• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.2024

14:00

Partizan u 2024. mora da nadmaši sebe! Korak napred u Evroligi, bez ABA lige ništa

Starsportphoto

Partizan

Partizan u 2024. mora da nadmaši sebe! Korak napred u Evroligi, bez ABA lige ništa

Podeli vest

Za razliku od domaćih fudbalskih klubova, košarkaški klubovi, tačnije Partizan i Crvena zvezda koji igraju u najjačem evropskom klupskom takmičenju, nemaju ni praznike ni odmor.

Nakon turbulentnog i napornog prvog dela nove sezone, koji je počeo brojnim dramama u prelaznom roku, poput onih sa Jam Madarom i Nikolom Mirotićem, a nastavilo se povredama, crno-beli ušli su stabilno u 2024. u kojoj su pred njima brojni izazovi.


Za košarkaše Partizana nema dočeka Nove godine jer već 2. januara u Areni dočekuju francuski Asvel. U tom meču su ubedljivi favoriti, ali čak i da pobede neće imati za slavlje ni minuta jer ih dva dana kasnije očekuje derbi protiv Crvene zvezde, takođe u Evroligi, ali u gostima.


Partizan mora i da se fokusira da sačuva bar neke šanse za prvo mesto u ABA ligi na kraju regionalne sezone i samim tim u plej-ofu ima prednost domaćeg terena, ali za to su šanse male jer već imaju četiri poraza, dok je najveći rival Zvezda samo na jednom.


Biće u velikom problemu Partizan da osvoji ABA ligu ako je sudeći po istoriji u kojoj klub koji nema prednost domaćeg terena nikada nije trijumfovao, otkad se finale igra na više dobijenih utakmica.


Crno-beli će morati da sruše tradiciju ako žele u Evroligu jer od naredne sezone je velika verovatnoća da Srbija neće imati dva predstavnika u prestižnom takmičenju.

RASPORED EVROLIGE:

2. januar Partizan - Asvel
4. januar Crvena zvezda - Partizan
9. januar Fenerbahče - Partizan
12. januar Partizan - Makabi TA
19. januar Panatinaikos - Partizan
26. januar Partizan - Žalgiris
31. januar Monako - Partizan
2. februar Virtus - Partizan
8. februar Partizan - Bajern
29. februar Partizan - Efes
8. mart Armani - Partizan
14. mart Barselona - Partizan
19. mart Partizan - Baskonija
21. mart Partizan - Real
28. mart Partizan - Olimpijakos
4. april Alba - Partizan
12. april Partizan- Valensija

Plej-in 16. - 19. aprila
Plej-of 23. aprila - 8. maja
Fajnal-for 24. - 26. maja
 

Sav fokus, naravno, neće biti na ABA ligi nego i na Evroligi. Ranije nego prošle godine crno-beli domogli su se prve polovine tabele, u jenom momentu bili i četvrti i očekivanja navijača su porasla i pre vremena. Korak napred u odnosu na prošlu sezonu bio bi fajnal-for, a i tada im je izmakao zbog tuče koja se dogodila u 2. kolu plej-ofa protiv Real Madrida.

RASPORED ABA LIGE:

6. januar Partizan - Krka
15. januar Cibona - Partizan
22. januar Partizan - Mega
26. januar Crvena zvezda - Partizan
2. februar Partizan - Split
9. februar Igokea - Partizan
1. mart Partizan - C. Olimpija
8. mart Borac - Partizan
15. mart Partizan - FMP
22. mart Studentski centar - Partizan
29. mart Budućnost - Partizan
5. april Partizan - Zadar

1/4 finala 12. - 29. aprila
1/2 finala 3. - 16. maja
Finale 19. - 29. maja
 


Pre svega toga, crno-bele u februaru očekuje Kup Radivoja Koraća, koji ne donosi ulaznicu ni za jedno takmičenje, ali je stvar prestiža i dobar vetar u leđa pred nastavak sezone. Crno-beli ga nisu osvojili od 2020. godine kada je trener bio Andrea Trinkijeri, a ta sezona na kraju prekinuta zbog epidemije koronavirusa.


Tu je i Košarkaška liga Srbije, koja takođe ne donosi ništa već samo raspored u finišu sezone čini zgusnutim, a Partizan nije slavio od davne 2014. Pitanje je i da li će sada imati priliku, jer prethodne dve godine klub iz Humske nije ni učestvovao. Godine 2023, crno-beli nisu učestvovali zbog greške klupske administracije koja nije na vreme registrovala igrače, a 2022. jer nisu bili zadovoljni organizacijom i pravilima iste.

UGOVORI ISTIČU NA LETO:

Džejmsu Naneliju

Frenku Kaminskom

Brunu Kaboklu

Džejlinu Smitu

Pi Džeju Doužeru

Urošu Trifunoviću


Tu je, posle svih stresnih utakmica, ono najstresnije. Zadržati što više igrača i pronaći adekvatne zamene onima koji dolaze. Zek Ledej i kapiten Kevin Panter imaće i dalje još godinu dana ugovora, a isteći će Džejmsu Naneliju, Frenku Kaminskom, Brunu Kaboklu, Džejlinu Smitu, Pi Džeju Doužeru i Urošu Trifunoviću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija