• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

08.03.2024

22:29

Partizan sam sebe pobedio u Milanu! Propuštena velika šansa protiv Armanija!

profimedia

Partizan

Partizan sam sebe pobedio u Milanu! Propuštena velika šansa protiv Armanija!

Podeli vest

Košarkaši crno-belih savladali su u gostima italijanski tim sa 85:83 (22:21, 19:19, 23:27, 21:16) u 23. kolu Evrolige.

Izuzetno težak i napet meč odigrao je "parni valjak" na Apeninima. Iako su bili lišeni pomoćni Džejmsa Nanelija, Ognjena Jaramaza i Tristana Vukčevića, izabranici Željka Obradovića imali su imperativ pobede zbog borbe za plasman u plej-of, jer su ovaj meč dočekali sa skorom od 13 trijumfa i 14 poraza.

I odlično je Partizan otvorio utakmicu u "Mediolanum forumu". Imao je pritom i ogromnu podršku svojih navijača sa tribina, koji su ponovo u velikom broju došli u Milano da bodre svoje ljubimce. Trojkama Frenka Kaminskog i Alena Smailagića, kao i poenima Kevina Pantera, već posle tri minuta gosti su stekli prednost od 8:0.

Međutim, nakon tajm-auta Etora Mesine uspeo je Armani da se sabere, a već sredinom prve deonice napravio je seriju 12:2 i vratio meč u egal. Razigrao se u tim momentima Šejvon Šilds, počeo da pogađa trojke u seriji, pa je morao i Željko Obradović da reaguje.

Kao što je bilo i očekivano, pristalice crno-belih zvižducima i prozivkama dočekali su ulazak Nikole Mirotića u igru. Podgoričanin je letos praktično bio na pragu Partizana, ali je u poslednjem trenutku promenio odluku i odustao, zbog čega je i navukao gnev "grobara" na sebe.

Foto: profimedia

Zek Ledej

Trojka Mateuša Ponjitke "smirila" je domaće igrače, ali su nizom propusta u odbrani i izgubljenim loptama, Beograđani ponovo dozvolili da se rival odlepi na "plus pet" (18:13). Ulaskom Alekse Avramovića na parket dobio je Partizan tu neophodnu dozu borbenosti i agresivnosti, pa je prva deonica završena rezultatom 22:21.

Uspeli su Zek Ledej i Bruno Kaboklo trojkama da otvore drugu četvrtinu, da bi u 12. minutu na semaforu stajalo 22:29 u korist "parnog valjka". Vodila se rovovska borba, ponovo je Avramović prednjačio u srpskom timu, u kojem se pred odlazak na veliki odmor dogodio nerazumljiv pad u igri.

Dozvolili su crno-beli da Armani napravio seriju od čak 10:0, pošto četiri minuta nije uspeo da postigne koš. Promenilo se to tek kada je Mesina dobio tehničku zbog prigovora, a onda Aleksa pogodio jako važnu trojku, pa se na pauzu otišlo sa minimalnom prednošću domaćih (41:40).

Foto: profimedia

Aleksa Avramović

Na startu drugog poluvremena konačno je i Panter dao svoju prvu trojku. Međutim, kada je Doužer napravio treći faul, a potom i kapiten crno-belih zbog prigovora dobio tehničku, a samim tim i četvrtu ličnu, sve je palo na Avramovića.

S druge strane, kao u transu igrali su Nejpir, Hol i Šilds, stvarali su velike probleme odbrani aktuelnog prvaka ABA lige. I baš kada je krenulo nizbrdo, a Armani otišao na "plus šest", jako važne trojke u finišu treće četvrtine ubacili su Danilo Anđušić i Bruno Kaboklo. Bilo je jasno tada da će završnica biti neizvesna i da će se pitanje pobednika rešavati u poslednjih deset minuta (67:64).

Foto: profimedia

Danilo Anđušić

Sa tri vezane trojke i dva slobodna bacanja Mirotić je vratio u život italijanski tim, ali su crno-beli korak održavali poenima Avramovića, Kabokla i Ponjitke. Kada je na pet minuta pre kraja brazilski centar pogodio iz reketa, uz dodatno slobodno bacanje, poveo je Partizan sa 78:76.

Nakon dva minuta praznog hoda i jednih i drugih, Šilds je izjednačio, a onda je iz jako teške situacije pogodio i Anđušić. Čak pet napada nisu uspeli Beograđani da iskoriste, a na kraju ih je to skupo i koštalo.

Na minut i po do kraja neverovatnu trojku dao je Nejpir preko Trifunovića, potom je pogodio i dva penala (83:80), dok je Avramović ishistreno šutirao i promašio van linije 6,75. Probao je Panter da izjednači, promašio je, ali je na ofanzivnom skoku bio fenomenalni Ledej i pogodio uz dodatno bacanje.

Foto: profimedia

Kevin Panter

Međutim, na pet sekundi pre kraja Nejpir je nestvarno pogodio preko Avramovića, ali se ispostavilo da je zgazio liniju i da je bila dvojka (85:83). Imali su gosti mogućnost da izvuku makar produžetak, ali je potpuno neočekivano, poslednji napad poveo Ledej, pretrčao ceo teren i na kraju promašio.

Kada je reč o individualnom učinku, najefikasniji su bili Avramović, Mirotić i Šilds sa po 19 poena, Hol je dao 18, a Kaboklo i Nejpir po 13.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija