• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2022

16:14

ŽELIM DA ZAVRŠIM KARIJERU U PARTIZANU! Golman PARTIZANA zagrmeo - IDEMO zajedno do TITULE!

Starsportphoto©

Partizan

ŽELIM DA ZAVRŠIM KARIJERU U PARTIZANU! Golman PARTIZANA zagrmeo - IDEMO zajedno do TITULE!

Podeli vest

Golman Partizana Nemanja Stevanović produžio je ugovor sa crno-belima do leta 2024. godine

Obaveza i briga manje za upravu Partizana. Velikom broju igrača ističe ugovor na kraju aktuelne sezone, ali je danas sa tog spiska skinuto ime Nemanje Stevanovića. Golman crno-belih produžio je vernost klubu iz Humske do leta 2024. godine. 

Stevanović je 2016. došao iz Čukaričkog u Partizan, ali dugo nije uspevao da se nametne, išao je i na pozajmice u Čukarički i Rad, međutim i pored toga je strpljivo, bez galame, čekao svoju priliku, a kada bi je i dobio, koristio je bez greške.

- Šta reći pored toga da sam veoma srećan i počastvovan što treći put produžavam ugovor sa Partizanom. Na kraju isteka novog ugovora bice mi to osam godina u Partizanu. Nadam se da ću i posle toga igrati u crno-belom timu i da ću karijeru završiti u Partizanu - jasan je Stevanović. 

Golman Partizana već je osvajao trofej u crno-belom dresu, te se nada da će se ponoviti "dupla kuran".

- To su osećaji koji ostaju za ceo život i kojih se uvek rado setite. Ne postoji ništa lepše nego uzeti titulu sa Partizanom. Ni tad,kao ni sad, nema mnogo prostora za razmišljanje. Prosto, izađete na teren i jedino što znate je da mora da pobedite svaku utakmicu! To vam je put do cilja, titule - jasan je golman crno-belih. 

Partizan je ostvario istorijski uspeh ulaskom u 1/8 finala UEFA Lige konferencije, a najvažnije je da je konkurentan u borbi za titulu! Možeš li da uporediš te dve sezone?

- Te godine, kad smo uzeli titulu, bili smo malo rasterećeniji, nismo igrali Evropu i mogli smo sav fokus da usmerimo na prvenstvo. Ove godine, Evropa nam je uzela mnogo energije i emocija, ali i pored toga pokazujemo zajedništvo kao i tada. I te godine je bila borba do poslednjeg kola, tako se očekuje i ove. Siguran sam da ćemo ponovo izaći kao pobednici i da ćemo uz pomoć publike uspeti u maju da podignemo pehar - ističe Partizanov čuvar mreže. 

Nekoliko puta u karijeri Stevanović je briljirao kada je najteže, te se čini da je jedan od onih golmana koji uživa u "pritisku". 

- U Partizanu je svaki dan pritisak. Zbog toga Partizan i jeste to što jeste. Lično, volim da igram pod pritiskom, volim izazove, ciljeve. Za mene je to inspiracija više! Volim da pričam, da komandujem. Kao golman, mogu da vidim ceo teren i mislim da pričom mogu da olakšam i saigračima, da ih upozorim na situacije koje ne mogu da vide i da bolje odigraju. A i sebi, jer tako držim veću koncentraciju - rekao je Nemanja Stevanović.

Jasno je, za Stevanovića je derbi utakmica iznad svake druge. 

- Derbi je utakmica iznad svake utakmice. Ne može niti jedna utakmica da se meri sa tom. Ali, da bi u što boljem raspoloženju i poziciji stigli na derbi, vama svaka utakmica život znači. Tako da u Partizanu, kad uvek idete na pobedu, ne smete ni jednu utakmicu izdvajati ili shvatiti olako. 

Foto: Starsportphoto©

Iako je već šest godina u Partizanu, evropski debi Stevanović je upisao tek u Roterdamu prethodne nedelje. 

- Lepo je stvarno, osecćj je neverovatan! Kad vidite onakve uslove, osećate se kao igrač. Pun stadion, teren perfektan. Nije vam teško na takvim utakmicama da nađete inspiraciju. Treba samo da izađete na teren, pokažete se u najboljem svetlu i da uživate - objašnjava bivši golman Čukaričkog.

Od samog dolaska u Partizan Stevanović je svojim zalaganjem postao miljenik navijača, a posebno nakon bravura u finalu kupa protiv Crvene zvezde.

- Imam odličnu komunikaciju sa navijačima. Prepoznali su da sam u svakom trenutku uz klub, da dajem svoj maksimum, i kad branim i kad sam na klupi. Kad primim gol, svi smo primili, ne shvatam to kao da sam sam primio gol. Takođe, kad ga ne primim, uvek prvo pohvalim napadače pa poslednjeg sebe. Od njih kreće odbrana, kod mene se završava. Komentari me ne pogađaju stvarno. Dovoljno sam iskusan da ih ne čitam. Posle utakmice popričam sa Jovšom, Ivicom Kraljem, Milanom Ševom. Njihovi komentari mi znače, bili oni dobri ili ne. Uvek mi znači da čujem mišljenje od njih ili od ljudi koji su nešto postigli u fudbalu.

Nova tri boda Partizan je osvojio u Surdulici, borba za titulu se nastavlja!

- Pobedili smo, pokazali smo karakter i da smo spremni za titulu! Gubili smo, igrali na jako lošem terenu, rekao bih sramotnom. Na takvim terenima se ni opštinska liga ne igra! I na kraju, uspeli da pobedimo jako dobru ekipu Surdulice. Pobeda nam i te kako znači, iz više razloga. Trka se nastavlja, spremni smo za nju - dodao je golman Partizana. 

Sve su prilike da će šampionsku trku rešiti "večiti derbi" u plej-ofu, a Stevanović u razgovoru za klupski sajt dodaje da bi voleo da brani na tako važnoj i velikoj utakmici. 

- Naravno da bih voleo, je želja svakog igrača.Kao dete, sanjaš da igraš na derbiju, ne sanjaš da igraš u Realu. Jednom sam branio, drugi put ušao. Oba puta smo pobedili 1:0. Nadam se da ćemo sledeći derbi dobiti i biti korak bliže tituli - podvukao je Nemanja Stevanović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija