• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2023

22:35 >> 00:16

Sjajna podrška u Minhenu nije pomogla: Bajern savladao Partizan!

profimedia

Partizan

Sjajna podrška u Minhenu nije pomogla: Bajern savladao Partizan!

Podeli vest

Košarkaši Partizana doživeli su poraz od Bajerna u Minhenu 94:85 (25:32, 28:19, 17:12,24:22) u osmom kolu Evrolige.

Nažalost, sjajna podrška sa tribina "BMW parka" koju su igrači Partizana imali, nije bila dovoljna da gosti iz Beograda trijumfalno napuste Nemačku i zabeleže treću pobedu u Evroligi.

Sam početak utakmice obeležila je ogromna buka koju su navijači "parnog valjka" pravili, pa su domaćini morali da pojačaju muziku prilikom predstavljanja svojih igrača kako bi pokušali da zamaskiraju zvižduke gostujuće publike.

Foto: printscreen Twitter

Neverovatna podrška Partizanu u Minhenu

Pablo Laso nije na raspolaganju imao Vladimira Lučića, Ajzaka Bongu i Andresa Obsta, dok je Partizanu van stroja bio Kevin Panter i Balša Koprivica.

Utakmicu je obeležio Bruno Kaboklo sa nestvarnom poslednjom četvrtinom i 19 ukupno ubačenih poena. Sledili su ga Džejms Naneli sa 14 i Zek Ledej sa 12 poena. Sa druge strane, domaćine je predvodio Karsen Edvards sa 21 košem. 

Utakmica se od samog početka igrala na "koš više", odnosno, obe ekipe su fantastično šutirale i svoje posede završavale poenima.
Nešto uspešniji u ovakvom revolveraškom obračunu bili su crno-beli sa rano uspostavljenom igrom u reketu koja je dodatno uvećala teren i naterala sjajnog čuvara obruča u Seržu Ibaki da izlazi na opasne šutere Partizana. U duelu dva NBA igrača, Frenk Kaminski je odlično otvorio meč i sa brzih sedam poena primorao Pabla Lasa da izvede nekadašnjeg asa Oklahoma sitija.
Najbolji pojedinac u prvih deset minuta bio je Uroš Trifunović sa deset ubačenih poena. Zahvaljujući sjajnom šutu iz igre 13/18, gosti iz Beograda su drugu četvrtinu dočekali sa sedam razlike - 32:25.

Foto: profimedia

Frenk Kaminski

Vrlo brzo je Partizan pobegao na dvocifrenu prednost i to prvim poenima Bruna Kabokla u Evroligi. Dugo iščekivani Brazilac se upisao poenima uz faul, a zatim je bio precizan i sa linije za slobodna bacanja. 
Međutim, "parni valjak" nije uspevao da održi sjajnu energiju pa su, sredinom druge četvrtine, Bavarci napravili seriju od 14:2 i tako se vratili u vođstvo. Borba za prednost se vodila do kraja poluvremena, a na dužu pauzu otišlo se pri vođstvu Bajerna od 53:51.
Nastavak susreta obeležilo je manje poena. Oba trenera su u pauzi dale instrukcije svojim igračima kako da nastave susret i, pre svega, kako da brane protivnika. Ovaj, kako ga Amerikanci nazivaju, "drugi početak" utakmice pripao je Bajernu. Na krilima Devina Bukera i Karsena Edvardsa domaćin je uvećavao prednost koja je u jednom trenutku iznosila 12 poena. Partizan je uspeo da zbije redove i da dočeka poslednju četvrtinu sa prihvatljivim minusom od sedam poena.

Usledilo je odlučujućih deset minuta u kojima je Bruno Kaboklo odlučio da želi da debituje u Evroligi pobedom. Nekadašnji igrač Hjuston Roketsa je uspeo da na tri pogođene trojke Bajerna uzvrati istom merom i tako održi glavu crno-belih iznad vode i približi ih na samo poen zaostatka.

Nažalost, to nije bilo dovoljno i Bavarci su uspeli da održe minimalnu prednost dobrom odbranom i preciznim izvođenjem slobodnih bacanja u završnici.

Naredni meč (17. novembar) Partizan će odigrati u Areni, a gostovaće berlinska Alba, dok će Bajern, istoga dana, na neugodno gostovanje u Kaunas tamošnjem Žalgirisu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija