• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

21:06

Ništa od brejka Partizana u Monaku! Obradovićev revanš Obradoviću za produžetak u Areni! (VIDEO)

kkpartizan/X

Partizan

Ništa od brejka Partizana u Monaku! Obradovićev revanš Obradoviću za produžetak u Areni! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana izgubili su na gostovanju od Monaka 70:85 u utakmici 24. kola Evrolige.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Majk Džejms sa 19 poena, pet skokova i sedam asistencije, dok se u timu Partizana istakao Kevin Panter sa 28 poena. Džejms je na današnjoj utakmici prestigao Nanda de Koloa i zauzeo drugo mestu na listi igrača koji su postigli najviše poena u Evroligi i sada je ispred njega samo Vasilis Spanulis.

"Kneževi" su se revanširali beogradskoj ekipi za poraz u prvom duelu ova dva rivala posle dramatičnog produžetka u Areni 85:81.

Foto: kkpartizan/X

 

Crno-beli su loše počeli meč. U uvodnim minutima imali su nekoliko vezanih promašaja, što je ekipa iz kneževine iskoristila i povela 6:0. Tek u 3. minutu gosti stižu do prvih poena u strelce se upisao Panter. Onda je i Majk Džejms stigao do prvih poena, a potom na drugoj strani ponovo Panter, ovog puta sa penala pogađa. Usledili su novi poeni Žaitea, a potom Naneli pogađa posle ofanzivnog skoka – 10:6. U narednih nekoliko minuta tim Saša Obradovića je održavao prednost, da bi u finišu prve deonice poenima Pantera i Nanelija Partizan poveo 16:14 posle serije 7:0. 

Sjajno je kapiten Panter odigrao ovu deonicu i postigao 9 poena, a sa druge strane Žaite je upisao 6 poena.

 

 

Na startu druge četvrtine Kaminski je pogodio za tri, ali je odgovorio Lojd "nemogućim" poenom sa pola terena. Partizan je imao 19:17 i nastavio da održava blagu prednost. Avramović je pogodio još jednu trojku za crno-bele i "plus 4" 26:22. Onda je usledila serija greška jednih i drugih i momenti bez poena. I jedni i drugi u kontra ritmu, a onda domaći prave mini seriju i trojkom Blosomgejma stižu ponovo u vođstvo 30:26. 

 

 

Lošu seriju crno-belih prekida Panter trojkom posle tajm auta, a onda i Kaboklo za novi egal 32:32. Ipak, novim greškama u napadu gostiju Monako se odlepio na "plus 9" 42:33. Razigrale su se obe ekipe, Panter je nastavio sa sjajnom rolom, u prvom delu postigao je 16 poena, a na odmor se otišlo rezultatom 44:38 za Monako. 

 

 

Početak drugog dela "prepisani" start utakmice. Naneli i Ledej nisu iskoristili napade, srećom nije bilo poena ni na drugoj strani. Igrači iz Kneževine su održavali prednost, Kaminski je pogodio za tri, a onda opet serija promašaja. Sredinom treće četvrtine dolazi do novog pada u igri ekipe Željka Obradovića, što domači koriste i stižu do osam razlike 56:48.

Kaminski je pogodio za tri, ali i napravio četvrti faul. Spuštaju crno-beli prednost protivnika, Ledej pogađa za dva, pa promašaj Okoba. U poslednju četvrtinu ušlo se rezultatom 65:61.

Foto: kkpartizan/X

 

Tokom poslednje četvrtine Monako je uspeo da održi svoj tempo igre i da zaigra još agresivnije u odbrani. Došli su domaći do plus osam, dok je Partizan u napadu promašio skoro sve što je šutnuo. Partizan je do prvih poena u poslednjoj deonici došao posle skoro pet minuta, dok je Trojka Džejms šest minuta pre kraja donela domaćem timu dvocifrenu prednost i trasirala put ka pobedi.

Partizan je sada na devetom mestu na tabeli sa skorom 12/12, dok je Monako na šestom mestu sa 14 pobeda i 10 poraza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija