• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M.Z.

16.08.2022

16:02

PROSLAVLJENI FUDBALER CRNO-BELIH O SITUACIJI U HUMSKOJ! Krčma: Partizan je brod koji tone! PETRIĆ NEMA ČAROBNI ŠTAPIĆ!

Starsportphoto

Partizan

PROSLAVLJENI FUDBALER CRNO-BELIH O SITUACIJI U HUMSKOJ! Krčma: Partizan je brod koji tone! PETRIĆ NEMA ČAROBNI ŠTAPIĆ!

Podeli vest

Gordanu Petriću želim sve najbolje, ali plašim se da ne može mnogo toga da promeni u ovakvim okolnostima, jer su klubu potrebne promene iz korena, kaže Slobodan Krčmarević

Proslavljeni fudbaler crno-belih, a sada trener, priznaje da je bio iznenađen kada je video da je njegov prijatelj i bivši saigrač pristao da sedne na klupu umesto otpuštenog Ilije Stolice.

Novi kormilar je u nedelju veče prekinuo seriju "parnog valjka" od pet vezanih mečeva bez pobede, pošto je na debiju u Novom Sadu savladana Mladost (1:0) i to golom Svetozara Markovića u nadoknadi vremena.

- Plašim se da je Partizan brod koji je uveliko potonuo, a Gordan Petrić nema čarobni štapić da nešto promeni preko noći - poručio je Slobodan Krčmarević (57) za Informer!
 

Pošten i inteligentan 

Međutim, bivši napadač smatra da je to bio samo trzaj i da je izlaz iz krize daleko. 

- O Gordanu imam izuzetno mišljenje. Igrali smo zajedno u OFK Beogradu i Partizanu. Dobro ga poznajem, sjajan je momak, pošten, častan... Zato mi je iznenađujuće što je sad odlučio da preuzme brod koji tone. Ne znam koliko je to dobro za njega. Nema on čarobni štapić da sve promeni preko noći. Ostavio je dubok trag u Humskoj kao igrač i funkcioner. I razumem želju da pomogne voljenom klubu u teškim vremenima, ali ne znam koliko to zaista može u ovakvim okolnostima - kaže Krčmarević.

Foto: Starsportphoto

Slobodan Krčmarević

Iskusni stručnjak tvrdi da mora da dođe do promena na svim nivoima kako bi se krenulo napred.

- Petrić ne zaslužuje da bude gubitnik. On je čovek fudbala, inteligentan i sposoban. Ni u čemu nije sudelovao sa ljudima koji su u upravi. Dok je bio generalni sekretar i potpredsednik, Partizan je bio sila. Osvajale su se titule, igrala Evropa, afirmisali talenti... Pored njega, tu su bili i Bata Mirković, Ivan Tomić, Slaviša Jokanović... Voleo bih da me Gordan demantuje i da osvoji "duplu krunu", to bi bilo fenomenalno i prvi bih mu čestitao. Međutim, kako stvari stoje, nema boljitka i napretka dok ne dođe do suštinskih promena, onih iz korena - smatra Krčmarević.

Ne ide na stadion

Nekadašnji selektor naše mlade reprezentacije se osvrnuo i na nedavno, oštro izlaganje Đorđa Tomića.

- Slažem se sa Đoletom u svemu što je rekao. Ima nas, bivših igrača, koji se često okupljamo zbog Partizana. I ovi koji su u foteljama ne mogu nas da kupe, niti da nas zovu kad je stani-pani. Nema tih para, jer nas sa klubom povezuje samo čista ljubav. Momci poput Tomića, Troboka, Čakara, Saleta Ilića mogli bi mnogo da doprinesu. Umesto da imamo neku ložu na stadionu, da dolazimo da gledamo utakmice, da pomažemo klubu... Ma kakvi, pojavili su se tu neki ljudi niotkuda i oni se sad pitaju.

Čovek koji je odigrao 72 utakmice za "parni valjak" i dao 29 golova ne krije razočarenje zbog stanja u klubu.

- Pre svega, navijač sam Partizana, to je moja druga porodica. Ne može niko iz sadašnje uprave da mi priča o njemu. Tu sam ponikao i odrastao, od malih nogu sam bio u Humskoj, išao na "jug" i prošao sve selekcije. Poslednjih pet godina nisam bio na stadionu, jer vidim šta i kako radi. Šta se sve događalo na Skupštinama i kako su produžavani mandati, kao da je sjajno i bajno. Nije Partizan ničija prćija ni dedovina da može neko tako da se ponaša, bez ikakvog reda i kriterijuma. Rezultat je jedino merilo, a kad njega nema, moraš da se skloniš. Nisu samo igrači i struka problem. Ko je angažovao te momke, ko ih je selektirao, ko je birao trenere... Bez titule smo pet godina, bez trofeja tri, jasno je kao dan ko mora da se menja - zaključuje Krčmarević.

Foto: Starsportphoto

Slobodan Krčmarević

Gde su deca iz omladinske škole?

Osvrnuo se čuveni as i na stanje u Omladinskoj školi Partizana, u kojoj je i on nekada radio i afirmisao Stevana Jovetića, Živka Živkovića, Nikolu Gulana, Rajka Brežančića...

- Meni stvarno nije jasno gde su naša deca i čemu služi Teleoptik? Ako Partizan ne može u ekipi da ima makar štopere i bekove iz svoje škole, o čemu dalje da pričamo. Nekad smo izbacivali talente kao na traci, u Evropi bili odmah iza Ajaksa, a gde smo danas? - pita se popularni Krčma.

Puno mi je srce zbog košarke

Priznaje nekadašnji golgeter da mu je drago što se Košarkaški klub Partizan podigao i nada se da uskoro to može da se desi i  sa fudbalskim.

- Puno mi je srce zbog košarke. Igraće u Evroligi, biće više publike u hali nego na stadionu. Gledajući iz ugla navijača, koga briga odakle novac kad je došao veliki Željko Obradović, a za njim i zvučna pojačanja. I opet će se tražiti rezultat, jer bez njega ništa ne pije vodu. Ranije su svašta pričali o Draganu Đuriću, ne znam šta je radio i kako, ali u njegovo vreme osvojeno je šest titula u fudbalu. To su činjenice, istorija. Sad samo možemo da sanjamo o tome - jasan je Krčmarević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Neša

pre 1 godinu

Slažem se sa Krčmom sve,sa ovim ljudima Partizan je večito drugi ali tako valjda odgovara svima..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20