• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2023

18:49 >> 20:10

PARTIZAN U NBA FAZONU! Izrešetali Megu, a SRUŠILI I ZVEZDU! Pukla stotka uz REKORD ABA LIGE! (VIDEO+FOTO)

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN U NBA FAZONU! Izrešetali Megu, a SRUŠILI I ZVEZDU! Pukla stotka uz REKORD ABA LIGE! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana lakše nego što se očekivalo pobedili su Megu na gostovanju u Hali sportova "Ranko Žeravica" u 18. kolu ABA lige i ostvarili osmu uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju.

Pobednik je odlučen posle prve četvrtine, a sve je bilo kristalno jasno posle prvog poluvremena.

Crno-beli su tada sa 65 postignutih poena oborili rekord ABA lige, koji je držala Crvena zvezda. 

MEGA - PARTIZAN 78:103 (17:28, 20:37, 20:20, 21:18)

Hala: "Ranko Žeravica". Sudije: T. Hordov, M. Koljenšić, M. Majkić.

MEGA: Branković, Rudan, Uskoković, Kazalon, Đurišić, Kovačevič, Cerovina, Rori, Grbović, Marković, Mušikić, Stefanović.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Papapetru, Egzum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar.

 

Kao i u prethodnim mečevima i sada su crno-beli od starta zaigrali agresivno u odbrani i to im je omogućavalo da u napadu dolaze do dobrih pozicija za šut.

Partizan je nastavio tamo gde je stao u prvom delu susreta i nastavio da sa lakoćom postiže poene.

Ono što je bilo drugačije jeste što nisu forsirali sa trojkama, a jedinu do kraja trećeg kvartala postigao je Anđušić.

Probudila se i Mega, koja je pogađala na isti način kao i Partizan, posle prodora, polaganjima, ili, pak, slobodnim bacanjima, tako da je treći kvartal završen nerešeno (20:20).

 

Standings provided by Sofascore

 

Mega je i u poslednjem kvartalu parirala Partizanu, čak i dobila, ali je razlika bila prevelika za bilo kakvu misao o mogućem čudu na ovoj utakmici.

Partizan je do pobede predvodio Jam Madar sa 15 poena, pratio ga je Džejms Naneli sa 14. Na drugoj strani najbolji je bio Nikola Đurišić sa 17, dok je Luka Cerovina dodao 12.

Dokaz da je vicešampion regionalnog takmičenja u neverovatnoj formi je i to što im je ovo bio četvrti meč u poslednjih šest da su postigli 100 ili više poena. Protiv Mornara su brojali do 92, a Cibone 93.

Crno-beli su sada na učinku 16-2, a Mega 7-11.

TOK MEČA:

 

 

ČETVRTA ČETVRTINA

U toku je 32. minut. Dvojka Rudana, pa onda trojka Trifunovića. Greše domaći, a u sledećem napadu Smailagić brutalno zakucava.

U 34. minutu Vukčević je prvo promašio trojku, "nije video Anđušića" koji je bio u boljoj poziciji. Onda je faulirao Đurišića koji poentira za 64:93. 

Foto: Starsportphoto

Sredinom poslednjeg kvartala težak promašaj Vukčevića za tri. 

U 37. minutu i Partizan i Mega jedva lekaju kraj, jer se pobednik znao još u prvoj četvrtini. Domaći kao i u trećoj četvrtini pariraju crno-belima, ali razlika je prevelika za preokret. 

Kraj utakmice! partizan je pobedio Megu 103:78.

 

TREĆA ČETVRTINA

U 22. minutu nekoliko brzih poena crno-belih, dva puta Madar, jednom Panter, 39:72. Kod Mege - Rori. Crno-beli nastavljaju tamo gde su stali u prvom poluvremenu. 

Igra se 24. minut, Vukčević pravi faul, loše se postavio. Onda i Lesor pravi grešku.

Foto: Starsportphoto

Sredinom ove deonice Lesor poentira! Trenutno je 47:80! Ekipa Đeljka Obradovića ima 33 poena prednosti.

U 28. minutu Trifunović zakucava, Đurišić i sledećem napadu promašuje, a danilo Anđušić  pogađa za tri 53:85. Rudan smanjuje na 30 razlike - 55:85. 

 

DRUGA ČETVRTINA

Prve poene u drugom kvartalu postiže Avramović i to tri poena - 17:31. Grbović odlično reaguje, ali Rudan promašuje zicer.

Avramović u 12. minutu pogađa za 2+1, 17:34. Seriju Partizana prekida Stefanović trojkom 20:34. U 14 minutu Partizan ima "duplu prednost" - 20:40. naneli je neumoljiv. Trojkaa! 

Na polovini druge deonice Samilagić pogađa 2+1, za najveću prednost gostiju, plus 17. Na semaforu stoji 22:49.

Partizan gazi Megu! Anđušić pod faulom Cerovine pogađa trojku, a precizan je i sa penala - 28:57. Cerovina poentira na drugoj strani 30:57.

U 19. minutu - 32 razlike! Madar sjajno na drugi obruč... Uskoković pogađa trojku - 35:64.

Rezultat poluvremena 37:65, a partizanovih 65 poena za poluvreme je novi rekord ABA lige.

 

 

 

PRVA ČETVRTINA

Mega rešava prvi napad poenima Brankovića - 2:0. Uzvraća Papapetru za izjednačenje. U 3. minutu Madar pogađa trojku - 3:7, domaći greše, a onda Panter ubacuje još jednu trojku, Partizan se odlepio - 3:10. Horog Lesora za seriju crno-belih 8:0. Rezultat u hali sportova je 3:12. 

Foto: Starsportphoto

U 5. minutu Rudan pogađa za tri i prekida seriju Partizana. Panter kao munja kroz reket Mege, a rutiski Grbović završava napad domaćih zakucavanjem za 8:14.

Poenima Lesora u 7. minutu gosti su na plus deset - 12:22. Đurišić pogađa sa penala za Megu u finišu prve deonice - 17:25, ali naneli je neumoljiv - trojka - 17:28.

 

UŽIVO:

 

18.30 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča ABA lige Mega - Partizan na portalu Informer.rs 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija