• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2023

14:30

Menig ušao u Partizanov "klub 100", nedostaju samo trofeji!

Starsportphoto

Partizan

Menig ušao u Partizanov "klub 100", nedostaju samo trofeji!

Podeli vest

Holandski fudbaler protiv Novog Pazara u 14. kolu Superlige upisao 102. nastup u crno-belom dresu.

Nema mnogo stranaca koji su uspeli da upišu trocifren broj mečeva za Partizan, a Kvinsi Menig (28) jedan je od onih koji već spadaju među starosedeoce u Humskoj.

Stigao je krilni ofanzivac u tabor "parnog valjka" u septembru 2021. godine, baš kada je na klupu seo i Aleksandar Stanojević umesto Save Miloševića. U međuvremenu je promenio trojicu trenera, dva puta sa crno-belima izborio proleće u Ligi konferencija, bio akter velikih pobeda u Evropi, ali ono što nedostaje su - trofeji.

Čeka Holanđanin na to da se raduje nekom peharu, a s obzirom da izabranici Igora Duljaja ove sezone igraju sjajno i da su lideri na tabeli, veruje da napkon može da prekine i taj post.

- Samo treba da nastavimo ovim putem. Prvi smo, ali još ništa nismo uradili. Moramo da budemo fokusirani, spremni, bez euforije i da idemo meč po meč. Na kraju ćemo videti rezultat - kaže Menig.

Foto: Starsportphoto

 

Nekadašnji učenik Ajaksove škole ne krije da je srećan i zadovoljan životom u Beogradu.

- Svi su se, od prvog trenutka i do dan danas, trudili da se osećam kao kod kuće i to je bilo i ostalo tako. Bilo je naravno i uspona i padova, ali smo uvek bili zajedno. Beograd je lep grad. Volim Holandiju i to je moj dom, ali ovde su me svi prihvatili. Volim i vašu hranu, posebno meso, a često odem u restoran "Durmitor" - otkriva Menig.

Bivši član Nanta, Oldama, Cvolea i Tventea dosad je ostvario učinak od 22 gola i isto toliko asistencija. U prethodne tri sezone bilo je odličnih, ali i onih manje dobrih mečeva koje pamti.

- Nisam pratio statistiku, ali je sjajno što sam odigrao toliko utakmica za Partizan. Rekli su mi da su se ranijih godina upisali u "klub 100" i mnogi igrači koji sada nisu u timu, a koji su mnogo uradili za klub. Lep je osećaj, moram priznati. Što se tiče utakmica, za mene su najteže bile one protiv Fejnorda i Nordsjelanda, dok kao najlepše pamtim duele sa praškom Spartom i Sabahom. To su bile neverovatne pobede - objašnjava Menig.

Foto: Starsportphoto

 

On dodaje i da ekipi mnogo znači velika podrška navijača, pogotovo na gostovanjima ove sezone.

- Apsolutno. I podrška treba da bude veća svakog dana, jer treba da održimo ovaj kontinuitet. Mislim da su i navijači toga svesni i ne sumnjam da će nas podržati. Voleo bih da su svakim danom, u sve većem broju na stadionu - zaključuje Menig.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija