• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2023

19:54 >> 21:22

STOTKA PARTIZANA U PODGORICI! Crno-beli se zagrevali za EVROLIGAŠKI DERBI protiv Zvezde! (VIDEO+FOTO)

ABA liga/KK Studentski centar

Partizan

STOTKA PARTIZANA U PODGORICI! Crno-beli se zagrevali za EVROLIGAŠKI DERBI protiv Zvezde! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su u gostima ekipu Studentskog centra - 100:81 u utakmici 16. kola ABA lige.

Samo početak crno-belih je bio malo sporiji, prvu četvrtinu su dobili Podgoričani, a sve posle toga bila je dominacija Partizana.

Presudna je bila druga četvrtina koju su crno-beli dobili 29:17.

STUDENTSKI CENTAR - PARTIZAN 81:100 (23:22, 17:29, 22:22, 19:27)

DVORANA: Morača. Sudije: Sudije: Milan Nedović, Marko Juras, Radoš Savović.

STUDENTSKI CENTAR: Džekson, Megi, Pavlićević, Ivanović, Vučeljić, Slavković, Hadžibegović, Baćović, Tasić, Ivišić, Drežnjak, Dogan.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Papapetru, Smailagić, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar.

Bila je ovo 14. pobeda Partizana u ABA ligi uz 17 poena Danila Anđušića, 16 Dantea Egzuma, 15 Matijasa Lesora, 13 Uroša Trifunovića, a 12 Džejmsa Nanelija.

U redovima Studenata, 17 poena je upisao Tasić, 16 Flečer Megi, 12 Loren Džekson, a 11 Slavković.

TOK MEČA:

ČETVRTA ČETVRTINA:

Matijas Lesor dominira, Francuz je neumoljiv u reketu, a većinu poena završio je atraktivnim zakucavanjima.On je i najefikasniji u Partizanu sa 13 poena, ima i 6 skokova. Crno-beli vode 78:67.

U 34. minutu prete domaći - spustili su razliku na 69:78. Drežnjakova druga trojka na meču sada je 72:84. 

Prvi poeni Zeka Ledeja na utakmici - 74:88, u "Morači" je sve rešeno, čeka se samo zvuk sirene za kraj.

Dva poena Anđušića pred samu završnicu. Džekson se razigrao, ali kasno... Tasić pokazuje kvalitet. Gosti vode 89:79.

Kraj utakmice. Pukla je stotka u Morači. Partizan je pobedio 100:81.

 

TREĆA ČETVRTINA:

Flečer Megi je sa dva poena otvorio drugo poluvreme, usleio je kraći prekid zbog semafora. U 22. minutu Naneli pogađa svoju drugu trojku - 42:57.

 

Odlično gosti brane najboljeg strelca SC-a Džeksona, koji je postigao samo četiri poena. Crno-beli u ovim trenucima drže konce igre u svojim rukama.

U 25. minutu rezultat je 46:61, Smailagić pravi faul, a domaći tim stiže do minus 12 - 54:66. Cepa mrežicu Anđušić u 28. minutu - 56:71.

Na kraju treće četvrtine 62:73.

DRUGA ČETVRTINA:

Smailagić zakucavanjem vraća vođstvo Partizanu, ali Megi ne greši u šutu za tri - pogodio je pod faulom. Već deset poena ima košarkaš domaćih, vodi SC 27:24. Četiri razlike za domaće, crno-beli nisu u dobroj situaciji - 31:24. Obradović traži tajm-aut.

Poenima Anđušića sa penala i zakucavanjem Lesora gosti smanjuju 31:28. Serijom 7:0 Partizan izjednačuje u 14. minutu 31:31.

Nastavljaju crno-beli seriju, sada jeć 10:0, Anđušić trojkom ponovo donosi prednost gostima 31:34.

U 18. minutu Anđušić promašuje, a na drugoj strani Magi pogađa 37:40. azigrali su se crno-beli, pogodio je i Naneli, i to trojku,  Vode gosti u samoj završnici poluvremena 45:37.

Rezultat prvog poluvremena 40:51.

 

PRVA ČETVRTINA

Prvi napad imao je Studentski centar. U 3. minutu domaći vode 4:2, trojku je pogodio šuter Flečer Megi. Partizan je malo sporije počeo meč, ali brzo su motori upaljeni. U 5. minutu promašio je Drežnjak, SC vodi 7:4. Panter donosi egal trojkom.

U 7. minutu nova trojka za goste, Trifunović pogađa, Partizan pravi preokret i vodi 10:7. Stiže i treća vezana trojka crno-belih, sad je Papapetru ubacio, a potom Lesor zakucava. Ekipa Željka Obradovića vodi 17:9. Dva vezana napada za domaće uspešna - 13:17.

Trifunović je poentirao u 8. minutu za 15:19.

Rezultat prve deonice 23:22 za Studentski centar

 

UŽIVO

19.30 -  Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos utakmice Studentski centar – Partizan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija