• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2023

13:26 >> 16:34

PRVENAC DIJABATEA U PRAVI ČAS! Napredak se ISPROMAŠIVAO! Partizan surovo KAZNIO Kruševljane i odmah SMANJIO prednost Zvezde! (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

PRVENAC DIJABATEA U PRAVI ČAS! Napredak se ISPROMAŠIVAO! Partizan surovo KAZNIO Kruševljane i odmah SMANJIO prednost Zvezde! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Napretka poraženi su u 20. kolu Superlige Srbije od Partizana u Kruševcu rezultatom 0:1 (0:0)

Početak meča najavljivao je uzbuđenja, koja su, međutim, izostala u preostalom delu prvog poluvremena.

Po zaleđenom terenu, očajnim uslovima, „dosoljenim“ snegom koji je počeo da veje tokom utakmice, akteri i nisu uspeli da prikažu bolju partiju u mršavih 45 minuta.

Vredni pažnje bili su „ziceri“ Marka Šarića i Uroša Ljubomirca sa jedne, odnosno, Nemanje Jovića sa druge strane. I to je praktično bilo sve.

Najpre je Šarić zapretio u 7. minutu, prihvativši ubačenu loptu, odlično je šutirao fudbaler Napretka, ali se kao poslednja prepreka iznenada isprečio Svetozar Marković i sprečio da lopta uđe u mrežu Popovića.

Foto: Starsportphoto

 

Samo 120 sekundi kasnije, „zicer“ je imao Partizan. Tačnije Nemanja Jović koji je pokušao u 9. minutu posle centaršuta Dijabatea. Na petercu se našao krilni fudbaler crno-belih, međutim, Nikola Petrić je bio brži i spretniji od njega, ušao mu u šut i ostao nesavladan.

 

NAPREDAK - PARTIZAN 0:1 (0:0)

Stadion: FK Mladosti. Strelac: Dijabate 62. Sudija: Milan Mitić. Žuti kartoni: Stanković (Napredak) - Andrade (Partizan)

NAPREDAK: Petrić – Stefan Jovanović, Kerkez, Đeković, Vukajlović – Putinčanin, Stanković – Ljubomirac, Bastajić (70. Rusnup), Čečarić (70. Knežević) - Šarić (81. Đ. Jovanović). Klupa: Savić, Bolha, Đorđe Jovanović, Knežević, Krstić, Laban, Mršić, Pantić, Prijović, Projić, Rosnup. Trener: Dušan Đorđević.

PARTIZAN: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Šehović – Fejsa, Andrade (70. Belić) – Dijabate (76. Menig), Natho, Jović – Rikardo. Klupa: Lukač, Živković, Saničanin, Ilić, Belić, Pantić, Lutovac, Baždar, Menig, Pavlović. Trener: Gordan Petrić.

Šansu da povede, domaćin je imao u finišu prvog poluvremena, kada je Ljubomirac ostao zaboravljen i nakon nehotice poslate lopte od strane Šarića, prihvatio istu iz prve, da bi Aleksandar Popović zablistao i osujetio njegov udarac.

 

Standings provided by Sofascore

Napredak je i u nastavku bio konkretnija ekipa, stvarao prilike, ali i promašivao. Već na startu drugog dela ponovo je mogao Marko Šarić da se proslavi. Očajno je reagovao Igor Vujačić, koji se tom prilikom okliznuo, na povratnu loptu Fejse, napadač Kruševljana je krenuo ka golu Partizana.

Odmah u narednom naletu domaćih, pokušao je i Ljubomirac na centaršut Jovanovića, silovito je uputio loptu, koja je završila pored Popovićeve stative.

Do prve ozbiljnije šanse, posle one sa početka utakmice, Partizan je stigao tek u 56. minutu, kada je Rikardo Gomeš uspeo da asistira Andradeu, čiji je udarac završio kraj Petrićevog gola.

Foto: Starsportphoto

 

Kazna za silne promašaje, stigla je Kruševljane šest minuta kasnije. Iznenada je pokušao Fuseni Dijabate, lopta je na putu ka golu zakačila Kerkeza i nadmudrila nemoćnog Nikolu Petrića – 0:1. Bio je to prvenac internacionalca iz Malija u Superligi, ali u pravom trenutku. Za vredna tri boda Partizana, kojim je smanjio zaostatak za Crvenom zvezdom na osam koraka zaostatka i na najbolji način iskoristio kiks večitog rivala.

Mogao je Partizan u finišu utakmice i do drugog gola, zicer je propustio Natho, koji je prevario Petrića i lobovao golmana Napretka, ali se u zadnji čas isprečio Kerkez i osujetio Izraelca da stavi tačku na trijumf „parnog valjka“.

Do kraja meča, crno-beli su zadržali stečenu prednost i trijumfalno otvorili prolećnu sezonu.

UŽIVO

KRAJ UTAKMICE!

90. minut - Igraće se još pet minuta nadoknade utakmice u Kruševcu. 

89. minut - Žuti karton za Vujačića, zbog namerno zaustavljene kontre. Tražili su domaći isključenje za štopera Partizana, međutim, daleko je to bilo od crvenog kartona.

Foto: Starsportphoto

 

87. minut - KAKAV ZICER za Partizan! Natho je bocnuo loptu i prebacio Petrića, ona je išla u gol, ali se u poslednjem trenutku stvorio Kerkez i intervenisao ispred prazne mreže, iskupivši se za kiks kod vođstva crno-belih!

85. minut - Posle nekoliko minuta pauze, Aleksandru Filipoviću je ukazana pomoć i, poput Čečarića iz Napretka, sa čalmom na glavi se vratio u igru.

81. minut - Izašao je Marko Šarić ušao Đorđe Jovanović kod Napretka. Ako Kruševljani izgube, napadač domaćih će biti tragičar obzirom da je promašio dva zicera.

80. minut - Korner je izveo Natho, Vujačić u šesnaestercu butinom zakačio loptu, koju je lako uhvatio Nikola Petrić.

Foto: Starsportphoto

 

77. minut - Strelac gola za Partizan Fuseni Dijabate je završio meč, u igri je Kvinsi Menig. 

75. minut - Nova šansa za Napredak, Ljubomirac je spustio loptu Kneževiću, ali je Belić u poslednjem trenutku intervenisao, Prilika za izjednačenje je propala.

73. minut - Očajan šut Belića, tek što je ušao u igru, završio je daleko od gola.

70. minut - Izmene na obe strane. Kod Napretka, Marko Rusnup je ušao umesto Nebojše Bastajića, a Nikola Knežević menja Čečarića. U timu Partizana, Kristijan Belić je zamenio Patrika Andradea.

66. minut - Žuti karton za Nikolu Stankovića iz Napretka, neoprezan start otvorenim đonom na Natha.

Foto: Starsportphoto

 

61. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Partizan vodi pogotkom Fusenija Dijabatea 1:0 za crno-bele!!! Šutirao je fudbaler crno-belih, a lopta se od Kerkeza odbila iza leđa Nikole Petrića!!!

60. minut - Centaršut Natha iz slobodnog udarca. Jalov ubačaj, jer niko od igrača Partizana nije odreagovao. Čečarić je sa čalmom oko glave, posle sudara sa Svetozarom Markovićem, nastavio meč. Tom prilikom zaradio je i posekotinu, zbog koje je morao da izađe privremeno iz igre.

Foto: Starsportphoto

 

58. minut - Bojan Čečarić je van terena i ukazuje mu se pomoć, obzirom da je zadobio udarac u glavu.

56. minut - Najbolja šansa za Partizan! Rikardo se na boku izborio za loptu, uspeo je da centrira i pošalje istu ka Andradeu, čiji je pokušaj završio malo pored stative!

53. minut - Nova velika prilika za Napredak! Sada Uroš Ljubomirac nije bio precizan na centaršut Jovanovića, šutirao je iz blizine pored gola!

49. minut - KAKVA ŠANSA ZA KRUŠEVLJANE! Vujačić se okriznuo na povratnu Fejse, Šarić je ukrao loptu i stuštio se ka golu Partizana, ipak, pritrčao je Filipović i rutinski izbacio u korner, posle kojeg su se Beograđani odbranili. Velika prilika za Napredak!

 

Foto: Starsportphoto

 

48. minut - Udarac Filipovića levom nogom, daleko iznad prečke.

47. minut - Prvi korner na utakmici za Partizan iziveo je Netho, ali se odbranila odbrana Kruševljana.

Nema izmena na obe strane, treneri Đorđević i Petrić su odlučili sa istim snagama da nastave utakmicu.

46. minut - Krenulo je drugo poluvreme. 

Akteri su na terenu, uskoro počinje drugi deo meča. Izlaze i sudije predvođene Milanom Mitićem.

DRUGO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme u Kruševcu: Napredak - Partizan 0:0.

 

 

45. minut - Igraće se još dva minuta sudijske nadoknade u prvom delu.

41. minut - Velika šansa za Napredak, imao je Uroš Ljubomirac, posle slučajne asistencije Šarića, zahvatio je loptu iz voleja nekadašnji internacionalac sa Malte i bivši igrač Zemuna i IMT-a, međutim, pravo u Aleksandra Popovića! 

Foto: Starsportphoto

 

39. minut - Pokušao je tri puta Igor Vujačić da intereveniše i na kraju uspeo da izbaci loptu u korner. Posle sedmog ide i osmi udarac iz ugla! Pokušao je Jovanović, ali bez promene rezultata. 

38. minut - Ništa se značajnije ne dešava na terenu, Šarić se posle ukazane pomoći vratio u igru.

35. minut - Prvi žuti karton dobija Andrade, jer je laktom udario Šarića, kome je potekla i krv posle udarca.

33. minut - Sjajan potez Natha i lucidnost prilikom dodavanja ka Dijabateu, ipak, prebrzo je išla ta lopta da bi je ofanzivac Partizana prihvatio.

Foto: Starsportphoto

 

31. minut - Dijabate je poslao centaršut u šesnaesterac domaćih, Rikardo je bio "prekratak" u skoku i prilika da se ugrozi Nikola Petrić je propala.

29. minut - Šehović je pokušao posle slobodnjaka i ubačaene lopte Natha, ali je Petrić intervenisao i ostao nesavladan.

24. minut - Još jedan korner za Napredak i ponovo Nebojša Bastajić pored lopte, kratko je odigrao za Vukajlovića, usledio je centaršut i gol-aut.

22. minut - Konačno su se odbranili crno-beli i lopta će pripasti Popoviću, koji je vraća u igru.

Foto: Starsportphoto

 

20. minut - Posle prvog ide i drugi udarac sa ugla, a potom i treći uzastopni.

19. minut - Očajna reakcija Fejse, poklonio je korner domaćim igračima.

17. minut - Otežavajuću okolnost akterima po, ionako lošim uslovima za igru, predstavlja još i sneg koji je počeo da pada. 

12. minut - Evo i prvog pokušaja Rikarda na utakmici, nije se proslavio, doduše iz teške situacije.

10. minut - Šut Putinčanina sa distance, daleko pored gola.

9. minut - SADA ZICER ZA PARTIZAN! Centaršut Dijabatea u kazneni prostor na peterac, tamo je bio Jović i pokušao, ali je Petrić bio brži i intervenisao ispred fudbalera crno-belih. Mogli su gosti do vođstva.

Foto: Starsportphoto

 

7. minut - Kakva šansa za Napredak, Šarić je prihvatio centaršut i šutirao, Popović je već bio savladan, ali se isprečio Svetozar Marković i spasao viđen gol! Korner je dobio domaćin, posle kojeg se Petrićev tim odbranio.

5. minut - Preti Napredak, ali se i Partizan uspešno brani.

Inače, utakmica je kasnila jer su dve strane pregovarale da li da se utakmica uopšte i odigra pod ovim uslovima.

Teren pod Bagdalom je bukvalno u zaleđenom stanju, biće teško kontrolisati loptu po njemu. 

2. minut - Prvi napad Napretka preko levog boka, usledio je centaršut i pravovremeno istrčavanje Popovića, koji je lagano pokupio loptu.

1. minut - Utakmica je počela!

PRVO POLUVREME

14.33 - Pre početka utakmice odata je počast minutom ćutanja za dva bivša fudbalera Napretka. Preminuli su Nebojša Karamarković i Vladimir Kojić, članovi jedne od najboljih generacija Kruševljana u istoriji.

14.24 - Meč u Kruševcu počinje za desetak minuta.

14.14 - Gordan Petrić u ovoj utakmici ne računa na trojicu fudbalera. Od ranije se zna da kapiten Slobodan Urošević odrađuje suspenziju parnih kartona, Hamidu Traore je van stroja zbog povrede, dok je poslednje pojačanje Aleks Kolorado nedavno stigao u Humsku i nije u konkurenciju za gostovanje Napretku. Umesto beka Partizana, prvi put posle 1359 dana u prvoj postavi je Zlatan Šehović.

13.59 - Što se tiče sudija, pravdu u današnjem meču deliće Leskovčanin Milan Mitić. Pomagaće mu Čedomir Andrejić iz Kruševca i Miloje Milićević iz Prokuplja. VAR arbitar biće Nišlija Aleksandar Živković, dok će ulogu AVAR-a imati njegov sugrađanin Milan Minić.

13.57 - Iz tabora domaćina poručuju sledeće:

- Partizanu se ne preti, ali moram da izrazim nadu da mi možemo da pružimo žestok otpor rivalu. Želim da se pred takvim protivnikom prikažemo u najboljem svetlu i damo maksimum, tako ćemo moći da verujemo u dobar rezultat - kaže trener Napretka Dušan Đorđević u najavi meča.

13.53 - Šef struke crno-belih Petrić odlučio se za dve promene od najavljene startne jedanaestorice. U veznom redu izostaje Kristijan Belić, pa će u paru sa Patrikom Andradeom delovati Ljubomir Fejsa. Sa druge strane, Holanđanin Kvinsi Menig je ostao na klupi, a trener Partizana se odlučio da od prvog minuta ukaže poverenje Nemanji Joviću, koji je blistao tokom priprema u Beleku.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Jović

13.51 - Uočljivo je da u timu Napretka nema Nenada Krstića, najboljeg fudbalera Kruševljana, koji svojim loptama i preciznim dodavanjima, ume da unese nemir u protivničku odbranu. Isto tako, ovaj igrač je postizao lepe golove i iz slobodnih udaraca. Nema sumnje da će njegov izostanak biti veliki hendikep za Đorđevićevu ekipu.

 

 

13.47 - Šansu sa klupe gostiju čekaju golman Lukač, defanzivci Marko Živković, Siniša Saničanin, Mihailo Ilić, ofanzivci: Kristijan Belić, Danilo Pantić, Aleksanda Lutovac, Kvinsi Menig, kao i napadači Samed Baždar i Andrija Pavlović.

 

 

13.30 - Napredak je put uzeo bod Partizanu u Humskoj 13. marta 2022. godine, kada je bilo 0:0. Crno-beli su nakon toga vezali dve pobede. U poslednjih pet mečeva Kruševljani nisu dali gol "parnom valjku".

13.29 - Trener Partizana Gordan Petrić pred meč u Kruševci poručio je da su njegovi igrači spremni. 

- Posle šest i po nedelja, sedam, došao je dan kada započinjemo drugi deo prvenstva. Mogu da kažem da su moji igrači spremni, imamo jednu zahtevnu utakmicu. Napredak ima preduslove da pruži dobru igru, znaju da igraju ove utakmice i znaju da se ponašaju u ovakvim momentima. Ne menja to ništa što se tiče naše priče, mislim da su igrači spremni.

13.26 - Crvena zvezda je u subotu odigrala samo nerešeno protiv Vojvodine, pa crno-beli imaju dodatni motiv i priliku da se približe večitom rivalu na osam bodova.

13.23 - Pratite uz Informer.rs meč između Napretka i Partizana na startu prolećnog dela Superlige Srbije. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17