketom. On je legenda našeg kluba, legenda srpskog fudbala i videćemo njegove želje kada dođe trenutak da bude sve na stolu. Biće onako kako on bude odlučio.

Ostali nosioci igre, Lazar Marković, Saša Zdjelar... Partizan planira da smanji budžet, jesu li to igrači koji imaju dozvolu da idu?

Foto: Starsportphoto

 

- Sigurno da Partizan posle ovakve dve sezone pod koronom, ne može da izdrži taj ekonomski pritisak koji plate prave klubu. To je nešto o čemu ćemo pričati sa određenim brojem igrača. Ali to ne znači da mi na njih ne računamo i da su igrači od kojih očekujemo velike stvari. Imam visoko mišljenje o svima njima. Verujem da će sledeće sezone svi do jednog dati više nego u prethodnoj ili prethodnim. Očekujem da procentualno više daju nego ranije.

Postoji li igrač koji nije na prodaju, osim Vujačića? Da li se to odnosi na Jovića?

- Mislim da Jović ima status A reprezentativca i da će to ostati. Raduje me to što sam video kod njega. Možda je on najveće pojačanje Partizana. Posle reprezentativnih obaveza i pauze to je novi igrač. Da je on došao letos kao pojačanje i nakon onakve dve prijateljske utakmice, mi bismo rekli – kakvo smo pojačanje doveli! Zna šta od njega očekujemo.

Banjak je otišao, ima li naznaka da će još neko da ode?

- Prelazni rok je živa stvar. To se nikad ne zna. U ovom trenutku mislimo da je to to, ali već večeras može nešto da se desi. Generalno, nema transfera dok traje EP. Očekujem da se zahukta tek nakon Evropskog prvenstva. Sigurno ćemo tada biti pod još većim pritiskom.

Rekli ste da ste popunjeni, jeste li zadovoljni kvalitetom ekipe?

Foto: Starsportphoto

 

- U razgovoru sa šefom stručnog štaba sigurno da jesam. Vidite po radu i utakmicama. Imali smo dobre rezultate i igru i prošle sezone, ali za to nešto veće, trebao nam je jedan ili dva igrača. Međutim, Bajbek nije dao ono što je trebalo. Verujem da je to jedini stranac koji nema veliki učinak kao ostali, već nema nikakav. Nismo u poziciji da dovodimo po dva ili tri igrača na jednoj poziciji, pa da to optereti budžet. To je naš problem, što svaki put moramo da dovodimo novog stranca i da pogodimo onog pravog. Nažalost, on koji je na papiru bio bolji i poznatiji od svih njih, gde je najvažnije nije doprinosio. Uvek je imao neke povrede i probleme, ali biće prilike da i o tome pričamo.

Pomenuli ste Rikarda, da li ste u razgovoru sa Stanojevićem došli do zaključka da bi mu odgovarao centaršut kakav ima Marko Živković?

- Žile je ozbiljno pojačanje, izuzetno mi je žao što zbog suspenzije neće moći da igra prve dve utakmice. Kada pričamo o Rikardu, pričamo o prototipu vrhunskog napadača, koji daje golove iz svih pozicija. Onih 26 što je dao u prvom mandatu, svi su na različit način dati. Što individualno, van 16, u 16, glavom... Nismo opterećeni da igramo jedan stil, već više.

Može li da se očekuje da se Partizan vrati praksi, kada je angažovao igrače iz velikih klubova, Arsenal, Roma, PSŽ...

- Napravili smo velike stvari sa strancima. Mnogi klubovi žele saradnju s nama. Mnogo klubova, zbog priče sa Sadikom, ponudili su nam igrače koji su na pozajmici u drugim klubovima. Bio nam je interesantan jedan igrač Rome, a ostali nisu oni koji prave razliku. Ali taj igrač iz Rome je sredinom prošlog meseca ispao iz priče. Nastavljamo tu praksu i nadam se da ćemo u budućnosti isto raditi.

Finansijski balast?

- Raduje me, iako to nije deo posla, Partizan na čelu s predsednikom i direktorom vodi ekonomsku politiku vodi na najbolji način. Svi znamo kako smo prodavali igrače, i to u doba korone. Tu najbolje stojimo, možda i u regionu. Ali, ne smemo da se zalećemo i rizikujemo, jer nije korektno.

Foto: Starsportphoto

 

Sadik, da li postoji datum da ga Almerija otkupi i da Partizanu ostane fiksno?

- Ne znam tačno, ali mislim da datum ne postoji. Mislim da oni čekaju pravu ponudu, pa onda da otkupe taj deo od nas.

Rekli ste da vam je žao što Suma nije igrao s Rikardom?

- Sećam se priprema baš u Ptuju, da su imali sjajnu međusobnu energiju. To mi je davalo nadu da će možda biti i najbolji tandem Partizana. Šta će biti sledeće godine ne znam, nezahvalno je pitanje.

Pratite li prelazni rok Crvene zvezde?

- Pa, iskreno, svima je poznato da samo gledam našu ekipu. Iz prostog razloga, imamo različite poglede na igrače, igru i kulturu fudbala. Tako da, ne vidim šta bi na mene to previše uticalo, kao i na naš rad. Videćemo kako će da izgleda kada se susretnemo.

Smanjen broj bonusa na jednog, ostala četvorica stranaca? Šta se dešava s tim, čuli smo da liga ostaje sa 16 klubova?

- Mislim da su neke te promene koje su se desile kvalitetne. Sad je pitanje za dublju analizu. Ali ovo sa jednim bonusom je idealno. Mislim da svaki klub u svakoj utakmici, čak i kada nema kvalitetne igrače, može da igra s jednim igračem. Već dva mlada opterećuje klub i sistem. Imamo trenera koji voli mlade igrače, mnogo njih je otkrio. Ali, kada igrate utakmicu, morate da stavljate najbolje. Super je kada imate mladog igrača koji je veoma kvalitetan. Ali, ako postoji bolji od mladog igrača, greota je da ostane na klupi. Što se tiče stranaca, više od četiri na terenu u ovom trenutku, možda bi dugoročno bilo pogubno za srpski fudbal.

Foto: Starsportphoto

 

Bojan Matić i Olimpija, kakva je situacija s Gigićem?

- Postoji interesovanje sa Olimpijom i trenerom Savom Miloševićem. On je i tražio da Matić dođe u Partizan. U jednom trenutku delovalo je da je to završena priča, a već juče nije bila toliko sigurna. Izuzetno je rano, tek je počeo prelazni rok. Mnogi klubovi vagaju, čekaju... Sve će od sredine jula krenuti ozbiljnije.

Jović i Milovanović kao Iliev i Delibašić?

- Vidim da su i bolji od nas. Sigurno bolji. Mislim da će imati velike karijere i jedan i drugi, veće nego nas dvojica.

Da li je Partizanu potrebna fudbalska desetka i da li je ima trenutno u timu?

- To mesto se gubi polako u fudbalu. Sve ih je manje. Fudbal je promenio brzinu u poslednjih deset godina. Traži se trka, brzina, desetke se polako gase. Ali, kad je neko ekstreman, uvek za njega ima mesta.

Ko osvaja Evropsko prvenstvo?

- Mislio sam Francuzi i navijao sam za njih. Čitao sam, najveći favoriti su Englezi. Sada im se otvara put, prošli su nikad slabije Nemce, verujem da su Englezi blizu finala. Mislim da bi u finalu mogli da igraju Engleska i Belgija. Verujem da su Belgijanci u mogućnosti da naprave veliki rezultat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija