• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

19.12.2023

12:00

Duljaj pred derbi: Katai, Dragović, Mijatović... Jaki su, ali i mi smo! Hoću borbu, pritiska nema!

Starsportphoto

Partizan

Duljaj pred derbi: Katai, Dragović, Mijatović... Jaki su, ali i mi smo! Hoću borbu, pritiska nema!

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana, Igor Duljaj, izneo je očekivanja pred sutrašnji okršaj sa Crvenom zvezdom u Humskoj (18.00, Arena premijum 1).

Crno-beli će na svom stadionu dočekati najvećeg rivala u sklopu odloženog 9. kola Superlige.

Klub sa "Marakane" trenutno je lider na tabeli, sa dva boda više u odnosu na "parni valjak", a s obzirom da je ovo i poslednja runda u prvom delu sezone, ujedno će odlučiti i o jesenjem prvaku.

Pored šefa stručnog štaba, pričao je i kapiten Svetozar Marković, koji se prvi obratio medijima poručivši da mu je žao jer njegov klub neće imati podršku "grobara" sa juga.

- Svaki igrač jedva čeka derbi, to su najlepše utakmice. Tako je i sada. Mislim da će sutra biti odličan meč i da ćemo moći svi da uživamo. Žao mi je što neće biti navijača na jugu, svi znaju koliko nam njihova pesma znači. Mnogo puta su nam ove sezone pomogli da preokrenemo kada smo gubili, davali su nam vetar u leđa. Nadam se da će sutra doći veliki broj ljudi na stadion i da ćemo imati podršku koja nam je neophodna.

Objasnio je defanzivac crno - belih i zašto je njegov tim popustio u poslednje vreme.

- Stvar je u padu koncentracije u poslednjih par mečeva i loš ulazak u njih. Ipak, često smo se vraćali i to znači da imamo karakter i kvalitet.

 

Foto: FK Partizan

 

 

Nakon kapitena novinarima se obratio i trener "parnog valjka" Igor Duljaj, koji je govorio i o dešavanjima u taboru večitog rivala.

- Crvena zvezda je igrala Ligu šampiona, u letnjem prelaznom roku doveli su odlične igrače. Dok smo imali i prednost od šest bodova, oni su bili favoriti. Mi smo uvek pričali da nam je svaka naredna utakmica najvažnija. Neću momcima nabijati pritisak, savetovao sma igračima da ništa ne čitaju, da sami sebi ne stvaraju nervozu. Jedino moraju da daju sve od sebe na sutrašnjem meču, ostalo je manje-više.

Nije želeo mladi stručnjak uoči derbija da analizira pad svoje ekipe.

- Potrebna je dublja analiza, zahteva vremena da se osvrnemo na sve ono što smo prošli od leta dosad. To možemo da pričamo kada prođe ovaj duel. Ne tražimo nikakav alibi, tako je i ovog puta. Derbi je uvek bio poseban, tako je i sada, nema tu favorita. Specifična je utakmica, a ono što je do nas, svih aktera, je da sve prođe u najboljem redu, da igrači budu u prvom planu.

Nada se Duljaj dobrom meču, pre svega zbog dece kojoj su idoli igrači jednog i drugog tima.

- Voleo bih da sutra svi uživaju u fudbalskoj predstavi. U oba tima ima kvalitetnih igrača, koji su atraktivni i deca u njima vide svoje idole. Mi smo dužni da njima budemo primer, da se sportski ponašamo, a jasno je da i Partizan i Zvezda imaju igrače koji publiku mogu da dignu na noge.

Istakao je šef stručnog štaba individualan kvalitet igrača Zvezde, spomenuo Kataija i podsetio da mnogi fudbaleri naša dva najtrofejnija kluba sutra igraju prvi derbi u karijeri.

- Mnogo momaka u aktuelnim sastavima nisu nikad igrali derbi. Naši igrači su na košarci osetili šta znači ta atmosfera i kako se voli klub, motivisani su jako za sutrašnju utakmicu. Ima u Zvezdi igrača, poput Kataija, koji mogu jednim potezom mogu da reše meč. Jako su brzi, neugodni... Mi moramo da se skoncentrišemo na našu igru. Primili smo u poslednje vreme mnogo golova, to mora da se promeni. Izuzetno težak meč nas čeka, biće mnogo duela, žestoke borbe i obično onaj ko bude hrabriji i više bude želeo trijumf on će i slaviti.

Otkrio je Duljaj da nije najsjajnija situacija sa zdravstvenim stanjem njegovih pulena.

- Frenk Kanute se povredio protiv Radničkog u Nišu i od tada nije sa ekipom. Dvojica igrača od jutros imaju temperaturu, videćemo da li će moći da se oporave. Znaću posle treninga na koga definitivno mogu da računam. Samo oni maksimalno spremni će izaći na teren.

Uprkos svemu, nada se trener crno-belih velikom broju navijača.

- Svačiji stav poštujem, tako i navijača. Oni putuju svuda kada Partizan gostuje, dolazili su na sve mečeve koje smo igrali na strani i to u velikom broju, bili su naš vetar u leđa. Biće sigurno na Istoku i Zapadu navijača, ko god došao, on je dobrodošao.

Nije želeo nekadašnji as Partizana da komentariše suđenje i odabir sudije Nenada Minakovića da bude glavni arbitar na derbiju, niti izjavu fudbalera Zvezde Marka Stamenića da najvećem rivalu pomažu sudije!

- Ne komentarišem ni suđenje, ni izbor sudija. To je moj stav. Stamenić je odličan igrač, mlad perspektivan, imaće odličnu karijeru ispred sebe. Ali, ničije stavove i mišljenja neću da komentarišem. Bukari je malo stariji, ako je rekao da će pobediti sa tri razlike, to je njegovo pravo, sportski i to je legitimno. Nema ljutnje. Dragovića znam još iz Ukrajine, izuzetno ga poštujem, kvalitetan igrač i čovek. U gradu često viđam i mladog Mijatovića, razmenimo i po koju reč. Nema potrebe da se diže bilo kakva tenzija, ovo treba da bude sportska priča i da na kraju pružimo ruku jedni drugima.

Foto: Starsportphoto

 

 

Istakao je Duljaj i sve Zvezdine kvalitete.

- Uvek može nečim da se iznenadi. Pojavi se neki igrač, jedan potez, tako je uvek bilo i kada sam ja igrao. Fudbal je živa stvar, nije to nauka da možete da predvidite šta može da se dogodi. Zvezda ima fantastične prekide, tu su jaki, imaju puno kombinacija, dali su i jednom Mančester sitiju gol na takav način. Moramo da obradimo pažnju na to. Sve je to nepredvidivo, džaba taktika, kad jedan detalj može da prevagne na neku stranu.

Svestan je nekadašnji reprezentativac naše zemlje da bi bilo mnogo lakše da je Partizan uspeo da očuva prednost uoči derbija.

- Nije isto kada imate bodovnu prednost ili kada sa minusom ulazite u derbi. Sveta i igrači znaju da nijednog trenutka nismo gledali tabelu, niti smo pričali o rivalima, već smo samo sebe gledali. Od mene ekipa nema pritisak nikakav, samo da budu pošteni prema sebi, da vredno rade i da daju sve što mogu.

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Tvrdi Duljaj i da je koncentracija osnovni razlog primljenih golova u minulih nekoliko mečeva

- Primljeni golovi su pitanje koncentracije. Pad forme? Ne može niko da drži visok ritam cele sezone. Mi smo se vraćali i kada smo gubili sa dva gola razlike, tako da je to pokazatelj da imamo karakter. Oscilacije su normalna pojava u svim sportovima. Ranije smo imali jako visoke igrače u timu poput Vujačića, Rikarda, Uroševića, Jevtovića...Sada su tu Zahid, Kalulu, Natho, čak sam i ja viši od njih. Ipak, trudićemo se da se spremimo za sve što nas čeka i da ispravimo greške koje smo dosad pravili - zaključio je Igor Duljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija