• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2022

15:41

GOTOVO JE! Partizan IZABRAO novog trenera! On je NASLEDNIK Aleksandra Stanojevića!

Starsportphoto

Partizan

GOTOVO JE! Partizan IZABRAO novog trenera! On je NASLEDNIK Aleksandra Stanojevića!

Podeli vest

Uprava Partizana rešila je goruće pitanje i za novog šefa stručnog štaba postavila Iliju Stolicu

Rukovodstvo crno-belih danas je postiglo dogovor sa iskusnim stručnjakom, koji će u četvrtak potpisati dvogodišnji ugovor sa klubom iz Humske.

Tokom igračke karijere, Ilija Stolica je imao priliku da obuče crno-beli dres, ali se uprkos poverenju tadašnjeg direktora Partizana Nenada Bjekovića nije snašao u Humskoj, pa se vratio u matični Zemun.

Usledio je najbolji period njegove karijere, kada je za Gornjovaročane u 58 mečeva dao 40 golova.

Bila je to preporuka Ukrajincima, jer su čelnici Metalurga iz Donjecka otkupili njegov ugovor, ipak, nije se snašao, sa samo 20 odigranih mečeva obreo se na pozajmici u OFK Beograd, gde je ponovo zablistao i u 12 utakmica, osam puta bio strelac.

Usledio je novi angažman u inostranstvo, tačnije Belgiju, gde je potpisao za Sen Truden, nakon dve sezone obreo se u Monsu, koji mu je bio poslednji klub u ovoj državi.

Foto: Starsportphoto

Ilija Stolica

U smiraj igračke karijere, Stolica je zaigrao za grčki OFI sa Krita, Budućnosti iz Podgorice, te američkim klubovima Nju Inglendu i Njujorku, gde je 2011. godine i okačio kopačke o klin.

Na početku trenerske karijere, Stolica je 2014. godine bio predvodnik kadetske reprezentacije Srbije. Samo 12 meseci kasnije vratio se ponovo u Humsku i radio kao asistent tadašnjem šefu Zoranu Milinkoviću, njegov učinak krunisan je velikim zaslugama za osvajanje titule.

Nakon novog odlaska iz Partizana, obreo se u FSS, gde je samostalno vodio selekcije U-16 i U-17, da bi se potom prvi put oprobao kao trener nekog kluba, samostalno je predvodio superligaša Voždovac!

U tom periodu karijere Stolica se veoma dobro pokazao, toliko dobro da ga je Marko Nikolić u danima kada je osvjio duplu krunu sa Partizanom i rešio da ode u Videoton, preporučio kao relevantnog nalslednika na klupi Parnog valjka.

Malo je nedostajalo da se taj transfer realizuje, međutim, Ilija Stolica je odlučio da posle rada u Vojvodini prihvati poziv Olimpije iz Ljubljane.

Ispostavilo se da je to bila najveća greška u njegovoj trenerskoj karijeri, jer je samo 48 dana proveo na Stožicama.

Vratio se u Srbiju i 2019. godine postao selektor mlade reprezentacije naše države, koja je doživela katastrofu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Rukovodstvo Saveza smenilo je Stolicu u aprilu prošle godine, iako ga nije obavestilo o toj odluci. Da vrhunac bude veći, FSS je u decembru 2020. produžilo ugovor sa njim, koji je posle fijaska Orlića, precrtan.

Podsetimo, osim Stolice, u konkurenciji da nasledi Aleksandra Stanojevića na klupi Partizana bio je i legendarni napadač crno-belih Savo Milošević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sasa

pre 1 godinu

I koje on preporuke ima da bude trener Partizana?

VLADA 011

pre 1 godinu

Sve veliki klubovi u kojem je igrao.Tako da je njegov novi klub izabrao pravog.Garantovano ce biti u gornjem delu tabele.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija