• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2023

12:58

Povratnici, debitanti, zaboravljeni, klinci.... Ovo je Piksijev izbor!

AP PHOTO

Fudbal

Povratnici, debitanti, zaboravljeni, klinci.... Ovo je Piksijev izbor!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković objavio je širi spisak igrača za oktobarske mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Mađarske u Budimpešti 14. oktobra i tri dana kasnije, protiv Crne Gore u Beogradu. Neka imena su iznenadila javnost, dok raduje povratak igrača koji su se oporavili ili ušli u formu u odnosu na prethodna okupljanja.

Dugo nije bilo nekog iz crno-belog tabora na spisku čoveka koji je odveo Srbiju na planetarnu smotru i koji se bori da nakon više od dve decenije odvede našu selekciju na Evropsko prvenstvo.

Stigla je sjajna vest u Humsku, gde odavno nema mnogo razloga za zadovoljstvo. Poziv za mladog defanzivca Mihajla Ilića, koji pruža fenomenalne partije u crno-belom dresu, ali i za mladu reprezentaciju naše zemlje obradovao je "grobare", a bez sumnje i čelnike kluba.

Najveće iznenađenje na spisku je definitivno poziv za talentovanog štopera koji je na početku kvalifikacionog puta za EP mladih u Slovačkoj postigao dva gola u pobedi nad Azerbejdžanom. Crno-beli nisu imali ime na spisku selektora otkako je Nemanja Jović putovao na azijsku turneju još u junu 2021. kada je igrao protiv Japana i Jamajke.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

I maldi srpski napadač Petar Ratkov (20) koji nosi dres austrijskog šampiona Red Bul Salcburga skrenuo je svojim igrama pažnju, pa nije propustio Dragan Stojkvoić da ga uvrsti na listu kandidata koji konkurišu za predstojeće mečeve. Ratkov je u junu iz redova TSC-a otišao u Austriju i odmah se pokazao kao pun pogodak. Hrvatski mediji su već tada počeli da "kukaju", s bozirom na to da selektor Zlatko Dalić i tamošnji Savez nisu uspeli da ubede centarfora da igra za Hrvatsku!

Mučile su pojedine "orlove" povrede i loša forma, ali nema sumnje da je Piksi sada pozvao najbolje što ima.  U odnosu na prethodno okupljanje, kada nije bilo Saše Lukića, Petra Ratkova, Alekse Terzića i Mijata Gaćinovića ovaj put našli su se na spisku.

Gaćinović, fudbaler AEK-a, dugo već nije prošao poslednji filter kod Stojkovića, a ostaje da se vidi da li će mu se odlične partije u grčkom klubu sada isplatiti.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Defanzivac Bohuma Erhan Mašović i igrač Verone Darko Lazović su mečeve početkom septembra propustili zbog operacija koje ih,srećom, nisu na duže odvojile od terena. Sada su počeli da igraju u svojim timovima, pa raduje što će Stojković biti na slatkim mukama.

Tu je i fudbaler Selte, Mihailo Ristić, koji je zbog loše minutaže u Benfiki propustio SP u Kataru, ali Piksi ga je prethodno standardno zvao dok je igrao za francuski Monpelje.

U konkurenciji je ponovo već pomenuti as Fulama Saša Lukić, a treba istaći da je golman Kaljarija Boris Radunović izuzetno dobar u Seriji A, pa ne čudi što je pojačao već jaku konkurenciju među stativama. 

Foto: profimedia

 

 

Iz redova šampiona Srbije Crvene zvezde i ovaj put se na spisku našao samo mladi Stefan Mitrović. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Fudbalska reprezentacija Srbije nedavno je lako je izašla na kraj sa Litvanijom i slavila 3:1, čime je pokazala pravu reakciju posle poraza od Mađarske, a uvideo je to i selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi koji je bio izuzetno zadovoljan osvajanjem tri boda.

- U svim segmentima igre smo pokazali kvalitet koji je i doneo pobedu. Igračima sam uporno govorio da su motivisanost i trčanje ključne stvari. Ako toga nema, teško je protiv svake ekipe. Raduje me odnos i fenomenalna reakcija svih. Bili su odlučni u nameri da reše ovaj meč u svoju korist. Dominirali smo i pokazali visok stepen profesionalizma i odgovornost prema državnom dresu, da se reaguje na pravi način i osvoje tri boda.

Samo petorica istih igrača je bilo u startnoj postavi od meča sa Mađarskom, a deluje da je Piksi napravio pravi potez što je napravio veliki broj radikalnih promena.

- Onaj koji je pametan shvatiće. Rekao sam i na konferenciji da će biti promena i taktičkih korekcija. Sve što se uradilo bilo je perfektno.

Standings provided by Sofascore

Ostaje da se vidi za koga će se na kraju opredeliti Dragan Stojković, a ovi momci će konkurisati za naredne mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, 14. oktobra protiv Mađarske u Budimpešti i 17. oktobra protiv Crne Gore na stadionu "Rajko Mitić".

 

GOLMANI:

Vanja Milinković Savić (Torino)

Predrag Rajković (Majorka)

Đorđe Petrović (Čelsi)

Boris Radunović (Kaljari)

ODBRANA

Nikola Milenković (Fiorentina)

Strahinja Eraković (Zenit)

Nemanja Gudelj (Sevilja)

Miloš Veljković (Verder)

Strahinja Pavlović (Salcburg)

Srđan Babić (Spartak)

Erhan Mašović (Bohum)

Mihajlo Ilić (Partizan)

Aleksa Terzić (Salcburg)

Mihailo Ristić (Selta)

VEZNI RED

Nemanja Radonjić (Torino)

Andreja Živković (PAOK)

Nemanja Maksimović (Hetafe)

Uroš Račić (Sasuolo)

Ivan Ilić (Torino)

Marko Grujić (Porto)

Filip Kostić (Juventus)

Filip Mladenović (Panatinaikos)

Stefan Mitrović (Crvena zvezda)

Saša Lukić (Fulam)

Darko Lazović (Verona)

Dušan Tadić (Fenerbahče)

Lazar Samardžić (Udineze)

Sergej Milinković Savić (Al Hilal)

Filip Đuričić (Panatinaikos)

Mijat Gaćinović (AEK)

NAPAD

Dušan Vlahović (Juventus)

Luka Jović (Milan)

Aleksandar Mitrović (Al Hilal)

Petar Ratkov (Salcburg)

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija