• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.11.2023

07:00

Duljaj na Ubu meša karte! Belgijanac debituje za Partizan

Starsportphoto

Partizan

Duljaj na Ubu meša karte! Belgijanac debituje za Partizan

Podeli vest

Fudbaleri crno-belih danas igraju protiv Jedinstva u šesnaestini finala Kupa Srbije (13.00, Arena premijum 1).

Odlične partije iz Superlige, gde su vezali 11. pobeda zaredom, fudbaleri Partizana žele da nastave i na Ubu. Rival im je prvoligaš, tačnije klub koji vodi i pomaže proslavljeni srpski as Nemanja Matić, sada prvotimac francuskog Rena.

Trener "parnog valjka" Igor Duljaj upozorio je igrače da nikakvog opuštanja ne sme da bude, jer su utakmice u Kupu specifične i iznenađenja nisu retkost. Najbolji primer je upravo prošla sezona, kada je klub iz Humske na penale eliminisan u prvoj rundi, takođe od prvoligaša, Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Foto: Starsportphoto

Natan de Medina

Ono što je činjenica, crno-beli su sada u mnogo boljoj formi nego što su bili tada. Najefikasnija su ekipa u domaćem prvenstvu, ali i sa najmanjim brojem primljenih golova. Odbrana nije kapitulirala na poslednjih pet mečeva i tu seriju pokušaće da nastavi i na stadionu "Dragan Džajić".

Šef stručnog štaba sigurno će napraviti određene promene u timu, a jedna od njih biće upravo u defanzivnoj liniji. Najavljeno je da će poslednje pojačanje ovog leta, štoper Natan de Medina (26) konačno dobiti priliku da debituje i predstavi se navijačima Partizana.

Belgijanac je u finišu prelaznog roka stigao na Topčidersko brdo iz nemačkog Braunšvajga kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor na dve godine. Prethodno je bio član Anderlehta, Levena, Muskrona i Arminije Bilefeld.

Foto: Starsportphoto

Natan de Medina

U Partizan je došao nakon duge pauze, trebalo mu je vremena da uhvati ritam sa ekipom i dostigne određeni nivo fizičke spreme, što je više puta i Duljaj naglasio. Sada je došlo vreme da konačno dobije šansu i pokaže da li crno-beli na njega mogu da se oslone u budućnosti.

- De Medina će igrati protiv Jedinstva. Nije sto posto spreman, jer je odigrao samo prijateljsku utakmicu protiv OFK Beograda. Biće mu potrebno vreme da uđe u ritam, a za to su potrebni i mečevi, ne samo treninzi - objasnio je Duljaj.

Što se tiče ostatka igračkog kadra, izvesno je da će van stroja biti desni bek Aranđel Stojković i ofanzivac Aldo Kalulu, dok su neizvesna i krila Kvinsi Menig i Ksander Severina.

- Naravno da ne bežimo od uloge favorita, znamo šta nas očekuje. Bilo kakvo opuštanje ne da može, nego će dovesti do problema. Ono što sigurno znam je da u protokolu neće biti Stojković i Kalulu zbog povreda. Menig se požalio na temperaturu, Severina je takođe bio bolestan, kao i još neki igrači. Na teren ću poslati najjači sastav za koji smatram da energetski može da iznese meč - poručio je Duljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Duljaj pozvao košarkaše na fudbal, a imao je poruku i za Piksija
Partizan

Duljaj pozvao košarkaše na fudbal, a imao je poruku i za Piksija

Fudbaleri Partizana gostovaće sutra od 13.00 časova (Arena 1 Premijum) Jedinstvu sa Uba u meču šesnaestine finala Kupa Srbije. Trener crno-belih Igor Duljaj odvojio je vreme uoči meča i da pozive košarkaše da ih podrže, ali i poručio selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju da obrati pažnju na Kristijana Belića.

31.10.2023

16:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija