• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.03.2024

22:32

Partizan pobedio Baskoniju! Dramatična završnica pripala crno-belima

Starsportphoto

Partizan

Partizan pobedio Baskoniju! Dramatična završnica pripala crno-belima

Podeli vest

Košarkaši Partizana upisali su 14. pobedu u Evroligi! Crno-beli su u krcatoj Beogradskoj areni pobedili Baskoniju rezultatom 87:83 (23:16, 21:26, 25:18, 18:23) i napravili značajan korak ka tome da na kraju regularnog dela budu na mestu koje vodi u plej-in.

Crno-beli su vodili tokom celog meča, ali su uspeli u finišu pobedu da stave pod znak pitanja i delovalo je da Baskonija ima snage za preokret jer su na 39 sekundi do kraja prišli na minus dva i utišali Arenu. Na sreću Partizana, to se nije dogodilo, a konačno su zablistali oni koji se nisu proslavili preterano dobrim partijama tokom cele sezone. Bruno Kaboklo upisao 18 poena uz 13 skokova, Frenk Kaminski brojao je do 20 poena, a kapiten Kevin Panter imao je 18 poena uz šest asistencija. Na drugoj strani, istakao se Markus Hauard sa 26 poena.

Uvertira za meč bila je više nego zanimljiva. Najpre je prva zvezda bio protivnički igrač Čima Moneke koji se družio sa fanovima, a onda je na teren izašao trener Partizana Željko Obradović i postao centralna figura.

Pored standardnog skanidranja negovog imena i prezimena i "Uzmi Željko evro titulu", "grobari" su imali i poruku za upravu. Orilo se Arenom "Hoćemo ugovor Željku", a slavni trener je simulirao potpisivanje na tabli i oduševio "grobare". Navijači su neprijateljski dočekali trenera protivničkog tima Duška Ivanovića, a nisu zaboravili ni Zeka Ledeja koji je u Americi jer mu je preminuo otac.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović

 

Sve to bila je uvertira za uzbudljiv meč u 30. kolu Evrolige.

Energično je krenuo Partizan, zakucavanje Bruna Kabokla, pa trojka Frenka Kaminskog napravile su eksploziju na Novom Beogradu, dok su igrači kluba iz Vitorije počeli promašajima sa šuta za tri poena.

Kaminski je bio odličan i u nastavku, kao i kapiten Kevin Panter i Kaboklo, ali je nalet u jednom momentu zaustavio bivši košarkaš Partizana Vanja Marinković trojkom preko ruke.

Foto: Starsportphoto

 

 

Nisu se ipak dali crno-beli i vodili su sve vreme, a brazilski centar je blistao i naterao Duška Ivanovića da zatraži tajm-aut.

Ubrzo mu se povredio i najbolji igrač Markus Hauard, a crno-beli su posle prve četvrtine imali plus sedam. Vratio se ubrzo u igru Hauard, ali gostima nije išlo.

Foto: Starsportphoto

 

 

Rasla je prednost u nastavku i dostigla maksimalnih plus 11, kada je napre Aleksa Avramović pogodio trojku, a onda i Danilo Anđušić bio precizan za dva poena uz faul.

Foto: Starsportphoto

 

 

Međutim, od tog momenta krenula je prednost da se topi, a drugu četvrtinu su obeležila i negodovanja na sudijske odlukem pogotovo kada je Alenu Smailagiću dosuđena tehnička nad Monekeom.

Gubili su crno-beli lopte i na poluvreme otišli sa samo plus dva što je potpuno utišalo Arenu.

Posledice prosute prednosti nisu se videle u nastavku. Nastavili su Kaboklo, koji je u trećoj četvrtini stigao i do dabl-dabla, i Frenk Kaminski da igraju na odličnom nivou.

Rasla je prednost i ponovo u nekoliko navrata bila dvocifrena, a prvi put kada je Ponjitka pogodio trojku.

Održavali su crno-beli prednost uz mnogo muke jer se Hauard nije zaustavljavao, a pred poslednjih deset minuta imali su plus devet zahvaljujući sjajnom Kaminskom koji je ubacio loptu u koš u poslednjoj sekundi, nakon promašaja Nanelija.

Gorela je Arena između dve četvrtine, a u nastavku meča i na parketu.

Moneke je udario u 33. minutu Kevina Pantera i zaradio nesportsku. Sudije su na zahtev Ivanovića gledale snimak, ali i ostale pri svojoj odluci. Crnogorac se bunio, pa ponovo dobio uvrede sa tribina, a kapien Partizana je pogodio dva slobodna bacanja, a potom i trojku za najvećih plus 12 do tada - 78:66.

Nije moglo bez drame jer su od tog momenta tri napada "prosuli" košarkaši Partizana. Lošu seriju prekinuo je Pi Džej Doužer prvim poenima iz igre na meču iako je u tom momentu na terenu bio 18 minuta.

Četiri faula za 22 sekunde napravili su košarkaši Partizana, Marinković je bio uspešan sa linije za slobodna bacanja, a onda je Miler-Mekintajer ukrao loptu i na ti minuta do kraja prednost se istopila na minus pet!

Agoniju je prekinuo Ponjitka trojkom, ali samo na kratko. Uspeli su gosti na 39 sekundi do kraja da priđu na samo minus dva i utišaju Arenu, ali je Doužer bio uspešan u narednom napadu, a ekipa iz Vitorije više nije imala snage.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Beograd je ovih dana košarkaški centar Evrope! Atinski "zeleni" moraju u Železnik!
Košarka

Beograd je ovih dana košarkaški centar Evrope! Atinski "zeleni" moraju u Železnik!

Regularni deo sezone u Evroligi ulazi u samu završnicu, a ove sedmice na programu je duplo kolo elitnog takmičenja. Prvi put od starta sezone oba srpska kluba odigraće svoje mečeve duplog kola kao domaćini! Kada tome dodamo i duel Makabija iz Tel Aviva i Asvela u dvorani "Aleksandar Nikolić" dolazimo do impresivne brojke od osam klubova koji će u nekom trenutku boraviti u Beogradu, odnosno čak pet evroligaških utakmica koje će u periodu od tri dana biti odigrane u glavnom gradu Srbije!

19.03.2024

18:29

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija