• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2021

09:13

Obradović iz Zadra juriša na ABA ligu! Crno-beli oslavljeni započinju regionalno takmičenje!

Starsportphoto

Partizan

Obradović iz Zadra juriša na ABA ligu! Crno-beli oslavljeni započinju regionalno takmičenje!

Podeli vest

Košarkaši Partizana protiv Zadra započinju takmičenje u ABA ligi sa ciljem da osvoje trofej i plasiraju se dogodine u Evroligu * Tim Željka Obradovića oslabljen, pošto je Letonac Rodions Kuruc pozitivan na koronavirus

Moćni Partizan počinje učešće u ABA ligi! Košarkaši kluba iz Humske danas protiv Zadra u gostima igraju prvo kolo regionalnog takmičenja (Arena sport 1, 18.00).

Navijači crno-belih ne mogu da dočekaju da na delu vide zvučna pojačanja, kao i njihovog predvodnika, najtrofejnijeg evropskog stručnjaka Željka Obradovića.

Specifičan meč


Biće to prvi zvanični meč ove sezone, ali ne i jasan pokazatelj šta sve može Žocova ekipa. Crno-beli se još nisu uigrali, niti su kompletirali tim, pošto traže centra, a u Zadru će biti oslabljeni za Rodionsa Kuruca, koji je pozitivan na koronavirus.

Hrvatski tim je apsolutni autsajder, ali možda i najveća zvezda u ABA ligi trenutno - Željko Obradović i te kako poštuje svakog protivnika.

Foto: beta

 



- Biće to specifična utakmica zato što je prva. Mislim da igrači sa velikom željom iščekuju početak lige. Radili smo u poslednjoj nedelji pripreme na veoma dobar način i sad je najvažnije da to pokažemo na terenu. Gledali smo i analizirali Zadar, ekipu koju u svakom pogledu poštujemo i moraćemo da igramo veoma dobro i koncentrisano ukoliko želimo da napravimo dobar rezultat - staloženo je poručio Obradović.

Crno-bele već u petak očekuje i drugo kolo protiv Splita u gostima, pa će celu nedelju provesti u Dalmaciji. Loša vest je da su u Hrvatsku otputovali bez Kuruca. On je bio pozitivan na redovnom testiranju po povratka sa turnira "Pavlos Janakopulos", dok ostali igrači i članovi stručnog štaba nisu zaraženi.

"Rodions je odmah upućen u izolaciju. Oseća se dobro, ima blažu kliničku sliku i klub čvrsto veruje da će se brzo oporaviti. Svi ostali igrači i članovi stručnog štaba su testirani i ni kod koga nije registrovano prisustvo virusa kovid-19", saopštio je klub iz Humske.

Foto: Starsportphoto

 



Takoše, mladi slovenački bek Gregor Glas (21) potpisao je trogodišnji ugovor i postao deveto pojačanje Partizana. Željko Obradović se odlučio za doskorašnjeg košarkaša Dinamika i svojevremeno najmlađeg igrača u istoriji reprezentacije Slovenije pošto je Glas prošao kompletne pripreme sa Partizanom. Pre njega u Humsku su došli Kevin Panter, Aleksa Avramović, Zak Ledej, Rodions Kuruc, Dalas Mur, Alen Smailagić, Balša Koprivica i Jam Madar.



ABA LIGA


1. kolo

Petak

Mornar - Cedevita 77:87
Crvena zvezda - Split 97:61


Subota

Igokea - Borac 91:89
C. Olimpija - Krka 88:56


Nedelja

Mega - Studentski centar 101:68
Budućnost - FMP 82:72


Ponedeljak

Zadar - Partizan 18.00
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija