• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

04.04.2024

17:41

Desni bekovi u ulozi golgetera: Partizan je i dalje živ, a to je najvažnije (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Desni bekovi u ulozi golgetera: Partizan je i dalje živ, a to je najvažnije (VIDEO)

Podeli vest

Crno-beli na krilima Aleksandra Filipovića (29) i Aranđela Stojkovića (29) stigli do vrednih bodova protiv Voždovca u 28. kolu Suerlige (3:2).

 

Iskusni defanzivci su direktni konkurenti za poziciju u timu, ali to im nije smetalo da obojica budu strelci u jučerašnjem veoma zanimljivom i neizvesnom duelu na "Krovu". Desni bekovi su "ušli u odelo" napadača i na majstorski način zatresli mrežu "zmajeva", čime su Partizanu omogućili da nastavi trku za liderom Crvenom zvezdom.

Ovog puta je šansu u startnoj postavi dobio Filipović, koji se treneru Igoru Duljaju odužio u 75. minutu, pogotkom protiv svog bivšeg kluba. Rođeni Leskovčanin je prilikom prekida sjajno ispratio centaršut Gajasa Zahida, nadskočio sve i udarcem glavom savladao golmana Katića.

Bivšem članu Jagodine i BATE Borisova ovo je bio tek drugi pogodak na 45 odigranih utakmica u crno-belom dresu. Imao je i posebnu posvetu.

- Gol posvećujem supruzi i sinu. Drago mi je što sam pogodio baš posle prekida. Nisam igrao u poslednje vreme, tako da je ovo bila šansa za mene. Znali smo da će biti teško, s obzirom na uslove, protivnika, teren sa veštačkim travom.... Najbitnije je da smo na kraju pobedili, pišu se tri boda - rekao je Filipović.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Filipović

On je posebno zadovoljan zbog toga što ekipa nije odustajala do poslednjeg minuta.

- Uvek imamo snage, zato što ovaj tim veruje u sebe i znamo da uvek možemo da okrenemo utakmicu. Igraćemo protiv Voždovca i u Kupu, ali na našem stadionu, pa verujem da će biti lakše - naglasio je Filipović, koji je u 82. minutu svoje mesto na terenu prepustio upravo Aranđelu Stojkoviću.

Nekadašnji prvotimac Spartaka, Vojvodine i TSC-a na kraju je bio i junak. U nadoknadi vremena je ispratio kontranapad, sačekao odbitak i udarcem sa oko 20 metara loptu poslao u suprotne rašlje, za veliku radost crno-belih i njihovih navijača.

- Stvarno je lep gol. Tako se namestilo, krenuli smo u kontru, od početka te akcije trčao sam iz drugog plana, iza svih. Nadao sam se da će mi ta lopta doći i eto, poklopilo se sve baš kako treba - objasnio je Stojković.

Foto: ATA Images

Aranđel Stojković

On je dodao da mu je više od samog pogotka draže što je ekipa pokazala karakter i vratila se u život kad su ih već svi otpisali.

- Dva puta smo sticali i gubili prednost. Veoma je teško vratiti se posle toga, ali ovaj tim je pokazao da sve može. Pronašli smo neku dodatnu snagu i na kraju slavili, što je i najvažnije. Ko god da je zatresao mrežu, svejedno, bitna su tri boda. Sada nam je sav fokus na naredni duel sa Novim Pazarom - poručio je Stojković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija