• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2023

07:11

Ledeja pitali za Zvezdu! Nasmejao se pa progovorio o crveno-belima

Starsportphoto

Partizan

Ledeja pitali za Zvezdu! Nasmejao se pa progovorio o crveno-belima

Podeli vest

Zek Ledej je produžio ugovor sa Partizanom na još dve godine, a spekulisalo se da je imao i ponudu velikog rivala Crvene zvezde.

Američki košarkaš ne krije da je mnogo klubova iz Evrolige bilo zainteresovano da ga dovede, ali nije želeo konkretno da priča o navodnom pozivu crveno-belih. Mada, nasmejao se kada su ga pitali za "večitog rivala".

Zvala Zvezda

- Ne bih to da vam kažem. Ne bih da ulazim u to. Imao sam zanimljiv period na tržištu, bilo je interesa sa raznih mesta. Bilo je zabavno. Blagosloven sam što sam mogao da prođem kroz sve ovo. Priča koju imam, nije idealna. Da dođem do ovog mesta, da zaradim sve ovo, to je blagoslov zbog svog rada koji sam uložio - kazao je u "Urbonas" podkastu Zek Ledej i nasmejao se. 

Veliki uticaj na odluku da ostane u Partizanu imao je Kevin Panter, koji je takođe produžio saradnju sa crno-belima.

- Velika stvar je što je Panter produžio saradnju. Znao sam šta se dešava iza kulisa, on je jedan od mojih najboljih prijatelja. To je uticalo i na moje pregovore. Izgradili smo kulturu u Partizanu. Kada smo došli u Partizan, sve je bilo novo, nije bila popularna stvar preći ovde. Bili smo najmlađi tim u Evropi, pomagali smo mlađim igračima. Tu su došli i Lesor, Egzum i Naneli. Kada sam video da je Panter dobio šta je zaslužio, to je bez dileme bilo na stolu kada sam gledao sve aspekte i ponude. Deo mene je hteo da nastavimo da gradimo dalje, da napredujemo. Američki, generalno strani igrači, retko imaju takvu priliku. Uglavnom dolaze da zamene nekoga ili da odrade određeni posao, ali je pravi blagoslov doći u klub da gradite od prvog minuta i pomognete mu da raste.

Foto: Starsportphoto

 

Manje novca zbog Partizana

 

Ledej kaže da mu je bilo vrlo važno da bude na mestu gde može da napreduje i pobeđuje.

- Bila je posebna potreba za igrače u reketu, imate odlične trenere koji vas zovu, telefoni zvone. To je poseban svet. Znalo se šta ja donosim na terenu i to su mnogi timovi primetili. Glavna stvar je bila da budem na najboljem mestu i tamo gde želim da napredujem i da pobeđujem. Ne volim da pričam o sebi, ono što radim na terenu se ne vidi u statistici, hteo sam da budem tamo gde mogu da budem svoj. Ne tražim te neke druge stvari, osoba sam koja voli da dođe i da odradi posao. Kada sam pričao sa trenerima, razgovarao sam sa porodicom i shvatio da je najbolje da produžim ugovor, neke stvari morali smo da sredimo i potpisao sam.

Foto: Starsportphoto

 

 

Speklulisalo se da je odbio veće ponude kako bi ostao u Partizanu. 

- Ne bih se složio sa tim, detalji ugovora su specifični.  Ne bih da kažem da sam prihvatio manje novca u odnosu na druge ponude. Način na koji smo napravili strukturu svega, to je najbolje za sve, da pobeđujemo, da nastavimo dalje i da se dobro osećamo. Imamo dobro jezgro tima, ludo je što smo Kevin i ja toliko dugo saigrači, već pet godina. Idemo dalje.

Nik Kalates bi mogao da se pridruži Zeku Ledeju i saigračima ove sezone. Amerikanac ne bi imao ništa protiv toga.

 - Svi znamo šta Kalates donosi, kada iza sebe ima vrhunskog trenera. Uklapa se što se tiče veličine tela, defanzivnih spososbnosti, dodavanja, čitanja igre... Poseban igrač. U protekle dve godine su nam plejmejkeri bili drugačiji, videćemo ko će doći i kako će se prilagoditi stilu trenera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija