• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2022

21:01

(OCENE) TRAORE - BEDEM, DIJABATE - MOTOR! Partizan slavi DUPLU POBEDU protiv Nemaca!

Starsportphoto©

Partizan

(OCENE) TRAORE - BEDEM, DIJABATE - MOTOR! Partizan slavi DUPLU POBEDU protiv Nemaca!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana savldali su Keln sa 2:0 (1:0) u četvrtom kolu Lige konferencija

Dupla pobeda Partizana protiv nemačkog Kelna! Malo ko se nadao da će crno-beli, posle katastrofalnog starta sezone, smoći snage da se umešaju u borbu za proleće u Evropi budući da je grupa u Ligi konferencija bila paklena. Ipak, nakon četiri kola Partizan je drugi na tabeli sa osam bodova i sami će odlučivati o svojoj sudbini! 

Još jednom je Gordan Petrić pogodio kako protiv Kelna! Još jednom je kao pobednik izašao iz taktičke borbe protiv Štefana Baumgarta, a sve to je rezultiralo duplom pobedom i to bez primljenog gola protiv Jarčeva.

Foto: Starsportphoto

Ocene: 

Aleksandar Popović 7 - Poznato je da je golmanu najvažnija prva odbrana, a čuvar Partizanove mreže sjajno je počeo meč u Humskoj. Posle samo nekoliko minuta Skiri je pokušao da ga matira iz voleja, ali je Popović izvrsno reagovao i skupio preko potrebno samopouzdanje. Na gotovo identičan način počeo je i drugi deo igre. Sve što je bilo na mladom golmanu on je večeras uspeo da uradi. 

Slobodan Urošević 8 - Kapitenski! Urošević je večeras još jedom opravdao traku koju nosi na ruci. Ne samo da je briljirao uz levu aut-liniju nego je imao i "mirovnu misiju" budući da je smirivao Grobare koji su dva puta prekidali utakmicu baljkadom. Sjaju utakmicu krunisao je asistencijom za Rikarda Gomeša na startu drugog poluvremena. 

Igor Vujačić 7 - Posle utakmice u Kelnu teško da je neko mogao da zamisli bolju partiju štoperskog tandema, ali se to u Humskoj desilo. Kao da su Vujačić i Marković otišli "korak dalje" i do kraja iscedili kompletnu navalu Jarčeva. 

Svetozar Marković 7,5 - Florijan Dijetz završio je u džepu Svetozara Markovića još u Kelnu, a popularni Sveta nije želeo Nemca da pusti ni danas u Humskoj. Nije se nekadašnji mladi reprezentativac Nemačke "sastavio sa loptom". Sve što je pokušao - propalo je! Štefanu Baumgartu ostaje da se nada da će Dijetz izaći "iz džepa" Markoviću sada kada je dvomeč protiv Partizana gotov. 

Aleksandar Filipović 6,5 - Još jednom je bivši fudbaler BATE-a imao više defanzivnih nego ofanzivnih zadataka, ali kada god je prešao na polovinu rivala Filipović je bio opasan. Menjala su krila Kelna strane kako bi pronašli pukotinu u odbrani Partizana, ali je večeras sve u Humskoj funkcionisalo bez greške, pa tako i Aleksandar Filipović. 

Foto: Starsportphoto©

Hamidu Traore 6,5 - Bedem na sredini terena! Bio je Traore nepremostiva prepreka za kompeltan vezni red Kelna. Ni Škiri, ni Martel, ni Hektor, a ni nešto ofanzivniji Adamjan, Kainc i Maina nisu imali rešenje za stamenog reprezentativca Malija. Ponovio je partiju iz Nemačke, ponovo je nešto "stidljivije" ušao u meč, a kako je utakmica odmicala bio je sve sigurniji. Pirueta na startu drugog poluvremena bila je potvrda kvaliteta i samopouzdanja! 

Kristijan Belić 6 - Moraće još u Humskoj da imaju strpljenja za "male boginje" Partizanovog bonusa. Ponovo je bez potrebe dobio žuti karton, nekoliko puta nespretno reagovao zbog čega je Petrić morao da ga vadi iz igre u drugom poluvremenu. Ipak, predstavljao je taktičko iznenađenje za Jarčeve, a po rezultatu se može reći da je uspelo! 

Fuseni Dijabate 8 - Polako, ali sigurno Fuseni Dijbate postaje miljenik navijača Partizana. Povremeni reprezentativac Malija mami osmehe i uzdahe svaki put kada je lopta u njegovom posedu, a tako je bilo i večeras. Svaki put kada bi dobio milimetar prostora nešto bi se desilo. U 15. minutu je na maestralan način iskoristio grešku Huberta i doneo prednost crno-belima. 

Bibras Natho 6 - Iako nije bilo njegovog konkretnog učinka na terenu ponovo je Izraelac bio motor crno-belih. Po ko zna koji put Natho je bio personifikacija iskustva na terenu. Kada treba povuče, ako je potrebno da se "stane na loptu" i za to je sposoban. Okrakterisan je kao igrač za velike utakmice, a to potvrđuje iz nedelje u nedelju. 

Kvinsi Menig 6,5 - Uradio je Holanđanin u prvih pet minuta više nego za čitav meč u Nemačkoj. Sjajno je iskoristio prodor Dijbataea po strani, laganim driblingom se oslobodio Hibersa, ali je Švabe uspeo da zaustavi njegov pokušaj sa ivice kaznenog prostora. Do poluvremena je imao još jednu veliku priliku da se upiše u strelce, ali je tada prečka zaustavila njegov udarac. 

Foto: Starsportphoto

Rikardo Gomeš 7,5 - U većem delu prvog poluvremena Gomeš je bio van svih dešavanja na terenu. Sve to je stvorilo mnogo više prostora brzonogim krilima Partizana. Na startu drugog poluvremena golgeter crno-belih uspeo je pobegne svojim čuvarima i duplira prednost domaće ekipe. Još jedna partija "kao iz udžbenika" za miljenika Grobara. 

Izmene: 

Ljubomir Fejsa 6 - Ušao je na teren umesto Kristijana Belića koji je počeo da srlja iz greške u grešku. Smirio je situaciju, dodatno ojačao vezni red crno-belih i pomogao Partizanu da na miran način privede utakmicu u Humskoj kraju. 

Patrik Andrade 6 - Želeo je Petrić da ulaskom Andradea dodatno ojača vezni red i to mu je uspelo za rukom. 

Andrija Pavlović bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak!

Gordan Petrić 7 - Na mala vrata stigao je u Humsku, kada su svi sumnjali da crno-beli mogu do bilo kakvog rezultata, a Petrić je posle četiri kola uspeo da sakupi osam bodova i dođe na korak od proleća na međunarodnoj sceni! Još jednom je taktički nadmudrio Baumgarta, upisao duplu pobedu protiv "strašnog" Kelna i to bez primljenog gola posle više od 180 minuta fudbala! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija