• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2022

08:39

RAČUNICA JE JASNA! Evo šta Partizanu donosi pobeda, a šta remi protiv Čeha!

REUTERS/Radovan Stoklasa

Partizan

RAČUNICA JE JASNA! Evo šta Partizanu donosi pobeda, a šta remi protiv Čeha!

Podeli vest

Nećemo kalkulisati, idemo punim gasom na pobedu protiv Slovačkog, poručuje Gordan Petrić (53) pred odlučujući meč u 6. kolu Lige konferencija (četvrtak, 21.00, RTS 1, Arena 1 premijum)

Partizanu je dovoljan i remi kako bi obezbedio proleće u Evropi! Srpski vicešampion trenutno je drugoplasiran, ali je bodovno izjednačen sa Nicom, pa u poslednjoj rundi može čak da se izbori da sa liderske pozicije ode u nokaut fazu.

Prvo mesto donosi direktan plasman u osminu finala, čime bi Partizan izbegao da se u baražu sastane sa nekom od ekipa koje su ispale iz Lige Evrope. Da bi se to ostvarilo, neophodno je da "parni valjak" sruši Čehe u Humskoj, kao i da Francuzi ne dobiju Keln u Nemačkoj.

Ukoliko izgube crno-beli će morati da se nadaju da Keln neće savladati Nicu kako bi ostao drugi na tabeli. 

PARTIZANOVE KALKULACIJE

IDE U OSMINU FINALA LIGE KONFERENCIJA
* Ako pobedi Slovačko i Nica ne pobedi Keln

IDE U ŠESNAESTINU FINALA LIGE KONFERENCIJA
* Ako pobedi Slovačko, a Nica pobedi Keln
* Ako odigra nerešeno sa Slovačkim
* Ako izgubi od Slovačkog, a Keln ne pobedi Nicu

Nema kalkulacija

Foto: REUTERS/Radovan Stoklasa

 


- Moja želja je bila da već u Francuskoj obezbedimo prolaz. Da smo to uradili prošle nedelje, onda bi protiv Slovačkog šansu dobili svi mlađi i talentovani momci. Izašli smo iz tog filma da kalkulišemo, igraćemo najbolje što možemo. Nekad te i protivnik natera da se braniš, ali to sigurno sad neće biti naša ideja. Idemo punim gasom, jasno je šta hoćemo - poručio je trener Partizana Gordan Petrić pred utakmicu.

Defanzivac Igor Vujačić kaže da crno-beli neće kalkulisati i da će ići na sva tri boda protiv Slovačkog.

- Nadam se da ćemo pobediti Slovačko. Biće teško, jer igramo pred praznim tribinama, ali na to ne možemo da utičemo. Bilo bi ružno i nepravedno da se ne plasiramo dalje posle ovako dobrih mečeva u grupi - ističe Vujačić.

LIGA KONFERENCIJA

Grupa D

6. kolo

Četvrtak, 3. novembar

Keln - Nica 21.00
Partizan - Slovačko 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija