• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2023

18:21 >> 19:51

IŽIVLJAVANJE PARTIZANA! Crno-beli DEKLASIRALI MZT i ubacili 120 POENA!

Starsportphoto©

Partizan

IŽIVLJAVANJE PARTIZANA! Crno-beli DEKLASIRALI MZT i ubacili 120 POENA!

Podeli vest

Košarkaši Partizana deklasirali su MZT u Štark areni sa 120:67 u 15. kolu ABA lige

Nakon nekoliko teških meseci za crno-bele četa Željka Obradovića ušla je u seriju dobrih rezultata i vezala nekoliko lakih pobeda. Prethodne nedelje Partizan je zabeležio veliki trijumf nad Baskonijom u Evroligi, a danas su pred svojim navijačima opravdali ulogu favorita i deklasirali MZT iz Skoplja sa 120:67  (29:15, 25:19, 31:15, 36:16) u okviru 15. kola regionalne ABA lige. 

Crno-beli su od prvog do poslednjeg minuta imali vođstvo, a predost stečeni na startu utakmice pvećavali su u gotovo svakom napadu. Svi koji su večeras dobili šansu protiv MZT-a su se i upisali u strelce, a najraspoloženiji za igru bio je Alen Smailagić. 

Ono što može da raduje trenera Željka Obradovića jeste odličan procenat iz igre crno-belih koji su utakmicu završili sa više od 74 odsto uspešnosti pri šutu. Sa druge strane, MZT će morati šansu za bodove da traži na nekoj drugoj utakmici budući da četa Dragana Nikolića u Štark areni nije imala nikakve šanse. 

Foto: Starsportphoto©

Uprkos sjajnom napadu Partizan ni jednog momenta nije zapostavio igru u odbrani. Posebno u drugom poluvremenu budući da je Obradović bio vidno nezadovoljan nakon nekoliko loših reakcija njegovih izabranika tokom prve dve četvrtine. 

Partizan je do pobede predvodio pomenuti Alen Smailagić koji je utakmicu završio sa 24 poena, a dodao je i sedam skokova. Pratio ga je Tristan Vukčević sa 13 koševa, sedam skokova, Aleksa Avramović je ubacio 16, dok je Jam Madar brojao do 14. Sa druge strane najefikasniji bio je Damjan Stojanovski sa 16 koševa. 

PARTIZAN - MZT SKOPLJE  120:67 (29:15, 25:19, 31:15, 36:16)

Štark arena, Beograd  Sudije: Tomislav Hordov, Bojan Kruljac, Edo Javor

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Papapetru, Egzum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar

MZT: Krstevski, Bursać, Mićović, Kofi, Robev, Mitevski, Kuk, Ver, Abu, D. Stojanovski, V. Stojanovski, Pandev

UŽIVO

Četvrta četvrtina: 

Iako je Partizan davno rešio pitanje pobednika četa Željka Obradovića nastavila je da igra u sjajnom ritmu sve do kraja utakmice. MZT je doživeo jedan od najubedljivjih poraza u istoriji ABA lige...

Nastavlja se Partizanovo "iživljavanje" nad nemoćnim MZT-om! Crno-beli su vezali nekoliko sjajnih napada na startu poslednjeg perioda i sada vode sa 40 razlike, ponovo je na parketu Alen Smailagić koji će bez dileme poneti epitet MVP-a ove utakmice - 92:51!

Foto: Starsportphoto©

Treća četvrtina: 

Dodao je Partizan gas u finišu treće četvrtine i pobegao na nedostižnih 30 razlike! Neverovatno šutersko veče za crno-bele koji za tri poena imaju sjajan procenat od 70 odsto (10/14). Minute su dobili Zek Ledej i Danilo Anđušić koji su dali svoj poeneterski doprinos - 78:48!

Partizan rutinski odražuje posao u nastavku utakmice. Ne dozvoljavaju crno-beli MZT-u da se primakne i ugrozi pobedu domaćina. Sada je svoj poenterski doprinos dao i Jam Madar - 67:44!

Održavaju crno-beli prednost stečenu u prvom poluvremenu, MZT uspeva da kaska za domaćinom, ali gosti iz Makedonije nemaju odgovor na sjajnog Alena Smailagića i Džejmsa Nanelija - 60:40!

Foto: Starsportphoto©

Druga četvrtina: 

Sjajna igra Partizana, prednost crno-belih raste iz napada u napad. Sada je sa distance pogodio Tristan Vukčević i doneo svom timu 20 koševa vođstva. MZT u ovim momentima deluje potpuno izgubljeno - 49:29!

Čini se da je Partizan posle samo 15ak minuta igre rešio pitanje pobednika. Crno-beli su u sredini druge četvrtine stekli već ogromnu prednost i nakon poena Dantea Eguzma ima ogromnu prednost - 42:26.

Izuzetan ritam obe ekipe na startu druge četvrtine. MZT je ubacio sedam poena, dok je Partizan dao osam i tako ponovo povećao svoju prednost. Imali su šansu crno-beli iz kontre da pojačaju vođstvo, ali je u pogrešio Tristan Vukčević što je iznerviralo Željka Obradovića - 35:23!

Prva četvrtina:

Foto: Starsportphoto©

Nastavili su crno-beli da grade svoju prednost i posle uvodnih deset minuta već imaju dvocifreno vođstvo na krilima Alena Smailagića - 28:15!

Nije Partizan puštao gas, nakon poena Majkla Kefija crno-beli su bezali šets poena preko Avramovića i Matijasa Lesora i dodatno povećali svoju zalihu. Odmah je tajm-autom morao da reaguje trener gostiju Nikolić - 14:6!

Izuzetno siguran početak utakice nakon uvodne greška Alekse Avramovića crno-beli su uspostavili svoj ritam i sa dve trojke Kevina Pantera napravili osetnu razliku odmah na startu. Ipak, kapiten Partizana ubrzo je ušao u probleme sa faulovima zbog čega je ranije nego očekivano morao na klupu - 8:4.

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 15. kola ABA lige između Partizana i MZT Skoplja. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija