• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

14.12.2023

20:55

Partizan rafalom do brejka u Kaunasu

Facebook/KK Partizan

Partizan

Partizan rafalom do brejka u Kaunasu

Podeli vest

E, tako se to radi! Kao što Mija Aleksić u ulozi Aksentija Topalovića, u legendarnoj sceni Maratonaca, zadovoljno konstatuje kako Maksimilijan (Mića Tomić) demonstrira ispravno pucanje, odnosno raznošenje mete, tako bi i Željko Obradović posle večerašnje partije njegovih momaka protiv Žalgirisa mogao samo uz osmeh da zaključi – e, tako se to radi.

Košarkaši Partizana razbucali su Litvance usred Kaunasa rezultatom 93:85 (29:21, 29:23, 18:20, 17:21). Pobeda i nije izražena tako velikom razlikom, ali činjenica da su crno-beli jednoj od najboljih i najčvršćih odbrana u Evroligi ubacili 93 poena, a čak 58 u prvom poluvremenu, najbolje govori kakvu su partiju odigrali Kevin Panter i drugovi.

Ekipa iz Beograda stigla je tako do osme pobede u sezoni i kako god se završili ostali mečevi 14. kola ostaće u gornjoj polovini tabele. Igrač utakmice bio je kapiten “parnog valjka” Kevin Panter, koji je ubacio 22 poena, ali je u jednom trenutku trojke šutirao četiri od četiri i pogađao je uvek kad je to bilo najpotrebnije.

Pogotovo na početku kad je Partizan letećim startom krenuo po pobedu. Poveli su gosti iz Beograda 9:2, pa na pola prve četvrtine već stigli do dvocifrene prednosti 13:3. Bio je to signal za prvi tajm-aut domaćih i trenera Kazisa Maksvitisa, koji je odmah ušao u nervozu, što se kasnije odrazilo na njegovo vođenje utakmice, ali i na igru njegovog tima. Litvanski stručnjak je do kraja zaradio jednu tehničku, dok su drugu sudije „poklonile” klupi Žalgirisa, pa Maksvitis nije isključen početkom poslednje četvrtine.

 

Foto: Facebook/KK Partizan

 

 

 

Partizan je u prvom poluvremenu odigrao kao iz bajke. Sipali su crno-beli sa svih strana, prednjačio je pomenuti Panter s trojkom za 16:5, a kasnije je poslen njegovog šuta Partizan stigao i do najveće prednost u prvom delu meča – 40:24.

Sve u svemu, ekipa Želja Obradovića završila je prvo poluvreme sa spektakularnih 58 datih koševa.

Drugu deonicu otvorili su gosti trojkom, pa su otišli na „plus 17“ - 61:44.

Očekivano, bio je to okidač da Žalgiris krene na sve ili ništa i pokuša da sprovede u delo dogovor iz svlačionice. Bilo je to nekoliko najboljih minuta Litvanaca na večerašnjem meču, jer su napravili fantastičnu seriju 14:3 i stigli do 64:58.

Neverovatno je bilo da Željko Obradović ni u tim trenucima nije posegao za tajm-autom, već je samo iz igre izveo Balšu Koprivicu koji je imao nekoliko grešaka u nizu, ali nijednog trenutka crno-beli nisu delovali da gube glavu.

 

Foto: Facebook/KK Partizan

 

 

 

I takav stav šefa stručnog štaba i njegovih saradnika se odrazio na ekipu, pa je Partizan ubrzo odgovorio Žalgirisu serijom 8:0 i stigao do 72:58. Bila su to dva napada u kojima je prvo lopta kružila dok nije došla do Ledeja, a ovaj je u poslednjoj sekundi pogodio trojku. Posle ukradene lopte i kontre u sledećem napadu Smajlagić je zakucao na el-ej ap Nanelija.

Delovalo je da je Partizan tad prelomio utakmicu, jer do kraja meča Žalgiris više nije uspeo ozbiljno da pripreti i primakne se na malu razliku, iako se sve vreme držao kao da je „tu“, tik iza leđa Partizanu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija