• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.12.2023

19:46

Partizan pobedom završio 2023! Mornar razbijen u Baru, debitovao Smit

abaliga.com

Partizan

Partizan pobedom završio 2023! Mornar razbijen u Baru, debitovao Smit

Podeli vest

Košarkaši Partizana uspešno su završili 2023. godinu.

Crno-beli su večeras u gostima savladali ekipu Mornara sa 98:76 (22:18, 22:14, 23:24, 31:20) u 14. kolu ABA lige. Ekipa Željka Obradovića tako je prvu polovinu takmičenja završila sa skorom od 10 pobeda i četiri poraza. 

Regionalni šampion stigao je u Bar posle dva vezana poraza u Evroligi, sa željom da uspešno privedu kraj godine i u tome su na kraju i uspeli. 

Crno-bele su do trijumfa predvodili Danilo Anđušić sa 17 poena i Tristan Vukčević sa 13. Sjajan debi u "Topolici" imao je novi plej Partizana Džejlin Smit. Amerikanac je proveo nešto više od 18 minuta na terenu, a uspeo je da postigne čak 11 poena uz šest asistencija. U redovima Barana najefikasniji su bili Entoni Luis sa 18 i Markus Veders sa 17 poena. 

Foto: kk partizan

 

Kapiten Partizana Kevin Panter otvorio je meč trojkom, a potom se nadovezao i Bruno Kaboklo i sa osam vezanih poena brzo doneo svom timu dvocifrenu prednost. Raspucali su se i ostali igrači crno-belih, pa su ekspresno poveli i sa 15:4. Delovalo je da Mornar već posle prvih deset minuta preti debakl, ali su izabranici Mihaila Pavićevića probudili u nastavku i serijom od 12-0 čak stigli i do preokreta. Nalet Crnogoraca prekinuli su Kaminski i Jaramaz i rešili prvu deonicu u korist svog tima.

Amerikanac srpskog porekla nastavio je da rešeta trojkama i na startu druge deonice, potom se priključio i Naneli. Ipak, nisu se dali ni domaćini, pa je u "Topolici" viđen pravi trojkaški obračun, a u tom duelu bolje se našao Partizan i na odmor otišao sa dvocifrenom prednošću - 44:32.

Foto: kk partizan

Podrška "grobara" u Baru

"Parni valjak" je u dobrom ritmu otvorio drugo poluvreme i brzo stigao do plus 15. Ipak, usledilo je nekoliko brzopletih napada crno-belih, ređali su se promašaji i greške, što je Mornar iskoristio i spustio na osam razlike. Partizan je na kratko trojkom Vukčevića vratio dvocifrenu prednost, ali Barani ne dozvoljavaju gostima se prelome meč, pa novom serijom poena vraćaju na jednocifren minus. Ipak, poenima Koprivice i Ponjitke gosti iz Beograda su u poslednju četvrtinu ušli sa plus 11. 

Sjajni Veders je na startu poslednje deonice ponovo vratio domaćine na prihvatljivih minus osam. Regionalni šampion je tada stegao odbranu, iz čega su proistekli laki poeni u napadu, pa je prednost za tili čas porasla na plus 16. Odlična defanziva crno-belih "zavezala" je ruke igračima Mornara, koji su se mučili u napadu, dok je na drugoj strani prednost rasla i do maksimalnih 21 poen razlike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija