• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2021

07:03

NE BOJIM SE DELIJA, MOGU SAMO DA MI ZVIŽDE! Lesor SAMOUVEREN pred dolazak u PARTIZAN! Govorio o saradnji sa Obradovićem!

Partizan

NE BOJIM SE DELIJA, MOGU SAMO DA MI ZVIŽDE! Lesor SAMOUVEREN pred dolazak u PARTIZAN! Govorio o saradnji sa Obradovićem!

Podeli vest

Francuski košarkaš Matijas Lesor potpisao novo je pojačanje Partizana

Kuvalo se letos, ali je transfer Matijasa Lesora u tabor Partizana propao. Francuz je potom sreću potražio u Tel Avivu gde je potpisao kratkoročan ugovor sa Makabijem i nije je pronašao. Otvorila se nova šansa za pregovore sa crno-belima, ovoga puta uspešnija! 

U nedelju je najavljeno, a u ponedeljak potvrđeno - Matijas Lesor je novo pojačanje Partizana! Ipak, pritisak stranca u dresu crno-belih za Francuza će biti još veći budući da je prethodno nosio dres najvećeg, večitog, rivala - Crvene zvezde. 

Naravno, najveća pomama dogodila se u Francuskoj budući da će u Partizanu sarađivati sa Željkom Obradovićem, trenerskom ikonom i najboljim stručnjakom u Evropi. Lesor je u razgovoru za tamošnji "BeBasket" otkrio da je interesovanje beogradskog velikana postojalo još letos. 

- Da, hteli su me tokom letnje pauze. Dugo sam imao ponudu na stolu, ali sam hteo da čekam do 16. decembra i kraja prelaznog roka u Evroligi kako bih dobro procenio sve opcije. Između evroligaških ponuda koje sam imao i dolaska u Partizan, ovo drugo mi je delovalo kao najbolja odluka za nastavak karijere - rekao je Matijas Lesor. 

Kada je Partizan gostovao u Metropolitanu obavio je razgovor sa članovima stručnog štaba, ali je sa Obradovićem seo za sto tek kada je stigao u Beograd. Ipak, bio je Francuz dobro upućen u to šta se od njega očekuje u crno-belom dresu. 

- Bio sam na utakmici u Parizu kada su igrali Levaloa i Partizan i pričao sa nekim od članova njegovog stručnog štaba. On je razgovarao sa mojim agentom i još nekim ljudima oko mene, tako da sam znao šta želi i šta misli o meni. Video sam kako igraju i kakva bi bila moja uloga, mislim da mogu mnogo toga da im pružim - objasnio je Francuz. 

Foto: kkpartizan.rs

Kao što je bilo i očekivano, francuske novinare je zanimalo da li se Lesor boji saradnje sa Obradovićem koji je poznat kao izuzetno temperamentan čovek koji ume da "podvikne" na igrača ako ne ide po njegovom. 

- Ne, uopšte. Ali to će zavisiti i od mene. Ako napravim neku glupost, sigurno će vikati na mene. To je strogost koja je potrebna za osvajanje Evrolige devet puta. Njegova tehnika funkcioniše, dok ima trenera koji vrište na svoje igrače samo radi vrištanja, jer misle da bi mogli da budu kao on, ali to ne donosi rezultat. Po meni, Obradović liči na Zvezdana Mitrovića (sarađivali u Monaku). Na terenu deluje zatvoren i tvrd prema svojim igračima, ali mislim da je veoma dobar čovek i otvoren, sa kojim može lako da se razgovara. On i Zvezdan su očigledno dva potpuno različita čoveka, ali su zahtevni prema svojim igračima i strogi na terenu. Igranje za Obradovića biće dobro za mene - jasan je centar crno-belih. 

Lesor već ima iskustva sa životom u Srbiji, on je godinu dana branio boje Crvene zvezde i naviknut je na uslove rada i funckionisanja u Beogradu. 

- Sa Crvenom zvezdom je bilo uspona i padova. Počelo je perfektno, zatim bilo malo gore, a na kraju... Ali imam samo lepe uspomene na Srbiju, na život tamo, navijače i njihovo poštovanje prema igračima, čak i od protivničkih navijača. Iskreno, srećan sam što se vraćam u Beograd, uživao sam živeći tamo - dodao je Matijas. 

Za kraj, najvažnije je pitanje kako Lesor planira da se nosi sa pritiskom igranja u crno-belom iako je prethodno nastupao za Crvenu zvezdu. U Srbiji, igrati za dva najveća rivala predstavlja "greh". 

- Adrenalin, uzbuđenje oko utakmice, sva tenzija koja raste tokom nedelja, to je poseban doživljaj. Treneri su napetiji, igrači i navijači isto. Svi su koncentrisaniji nego inače, jer je to poseban meč, meč koji morate da dobijete. Zaista se oseća žar oko beogradskog derbija, čak i tokom meča. Videću sada kako je s druge strane i nekoliko godina kasnije. Ali, s obzirom na tim koji je napravio Partizan i budžet koji je uložio klub, mislim da će biti dosta tenzije. Tim pre što je već prošao jedan derbi (71:56 za Zvezdu 14. novembra) - podvukao je Lesor. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija