• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.05.2022

09:47

MIJAILOVIĆ POSLE ELIMINACIJE PARTIZANA: Veliki udarac! Da smo otišli do finala za te tri utakmice uzeli bismo milion evra!

Insajder

Partizan

MIJAILOVIĆ POSLE ELIMINACIJE PARTIZANA: Veliki udarac! Da smo otišli do finala za te tri utakmice uzeli bismo milion evra!

Podeli vest

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijalović kaže da se crno-beli okreću ABA ligi posle ispadanja iz Evrokupa, o čemu je, kako kaže, pričao sa trenerom Željkom Obradovićem

Ostoja Mijailović dao je opširan intervjuu za Sportski žurnal u kojem je govorio o aktuelnom stanju u redovima "crno-belih" koji su u četvrtfinalu Evrokupa poraženi od Burse. 

- Nemamo previše izbora, okrećemo se ka polufinalu ABA lige. Čekamo da se završe četvrtfinala, da vidimo sa kim igramo. Niko od nas nije očekivao da ćemo da ispadnemo u osmini finala Evrokupa. Čak nam se bio i posložio put da dođemo do finala. Ali, to se nije desilo. Svima nam je teško - kazao je predsednik Partizana.

Foto: printscreen instagram

Ostoja Mijailović progovorio o eliminaciji Partizana iz Evrokupa

- O tome sam pre par dana razgovarao i sa Željkom. Mi nećemo odustati od naših mladih igrača. Možda bi iskusniji Amerikanci, sa NBA iskustvom, ovakve utakmice dobili. Ali, siguran sam da će na duže staze će talentovani, mladi više dati ekipi. I rezultatski, i sa finansijske strane. Imali smo daleko najmlađu ekipu u Evrokupu. Možda smo sa neke strane cenu te mladosti i platili.

Objasnio je i kako će rana eliminacija u Evrokupu uticati na finansije kluba.

- Izašli su finansijski izveštaji za prethodnu godinu. Naše knjigovodstvo greškom nije obrisalo potraživanja i kamate od strane banke. Taj dug ne postoji. On je pravosnažno rešen u našu korist i taj dug nemamo već godinu dana. Nemamo kašnjenja, redovno plaćamo plate. Nažalost i reprograme i 'batove' i to nas dosta muči. Niko nikome ne može da garantuje da bi došao do finala. Ali, realno, mi da smo otišli do finala, siguran sam da bismo za te tri utakmice uzeli milion evra. Što bi dosta značilo klubu u trenutnoj situaciji. To je nekih 15 ili 13 odsto budžeta. Svakako je veliki udarac za klub, gde moramo da nađemo način da nastavimo dalje. Veliki deo našeg budžeta se puni od ulaznica. Da je sezona išla onako kako smo zamislili, od prodaje karata bismo zaradili tri do četiri miliona evra.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Osvrnuo se i na famozno neuspelo zakucavanje Alekse Avramovića koje je možda  moglo da preokrene meč sa Bursom.

- Pričaju o Aleksi Avramoviću. Zašto je zakucao u prvi obruč, zašto nije položio loptu? Jednostavno, to je želja igrača. I više ne možete da se vratite nazad. Uostalom, on je na toj utakmici postigao 22 poena, našem gradskom rivalu ubacio osam trojki. Što je neverovatno. Košarka nije igra gde vi konstantno možete da imate isti nivo kvaliteta igre. Gde se dešavaju usponi i padovi.

Učešće u Evroligi?

- Partizan svakako neće odlučivati o tome, ako nas budu pozvali, mi taj poziv nećemo odbiti. Ali, kao Partizan nećemo ništa tražiti. Već sam nekoliko puta rekao da mi je jako žao zbog svega šta se dešava između Rusije i Ukrajine. Jako mi je žao sporta i ruskih klubova. Imamo jako dobre odnose sa CSKA, sa njihovim menadžmentom, imamo i kontakte i sa drugim klubovima koji su isključeni. Mislim da je to dosta nepravedeno prema klubovima koji su bili okosnica evropske košarke decenijama unazad. To je loše, ali mi nismo toliko moćni da možemo nešto više da uradimo. Već samo da damo svoje mišljenje i podršku tim klubovima. Od te njihove štete, mi ne očekujemo ništa - rekao je predsednik Partizana u intervjuu za Sportski žurnal.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija