• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.01.2023

19:03 >> 20:48

CIBOSI ODUVANI U ARENI! Partizan malo sporije počeo, a onda proradio! HRVATI NISU IMALI ŠANSE!(VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

CIBOSI ODUVANI U ARENI! Partizan malo sporije počeo, a onda proradio! HRVATI NISU IMALI ŠANSE!(VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Cibonu 93:68 u okviru 14. kola regionalne ABA lige.

Bolji od ostalih u ekipi Partizana bio je Danilo Anđušić sa 22 poena, dva poena manje je postigao Alen Smailagić, a dabl-dabl učinak ostvario je Tristan Vukčević sa 14 poena i 10 skokova.

Srpski košarkaš Aleksandar Aranitović bio je najefikasniji u Ciboni sa 16 poena, a dvocifreni učinak imao je još Marko Baković sa 13 poena i devet uhvaćenih lopti.

Partizan je na prvom mestu ABA lige sa 12 pobeda i dva poraza, dok je Cibona sedma sa šest pobeda i osam poraza.

PARTIZAN - CIBONA 93:68 (17:19, 28:14, 23:16, 19:11)

Dvorana: Štark arena (Beograd). Sudije: Saša Pukl, Radoš Savović, Nermin Nikšić

PARTIZAN: Vukčević, Avramović, Panter, Smailagić, Papapetru, Egzum, Brodzijanski, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar.

CIBONA: Vuković, Radovčić. Mesiček, Perasović, Smajlagić, Majcunić, Aranitović,Baković, Kapusta, Ljubičić, Bundović.

Partizan je četiri minuta pre kraja prve četvrtine vodio sa 16:7, da bi do kraja prve deonice zagrebački tim napravio seriju 12:1 i poveo sa 17:19.

Crno-beli su zaigrali bolje u drugoj četvrtini i u nekoliko navrata su poveli sa 13 poena razlike. Na odmor se otišlo rezultatom 49:38.

Standings provided by Sofascore


U drugom poluvremenu Partizan je kontrolisao rezultat, a do najveće prednosti domaći tim je došao u završnici meča (93:66).

Partizan u narednom kolu dočekuje MZT iz Skoplja, a Cibona na svom terenu igra protiv Studentskog centra.

TOK MEČA: 

ČETVRTA ČETVRTINA

Još jedna trojka Cibone u 31. minutu od Smailagića, ali Ciboninog košarkaša. Uzvratio je poenima Brodzijanski. Partizan je u vođstvu 80:60, a onda Partizanov Smailagić pogađa za tri i stiže do 20. poena.

Pobednik je poznat u Areni. Ostalo je još pet minuta do kraja, a Partizan rutinski privodi meč kraju. Cibona bi nekako da spusti razliku, jer su i "vukovi sa Tuškanca" svesni da je pobednik već odlučen. 

U 38. minutu Anđušić ubacuje i svoju petu trojku, drugu zaredom u dva bnapada. Odličan je večeras danilo sa 19 poena uz 5/7 za tri!

Konačan rezultat meča je 93:68 za Partizan.

 

TREĆA ČETVRTINA

Igra se 22. minut, dva brza faula Partizanovih igrača, pa onda Lesor udara rampu Ljubičiću. Panter postiže trojku, i to su prvi poeni iz igre u drugom poluvremenu - 53:40.

Baković u 24. minutu poentira posle odličnog prodora uz faul, ali nije bio precizan sa penala. Egzum prv i put večeras u igri, Partizan u vođstvu 64:49, crno-beli potpuno kontrolišu utakmicu. 

 

 

Sada su raspoloženi Egzum i Vukčević u Partizanu, a Kapusta i Aranitović kod Cibosa. U toku je 27. minut, Trifunović donosi najveću prednost crno-belima trojkom - 64:49.

Posle treće deonice rezultat je 74:57.

 

DRUGA ČETVRTINA

Kao na startu meča Smailagić odlično otvara i drugu deonicu. Prvo je snažno zakucao, a onda i pogodio pod košem iako je bio udvojen - 21:19. U 13. minutu, izjednačena košarka. Crno-beli su nešto agresivniji u nastavku. 

Smailagić je već upisao 11 poena, bez promašaja je za dva poena, 5/5, Lesor ga je zamenio, Partizan vodi - 24:23.

 

U 15. minutu Anđušić pogađa još jednu trojku za crno-bele - 36:23 to je najveća razlika na meču.Diže se i Cibona, Bundović pogađa za dva poena - 38:30. Madar uzvraća trojkom i vraća ekipi Željka Obradovića dvocifrenu prednost - 41:30. Moćno zakucavanje Papaptrua u 18. minutu - 45:32.

 

PRVA ČETVRTINA

Na početku meča Smailagić igra odlično. Već u 3. minutu šest njegovih poena za vođstvo crno-belih 8:2. Partizan odmah od samog starta hvata ritam. U 5. minutu trojka Aranitovića. Košarkaš Cibone deluje motivisano protiv svog bivšeg kluba, a upisao je i asistenciju Srbin iz redova Cibosa. 

Igra se 7. minut, a domaći igrači su najbolji u crno-belom timu, Vukčević, Trifunović, Avramović i Smailagić, uz Pantera, su u postavi. Tristan je doneo nove poene iz ofanzivnog skoka - 13:5.

Gosti prave seriju 7:0 za "minus dva" - 16:14, a onda u 9. minutu prelaze u vođstvo 16:17. U finišu uvodne deonice Smailagić posle faula polovićan sa penala - 17:17. Odlično se snaša Aranitović za novo vođstvo Cibosa - 17:19, Željko Obeadović je besan kao ris.

UŽIVO:

 

 

19.00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 14. kola ABA lige između Partizana i Cibone. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija