• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

15.12.2021

07:11

OD NAVIJAČA ZASLUŽUJEMO VIŠE! GOLMAN PARTIZANA OTVORIO DUŠU ZA INFORMER.RS! Pomenuo Zvezdu, a evo šta je rekao o Stojkoviću!

informer.rs

Partizan

OD NAVIJAČA ZASLUŽUJEMO VIŠE! GOLMAN PARTIZANA OTVORIO DUŠU ZA INFORMER.RS! Pomenuo Zvezdu, a evo šta je rekao o Stojkoviću!

Podeli vest

Fudbalski klub Partizan organizovao je prigodnu proslavu povodom kraja uspešne 2021. godine. Igači iz crno-belog tabora su u prazničnoj atmosferi, vidno raspoloženi, odgovarali na pitanja novinara i pričali o aktuelnim temama

Fenomelana godina je iza Partizana. Dugo fudbaleri crno-belih nisu imali toliko razloga za zadovoljstvo kao sada. Prvi su na tabeli Superlige Srbije, večiti rival Crvena zvezda je kiksnula u minulom meču i posle mnogo vremena klub iz Humske ima sve u svojim rukama. Da sreća bude još veća, izboreno je i proleće u Evropi.

Jedan od najzaslužnijih za sjajan uspeh je bez sumnje čuvar mreže Stanojevićeve mašinerije, mladi golman Aleksandar Popović.

Foto: FK Partizan

 

- Dobra sezona je iza nas, ako ne i najbolja u novijoj istoriji kluba. Izborili smo Evropu i iako je to Liga konferencija, uopšte nije bilo lako. Ko god je mislio da su te ekipe slabije, nije baš bio u pravu. Bilo je teško igrati u Estoniji, naravno i protiv Genta i svakako mislim da je prolaz veliki uspeh za nas. U prvenstvu smo prvi, Zvezda je odigrala nerešeno i ako mi pobedimo Metalac, to je već pet bodova prednosti. Mislim da se to nije desilo već pet-šest godina, tako da smatram da imamo dosta razloga da budemo zadovoljni -  počinje priču za Informer.rs Alesandar Popović.

Počeli ste u dobro u Ligi konferencija, delovalo je da ćete rutinski ostvariti cilj, ali ste doveli sebe u situaciju da u poslednjem meču, praktično do poslednjeg zvižduka strepite za prolaz.

- Počeli smo dobro i drugi rezultati su se namestili dobro. Znali smo da neće biti jednostavno. U dve utakmice sa Gentom smo uzeli bod i trebao nam je remi ili pobeda protiv Anortozisa, kojem je bio neophodan trijumf protiv nas. Mi smo malo pali u formi, saigrače je stigao umor, tereni su bili sve teži i teži i to je uticalo na našu igru. Na kraju smo zadovoljni prolaskom.

Foto: Starsportphoto©

 

Šta Vam je prolazilo kroz glavu u odlučujućoj utakmici protiv kiparskog tima, kada ste napravili prekršaj posle kojeg je sudija dosudio jedanaesterac?

- Bio je stvarno čudan osećaj. Imali smo već gol prednosti i utakmicu pod kontrolom. Moja greška je unela nemir među nas, ali posle desetak minuta smo se smirili i vratili kontrolu, a oni nisu imali nijednu šansu. Morao sam da nastavim dalje, nisam imao vremena da razmišljam kao što to činim kada je analiza utakmice.

Foto: Starsportphoto©

 

Da li Vam prija poređenje sa Vladimirom Stojkovićem. Mnogi Vas zovu "novi Stojke".

- Prija mi, ali ne volim da poredim nikoga, a ni sebe. On je vrhunski golman i legenda Partizana i  lepo je što me stavljaju u isti koš sa takvom veličinom.

Dobili ste prednost u odnosu na dva iskusna golmana. Koliko Vam sa 22 godine znači što ste stub odbrane Partizana.

-  Već četiri godine sam u prvom timu. Izborio sam se za mesto. Trebale su sve kockice da se nameste. Kao što znate, Necu i mene često šef rotira i mislim da je to dobro. Osećam podršku od kolega, konkurencija je dobra i to nas samo gura da budemo bolji.

Foto: Starsportphoto©

 

Posle pomenutog meča u Ligi konferencija, trener Aleksandar Stanojević je izjavio: ,,Ako imamo ovakvu atmosferu, ne zaslužujuemo titulu, niti da se borimo za nju! Razočaran sam i tužan zbog podrške koja je izostala". Koliko Vam je teško što nemate vetar u leđa na koji ste navikli kroz istoriju od Grobara?

- Nedostaje nam. Imamo podršku, ali to nije na nivou na kojem bi trebalo da bude. Mi svakako možemo da odigramo loše, ali sa rezultatima koje imamo, zaslužujemo mnogo više! Prvi smo na tabeli, igramo proleće u Evropi, tako da mislim da nema nekog razloga da navijači budu nezadovoljni. Možda jesu slabije partije, ali oni moraju da razumeju da smo mi do sada odigrali 30-40 utakmica i da već umor stiže saigrače. Tereni su teški... podrška ipak mora da bude mnogo veća, srazmerno rezultatima - kaže Popović.

Foto: Starsportphoto

 

Očekuje vas duel sa Spartom...

- Po imenima je protivnik jedan od najlakših, ali sigurno neće biti lako. Oni igraju češku ligu koja je isto tvrda kao naša. Imamo šansu za prolaz i to je najbitnije.

Koje su Vaše želje za 2022. godinu?

- Neka se ponovi ova 2021. i ja ću biti zadovoljan, kaže Popović kroz osmeh i dodaje: Uvek težim da bude malo bolje, eto neka bude za trunku bolja od ove i biću zadovoljan- zaključio je mladi Aleksandar Popović za Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija