• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2021

17:10

Partizanova grupa u LK! Zvezdina MUŠTERIJA i dva totalna autsajdera

Starsportphoto©

Partizan

Partizanova grupa u LK! Zvezdina MUŠTERIJA i dva totalna autsajdera

Podeli vest

Fudbaleri Partizana su se pobedom nad Santa Klarom plasirali u Ligu konferencija, a na žrebu za treće po kvalitetu UEFA takmičenje su smešteni u grupu B

Crno-beli su, čini se, imali sreće na izvlačenju kuglica u Istanbulu, a u grupi će se naći sa Gentom, Florom i Anortozisom.

Na pravi pogled se čini da Partizan ima dobre šanse da prezimi u Evropi, ali krenimo redom sa predstavljanjem rivala "parnog valjka".

Gent

Belgijski klub nije sjajno započeo sezonu, pošto se posle nepunih pet kola nalazi tek na 15. poziciji na tabeli sa četiri boda.

Gent je regularni deo belgijske Župiler lige prošle sezone završio na sedmom mestu na tabeli, ali je tokom doigravanja uspeo da popravi plasman, preskoči dve ekipe i domogne se Lige konferencija.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Genta na utakmici protiv Crvene zvezde prošle sezone

Podsetimo, prošle sezone je Gent učestvovao u Ligi Evrope i bio je smešten u grupu sa Crvenom zvezdom, a takmičenje je završio sa svim porazima. Šampion Srbije je u Beogradu sa 2:1 savladao Belgijance, dok je na strani bio bolji sa 2:0.

U svojoj istoriji, Gent je šampion Belgije bio samo jednom, pre šest godina, tri puta je osvojio nacionalni Kup i jedan Superkup.

Flora

Iz trećeg šešira je Partizan verovatno dobio najslabijeg rivala, estonsku Floru.

Flora je aktuelni šampion Estonije i član je tzv. "velike trojke" tamošnjeg fudbala koju čini zajedno sa Levadijom i Kaljuom.

Ove sezone Flora zauzima treću poziciju na tabeli sa 12 bodoa, ali i tri meča manje u odnosu na lidera.

Flora je u 13 navrata bila šampion Estonije, osam puta je osvajala Kup, a ima i 11 pehara Superkupa u klupskim vitrinama.

Ljubiteljima fudbala na ovim prostorima je Flora poznata po tome što je pre dve godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope eliminisala Radnički iz Niša.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Flore su u Nišu obezbedili prolaz u narendo kolo

Anortozis

Na kraju, verovatno za nijansu jači klub od Flore je kiparski Anortozis.

Ovaj kiparski klub je prethodnu sezonu završio na četvrtoj poziciji u tamošnjem šampionatu, iza Omonije, Apolona i AEL-a.

Anortozis je u Evropi najslavnije dane imao 2008. godine kada se plasirao u Ligu šampiona i grupnu fazu je završio nesrećno na začelju, iako je osvojio šest bodova.

Poslednji put je Anortozis prvak Kipra bio baš te godine, a ukupno ima osvojenih 13 titula. Nacionalni Kup je osvajao u 11 navrata, a Superkup sedam puta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija