• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2021

20:52

NISMO DOŠLI DA SE BRANIMO! Stanojević najavio OFANZIVU protiv Strede!

Starsportphoto©

Partizan

NISMO DOŠLI DA SE BRANIMO! Stanojević najavio OFANZIVU protiv Strede!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana savladali su Dunajsku stredu u prvom meču igranom u Beogradu sa 1:0 (1:0)

Crno-beli otputovali su na revanš u Slovačku, a protiv nezgodne "legije stranaca" braniće minimalnu pobedu iz prvog meča. Ipak, trener Partizana Aleksandar Stanojević ističe da njegov tim neće čekati. niti se braniti. 

- Ne možemo da se branimo, jer jedan gol menja sve. Došli smo da zatresemo mrežu, pobedimo. Prednost koju smo doneli ne znači ništa, ali da bi domaćin otišao dalje mora da nas savlada 2:0. Prvo nas moraju da pobedoi, da bi se igrali produžeci. Sviđa mi se novo pravilo da ne važi duplo gol u gostima. Ne dozvoljava ti da kalkulišeš - rekao je trener Partizana.

Foto: Starsportphoto

Stanojevićev tim je u strašnoj formi! Crno-beli su samo devet puta primili gol u 2021. godini, te će DAC imati veliki zalogaj u Slovačkoj. 

- Suština naše igre je da prva linija odbrane udalji protivnika od gola, da mu ne dozvolimo da se ugrožava. Poneta je da defanzivu ne čini samo poslednja četvorka. Odradili smo kvalitetne pripreme, dobro startovali, što nam daje samopouzdanje. Mada, u fudbalu se sve okrene za tri minuta. Zato smo oprezni - objašnjava Aleksandar Stanojević. 

Partizan ima problema na desnoj strani, Aleksandar Miljković zbog povrede nije u Slovačkoj, dok je Marko Živković suspendovan za dvomeč. 

- Aleksandar Lutovac će biti desni bek, u Novom Sadu je odigrao kvalitetno, uvek odradi zadovoljavajući posao, jedino što dugo nije igrao, niti je bio desni bek. Kad je sastav u pitanju, znao sam ga odmah posle derbija sa Vojvodinom. Nemam nikakvih dilema. Utakmica traje 90 minuta, nekad svesno krenete s jednim da biste završili s drugim fudbalerom. Mirno spavam. Najlepše utonem u san pred utkamicu. Toliko se potrošim u u danima dok je spremam, da najviše volim u karantinu da se naspavam - dodao je trener crno-belih. 

Za razliku od crno-belih, DAC je počeo traljavo, na poraz u Humskoj nadovezao se neuspeh na otvaranju prvenstva Slovačke.

- Protiv Templina je igrao bez kapitena koji mu mnogo znači, zato je počeo novi levi bek Ciganiks, dominirao je sve vreme, ali mu se desilo ono što nije ni protiv Salcburga ili Ferencvaroša tokom priprema. Nadam se da ćemo i mi iskoristiti slabosti DAC-a. Imaju i vrline, teško je igrati protiv timova koji se postave sa trojicom pozadi i imaju duple širine, napadaju sa dva špica, dva vingera i dva beka, često su šestorica u završnici akcija, ali to u Beogradu nismo dozvolili - otkriva Stanojević. 

Foto: Starsportphoto

Odlazak Vladimira Stojkovića iz Partizana otvorio je prostor za Aleksandra Popovića i Nemanju Stevanovića, a glavno pitanje je ko će dobiti prednost za prvi golman. 

- Ne bih stavljao upitnike pored Popovića i Stevanovića. Pokazali su se. Stojke će nam nedostajati zbog sigurnosti, ali i u dvojicu preostalih golmana imam maksimalno poverenje. Neca će braniti već protiv Voždovca. Rotirali smo golmane i prošle sezone. Da, Pop je u prednosti, u situaciji kad imam dva dobra golmana šansu ću prvo dati mlađem - podvukao je on. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija