• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

17.03.2024

15:24

Novi šok za Partizan: Crno-beli jedva do boda u Lučanima

Starsportphoto

Partizan

Novi šok za Partizan: Crno-beli jedva do boda u Lučanima

Podeli vest

Rasulo u Partizanu, nakon poraza od Napretka u Humskoj, u poslednjim minutima izvukao je bod protiv Mladosti u Lučanima (1:1). Fudbaleri Partizana i Mladosti odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) u meču 26. kola Superlige Srbije.

U prilično teškom meču za obe strane, Mladost je povela golom Petra Bojića u 45. minutu. Dugo je domačin odolevao, ali su gosti uspeli d aizjednače preko Nemanje Nikolića u 84. minutu. Ovim epilogom crno-beli sigurno nisu zadovoljni, jer polako, ali sigurno gube korak u trci za titulu. Trenutno, Crvena zvezda ima bod više, ali i utakmicu manje i već oko 18.00 časova mogla bi da ode na četiri boda prednosti u odnosu na klub iz Humske. 

Foto: Starsportphoto

 

Otišao je Partizan u Lučane da pokuša pobedom psihološki da se vrati u trku za titulu, jer je Duljajeva ekipa demoralisana. Nakon 2:2 u derbiju, gde je remi više odgovarao crno-belima, pošto su ostali na prvom mestu Superlige. I dalje su držali konce u svojim rukama i bili barem u egal poziciji u borbu za titulu, ako ne i u boljoj od Zvezde. Umor, povrede, emotivna istrošenost i pad u igri rezultirali su porazom od Napretka u Humskoj (1:0) i Partizan je izgubio prvo mesto. Zbog toga je ovaj meč imao ogroman značaj.

Otišli su crno-beli po bodove, po pobedu, po mir, po stabilnost i po opstanak u trci u za titulu.
Na ruku je Igoru Duljajum išlo što su mu se vratili oporavljeni Svetozar Marković, Gajas Zahid, a suspenziju zbog crvenog kartona odslužio je Ksander Severina, pa je i on bio na terenu. Nedostajao je jedino Mateus Saldanja, a tek kada ga nema vidi se koliko on je on bitan igrač. Nije bilo dileme da je jedan od najboljih ili možda i najbolji, ali bez njga to izgleda drugačije. U startnoj postavi našao se Samed Baždar, a kako se mladi napadač snašao najbolje oslikava podatak da ga je Duljaj zamenio na poluvremenu.

Foto: Starsportphoto

 

Dobro je počeo Partizan, napadao je sve vreme i videlo se da hoće što pre da dođe do gola i uvede meč u mirnije vode. Sa druge strane, Mladost je maštala o tri boda, ali se ponašala kao da je i jedan sasvim u redu. Tako je u pojedinim trenucima u šesnaestercu ispred Saše Stamenkovića bilo i po desetorica igrača domaće ekipe. Recept je bio jasan - sačuvati se po svaku cenu, ne izgubiti, a ako se nešto i uradi na kontre - odlično.

Baš takvu prvu šansu na utakmici imali su Lučanci u 45. minutu. Sa desne strane loptu je ubacio Aleksandar Varjačić, a na ivici peterca, protivničke igrače nadskočio je Petar Bojić. Nije Jovanović ni pokušao da se baci, samo je ispružio ruku, alis pasa nije bilo. Mladost je povela pred sam odlazak na odmor.

U nastavku je Duljaj morao da trgne ekipu, pa je uveo Natha, Kalulua i Nemanju Nikolića. Bez kalkulacija, a na momente i bez strategije, kidisala je ekipa iz Humske ka golu Stamenkovića. U nekoliko navrata iskusni čuvar mreže dobroreagovao i spasao svoj tim. Ipak, mnogo češće su šutevi igrača Partizana izblokirani negde u šesnaestercu, jer su igrači Mladosti napravili ozbiljan bunker. Ne treba zanemariti činjenicu ni da Crvena zvezda i Partizan premiraju rivale onog drugog, što je dodatni motiv njihovim rivalima da probaju da odole.

Odličnu šansu imao je i Eze Frajdej, samo pet minuta nakon što je ušao u igru umesto strelca jedinog pogotka Bojića. Ipak, uspeo je Jovanović da skrene tu loptu u korner. Odolevali su tako do 85. minuta, a onda su gosti izjednačili. 

Vezista Gajas Zahid odradio je većinu posla, lepo je uposlio Nemanju Nikolića, koji je uputio loptu ka Stamenkoviću. Išla je sporo, zbog blatnjavog terena, ali se nekako dogegala do gola i prešla gol liniju. Meč je i završen 1:1.

Nema dileme da je težak posao pred Duljajem, koji će morati nekako da trgne ekipu i ne posustaje sve dok i u teoriji ima šansu da se bori za titulu. 

 

Пласман обезедио Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija