• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2024

20:33

Crno-beli zakucali Krku: Partizan posle derbija iskalio bes na Slovencima! (VIDEO)

ABA liga/KK Partizan

Partizan

Crno-beli zakucali Krku: Partizan posle derbija iskalio bes na Slovencima! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su, prema očekivanju Krku 96:76 (30:14, 29:15, 21:23, 16:24) u 15 kolu ABA lige.

Crno-beli su bukvalno razbili ekipu iz Novog Mesta, a pitanje pobednika nije se nijednog trenutka dovodilo u pitanje. 

Ekipa Željka Obradovića kao da je htela da iskali bes na nekome posle poraza od Crvene zvezde u Evroligi, a Krka se baš "namestila".

Od prve četvrtine Partizan je dodao gas i dominirao. Trojkama Nanelija i Kabokla već u 4. minutu šampion ABA lige stigao je do dvocifrene prednosti koju nije ispustio do kraja. Ona je samo rasla. Sredinom prvog dela igre posle jedne izgubljene lopte gostiju nova trojka Kabokla, a poenima Pantera crno-beli su stigli do "plus 14" - 25:11.

 

 

 

Brazilac Kaboklo je bio dominantan, pred kraj ovog dela igre uspeo da dođe do novih poena i postane prvi dvocifren sa 10 poena – 30:14.

Na početku druge četvrtine Partizan je nastavio da povećava razliku. Tako je u 13. minutu posle promašaja Špana, a novih poena Koprivice, Obradovićev tim stigao do 36:19, a posle trojke Trifunovića sredinom ovog perioda na semaforu je stajalo 41:24.

Već u 17. minutu posle "upisa" Trifunovića, a potom i Jaramaza, Partizan je stigao do 50 poena – 50:29.

Foto: Starsportphoto©

 

U finišu drugog kvartala trojkom Smita, Partizan je uspeo da dođe do +25, a na samom kraju Kaminski je pogodio za tri poena, a potom i Vukčević dvojku za +30.

Ubedljiva prednost crno-belih na poluvremenu 59:29.

U drugom poluvremenu i jedni i drugi su jedva čekali kraj, a trener crno-belih Željko Obradović iskoristio je priliku da razigra sve igrače misleći na težak meč protiv Fenerbahčea u utorak, a konačno je posle oporavka od povrede zaigrao Uroš Trifunović, koji je za 14 minuta upisao pet poena.

Foto: Starsportphoto©

 

Najefikasniji u Partizanu bio je Tristan Vukčević sa 16 poena, Frenk Kaminski je dao 11, a Bruno Kaboklo, Balša Koprivica i Džejlin Smit po 10.

Kod Krke su se istakli Jan Špan sa 15, kao i Leon Stergat, Džairus Hemilton, Jurij Macura i Miha Cerkvenik sa po 10 poena.

Partizan u narednom kolu, 15. januara, gostuje Ciboni, pre toga ga očekuje duplo kolo Evrolige i dueli protiv Fenerbahčea i Makabija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija