• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.09.2023

14:34

Ilić: Nisam se čuo sa Piksijem, ne znam šta je presudilo!

Starsportphoto

Partizan

Ilić: Nisam se čuo sa Piksijem, ne znam šta je presudilo!

Podeli vest

Ovo je neopisiv osećaj, porodica i ja smo presrećni - kaže dete Partizana Mihajlo Ilić (20), nakon što ga je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković stavio na širi spisak za predstojeće mečeve sa Mađarskom i Crnom Gorom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Sjajne igre u mladoj selekciji i zapažene partije u Partizanu omogućile su Mihajlu Iliću da budan sanja san i dobije poziv u A reprezentaciju Srbije. 

 Oseća se talentovani defanzivac privilegovano jer se uopšte našao u takvom društvu.

- Verujem da je poziv u A reprezentaciju Srbije i čast koju mi je učinio selektor Stojković, uz prekomandu i debi za prvi tim Partizana, možda i najdraži i najvažniji korak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Osećaj je neopisiv, ogromna doza sreće, ponosa, ne samo moja lično, već i porodice, prijatelja, drugara. Siguran sam da je u karijeri jednog sportiste, fudbalera izuzetno značajno da igra za klub koji voli, kao što je to u mom slučaju, kao i reprezentaciju svoje zemlje. Deo sam mlade selekcije Srbije, ali činjenica da sam se našao na spisku A tima je velika čast i nivo više – kaže Mihajlo Ilić u intervjuu za Telegraf.

Igrač Partizana je nedvno pružio odličnu partiju igrajući za “orliće”, kada je postigao dva gola u duelu sa Azerbejdžanom.

Foto: fkpartizan.rs

 

 

- Nisam se čuo sa selektorom Stojkovićem posle te utakmice, ali sam video da je ispratio ceo meč. Ne znam, iskreno, da li je to iniciralo da se nađem na spisku, no, nije ni bitno. Ponosan sam da sam se uopšte našao u takvoj grupi fudbalera, sa momcima koji već imaju zavidne karijere u inostranstvu.

Konkurencija Iliću u nacionalnom timu su Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Nemanja Gudelj, Srđan Babić, Strahinja Eraković...

Upravo sam zato i napomenuo da je čast naći se uopšte na spisku, u takvoj grupi fudbalera. Ne samo defanzivaca, koje ste napomenuli, već i u svim drugim linijama tima. Svi igrači su već dokazani, igraju u odličnim ekpama, imaju karijere. Upravo su Milenković i Pavlović igrači čije primere sledim, jer su mi zbog Partizana prirodno bili “na oku”. Gledao sam utakmice kada su branili boje našeg kluba, nisam propuštao nijednu. Zato bih voleo bih da nastavim njihovim stopama, kako na klupskom, tako i na reprezentazivnom nivou, da sledim i dosegnem njihove uspehe.

Mnogi nisu mogli da zamisle crno-bele ispred Crvene zvezde i na deobi prvog mesta nakon osam kola Superlige Srbije, ali nakon dva poraza srpskog šampiona, to je stanje na tabeli.

- Verovatno smo sada iznenađenje mnogima, jer su nas letos otpisivali. Ćutali smo i radili, plodovi svega toga se vide, no, ostaćemo skromni, da ne pričamo puno, sezona je tek počela, ima još mnogo utakmica, mnogo izazova. Važno je da nastavimo sa pobedama, kockice se polako slažu, pa ćemo utiske sumirati i na kraju jeseni, ali i na kraju sezone – zaključuje Mihajlo Ilić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"Izdali" Srbiju! Ovi fudbali su izabrali da igraju za druge države! Neki bi nam baš značili!
Fudbal

"Izdali" Srbiju! Ovi fudbali su izabrali da igraju za druge države! Neki bi nam baš značili!

Proslavljeni jugoslovenski napadač Savo Milošević postao je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i odmah poželeo da u timu vidi makar jednog Srbina. Nije ovo mnogo iznenadilo navijače u našoj zemlji i regionu, jer je u poslednjoj deceniji bilo dosta fudbalera koji nisu nikada postali "orlovi" , a verovalo se da će to biti kada se oprobaju u seniorskom fudbalu.

28.09.2023

12:18

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija