• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Zorić

07.02.2022

16:04

UBEĐEN SAM, DERBI NEĆE ODLUČITI ŠAMPIONA! Stanojević zagrmeo: Finale Lige konferencija? Ne zanima me! Hoću titulu... (VIDEO)

Informer

Partizan

UBEĐEN SAM, DERBI NEĆE ODLUČITI ŠAMPIONA! Stanojević zagrmeo: Finale Lige konferencija? Ne zanima me! Hoću titulu... (VIDEO)

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević otvorio je karte po završetku priprema u Turskoj

 

Partizan očekuje borba na tri fronta, ali trenera Aleksandra Stanojevića zanima samo titula. Na pitanje čega bi se radije odrekao Lige konferencija ili Kupa, trener crno-belih nema dilemu: 

- Što se mene tiče, oba. Nemam nikakvu dilemu. Ne interesuje me ništa u životu osim da budemo prvaci. Sad da znam da ću igrati finale Lige konferencije ili da ću uzeti Kup, ne zanima me. Hoću titulu, svi živimo i dišemo za to da budemo šampioni. To nema cenu - kazao je Aleksandar Stanojević predstavnicima medija u Antaliji, a među njima je bila i novinarka Informera.

 

Crno-bele od starta drugog dela sezone čeka paklen ritam.

- Žestoko od starta. Ali, kad prođe februar, onda nam dolazi i pakleni mart, sve do najpaklenijeg maja. Krećemo od teškog gostovanja u Nišu, poslednji put smo tamo izgubili 1:0. Tu je Evropa, pa derbi... Spremni smo na sve što nas čeka. Nadam se da ćemo doći u situaciju da do samog kraja budemo u borbi za titulu.

Jedan igrač je rekao da će biti kraj trke ako Partizan pobedi Zvezdu u prvom derbiju na proleće.

- Ne znam šta da kažem na to. Meni su sad u glavi samo Niš i Kragujevac, dve utakmice sa Spartom. To je paklen ritam da bih tako razmišljao. Ja tako ne mislim, iskreno vam kažem. Mi ćemo imati 16 superfinala. I mi i oni. Ubeđen sam da derbi neće odlučiti šampiona.

Ima Partizan pet bodova više od Zvezde, ali će svejedno biti pod velikim pritiskom.

- Imao bih veći pritisak da sam na minus pet. Onda bi značilo da je svaki remi ili poraz gotova trka. Srećan sam s ovom vrstom pritiska, kad smo u plusu i imamo pet bodova više. Što opet ne znači ništa, jer nas jedan nerešen rezultat vraća na tri boda, a tu su međusobni dueli. Pritisak je svakog dana sve veći, kako se bliži kraj sezone. Kada ga ima, to znači da vrediš i da dobro radiš.

Foto: partizan.rs

 

Videćemo da li će se Zvezdi desiti neki novi Radnik na proleće ili Partizanu neki drugi Proleter ili će večiti rivali da gube bodove isključivo u međusobnim duelima.

- To nije normalno, mislim da nema šanse da neko ne kiksne. Nemoguće je da pobedite sve utakmice. Evo, mi imamo Niš, Suboticu, Surdulicu, Banovo brdo, a pored toga i derbi na "Marakani“. To je pet jako teških gostovanja. Nemoguće je da se negde ne desi nešto, to nije prirodno. Isto mislim i za Zvezdu i oni imaju teške utakmice, a tek dolazi plej-of. Mislim da neće derbi sve rešiti Mi smo imali neverovatan niz, a lako je moglo da se desi da na dve-tri utakmice ne uzmemo bodove. Da izgubimo od Proletera, da odigramo nerešeno sa Kolubarom, Čukaričkim...

Navijači, pomozite nam

Nada se trener Aleksandar Stanojević povratku navijača na tribine.

- Voleo bih da nam naši navijači pomognu na proleće. Ako bude lepše vreme da dolaze u što većem broju na tribine. Moramo svi da imamo dobre uslove u savremenom vremenu, da privolimo svakog čoveka da dođe na stadion.

Stigla su i pojačanja u borbi za titulu - Ljubomir Fejsa i Marko Jevtović.

- Fejsa jedan period nije bio u takmičarskom ritmu, Jevtović je došao pred kraj priprema. Mi smo tražili zadnjeg veznog, fokusirali se na to, jer smo na ostalim pozicijama popunjeni. Zadovoljan sam obojicom. Marko je protiv Batumija bio i na terenu u drugom poluvremenu. Polako ulazi u ritam. Malo nas je poremetila povreda Dače Pantića...

Otkrio je Stanojević da je Partrizan imao ozbiljne ponude za neke igrače.

- Tu ne mislim na Milovanovića, to je nešto drugo. Ovo se odnosi na Jojića, Zdjelara, Markovića, Vujačića, Uroševića...Pričam o ponudama koje su oni odbili, a bile su s finansijske strane mnogo bolje od onoga što oni imaju u Partizanu. Trostuko veća zarada i ozbiljne lige. Rekli su da žele da ostanu do juna, da završe započet posao. Oduševljen sam tom činjenicom, najiskrenije sam srećan zbog toga. One ostale ponude, koje klub ne može da odbije, to je nešto drugo. Stalno to ponavljam, ako neko oseća i želi da ide, nema nikakvih problema. Samo da se to desi na vreme. Sad je kraj prelaznog roka i siguran sam da niko više neće otići - jasan je trener crno-belih, koji ne krije da je sam imao nekoliko ponuda da napusti Humsku.

Foto: partizan.rs

 

I mene su zvali. Bilo je ponuda pre nego što sam potpisao novi ugovor. To je valjda i prirodno. Partizan uvek mnogo više donese svima nama, nego što mu mi damo. Svi smo mi te pozive dobili zato što smo u ovom klubu.

Kaže da je većinu dilema što se sastava tiče otklonio tokom priprema.

- Jesam neke! Međutim, dileme su kod mene kratkoročne. Obično rotiram igrače, imam u najužem krugu 15-16 njih za koje stvarno ne znam kad će ko igrati. Sve će zaviti od rivala, od načina igre, koje takmičenje igramo... Konkretno, znam koji će sastav početi protiv Radničkog i ko će na teren izaći protiv Sparte. To sam prelomio. A za kasnije, ne znam. Ne volim da pravim neke dugoročne planove, jer nikad se ne zna šta će da iskoči. I sa Pantićem sam imao velike planove, pa se povredio i to je dosta toga poremetilo.

Svi se pitaju koliko Natho ima snage! Natho je ranije završio jesenju polusezonu sa Partizanom i povukao se zbog anemije. U Izraelu je prošao ceo tok oporavka, ali se od početka priprema crno-belih javio na dužnost.

Foto: partizan.rs

 

- Generalno, moj način rada je da u 60. minutu menjam ofanzivnu liniju. Kod mene se bočni igrači jako troše, imaju mnogo obaveza u fazi oba pravca,sa loptom i bez nje. Ako tražim visok presing, da napadaju prostor, da se vrate u odbranu i zatvore, onda ih obično i menjam već posle sat vremena igre. Bez obzira na rezultat. Tražim novu energiju i zato ubacujem nekoga s klupe. Vidim da Natha i selektor Izraela menjao u 60. minutu, ne znam da li je to prepisao od mene. Takav nam je stil, tako funkcionišemo. Jedino je Rikardo bio nezamenjiv, pa se na kraju srušio na treningu pred Anortozis. Nije bilo nimalo prijatno tada, sad je lako da pričamo o tome. Dijagnoza lekara je bila preopterećenost. Nadam se da će ga Milovanović odmenjivati sada malo više.

Ceo intervju sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem možete da pogledate na našem Youtube kanalu!

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sladjan

pre 2 godine

Ovaj poleteo i hoće finale......daj oladi malo!!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija