• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.01.2024

11:10

Partizan odigrao najgori meč baš protiv Zvezde! To potvrđuju brojke (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Partizan odigrao najgori meč baš protiv Zvezde! To potvrđuju brojke (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Crno-beli ispod očekivanja u trećem ovosezonskom "večitom" derbiju.

Košarkaši Partizana odigrali su svoj najgori meč u sezoni i to baš u derbiju protiv Crvene zvezde! Crno-beli su sinoć kao gosti izgubili od "večitog" rivala sa 88:72 u meču 19. kola Evrolige, što im je, po brojnim parametrima, bila najslabija partija od starta takmičarske godine.

Ekipa Željka Obradovića, poznata po jako efikasnoj košarci, postigla je svega 72 poena, što je najmanje od starta sezone u elitnom takmičenju. Identičan broj poena Partizan je dao na gostovanju Valensiji, ali tada je slavio u jako tvrdom meču.

Foto: Starsportphoto

Džejms Naneli, Kevin Panter i Mateuš Ponjitka

 

Samo u jednom meču, uključujući i Evroligu i ABA ligu, crno-beli su dali manje poena nego sinoć. U pitanju je nedavni duel protiv Zadra u ABA ligi, kada je Partizan doživeo pravu rezultatsku katastrofu i izgubio sa 84:68.

Poražavajuće je i to što je tim kao Partizan, inače ofanzivno orijentisan, u prvom poluvremenu trećeg ovosezonskog derbija postigao svega 29 poena. Ubedljivo najmanje u sezoni. Primera radi, šampion regiona je u nedavnom okršaju sa Žalgirisom za poluvreme dao 58 poena, duplo više nego sinoć protiv Crvene zvezde.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović nije bio raspoložen posle derbija

 

Ono što posebno može da zabrine Željka Obradovića, a to je i on sam spomenuo, su asistencije. U prvom poluvremenu sinoćnjeg derbija u "Areni", Panter i drugovi su zabeležili svega dve asistencije! Iskusni stručnjak se i sam tome čudio na konferenciji za medije po završetku utakmice.

- Partizan je ekipa koja drugu sezonu zaredom igra Evroligu. Ako u prvom poluvremenu imamo dve asistencije, a devet izgubljenih lopti, jasno je svakom ko prati košarku šta se desilo sa našom igrom. Nismo imali ideju, napad nije postojao! Ne znam da li sam bio jasan - govorio je Obradović sinoć posle meča.

Vrlo je moguće da je upravo to prvo poluvreme bilo najgore otkako se Obradović vratio u Partizan na leto 2021. godine. Odbrana od pik-en-rol igre nije postojala, a novajlija u redovima Zvezde Fredi Gilespi maltene šetao se kroz reket.

Malo je Partizan popravio statistiku u drugom poluvremenu, pa je utakmicu okončao sa 11 asistencija, što je takođe premalo za trijumf. Međutim, imali su i 16 izgubljenih lopti, a kad je tako, teško da možete da savladate i slabije ekipe od Zvezde.

Foto: Starsportphoto©

Igrači Partizana mnogo su se mučili sa Gilespijem

 

Nema sumnje da je crno-belima u sinoćnjem duelu mnogo nedostajao iskusni krilni centar Zek Ledej, koji je van terena zbog povrede. Amerikanac je u poslednje vreme izuzetno raspoložen protiv Crvene zvezde i jako je težak za čuvanje, pošto ima neobičan izbačaj jednom rukom, a pritom, izvlači i protivničke centre van reketa, jer poseduje dobar šut za tri poena.

Još jedan podatak govori koliko je Zvezda nadigrala Partizan. Obradovićev tim imao je više ofanzivnih skokova (16:14). Međutim, utisak je da je Janis Sferopulos svesno ostavljao šansu centrima Partizana da lakše dolaze do lopti, pošto su Zvedzini visoki igrači često izlazili visoko i preuzimali bekove crno-belih.

Tu se pre svega misli na Bolomboja, koji je često negde na ivici linije za tri poena, gde je svojim dugim rukama ometao šuteve Kevina Pantera i Džejmsa Nanelija. Na kraju, ta taktika se ispostavila kao dobra, jer ni centri Partizana nisu bili preterano raspoloženi, pa su često promašivali iz sekundarnih napada.

 

PARTIZANOVE NAJNEEFIKASNIJE UTAKMICE U SEZONI

Zadar - Partizan      84:68

Valensija - Partizan 67:72

Zvezda - Partizan    88:72

Partizan - Virtus      75:77

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17