• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

24.05.2024

16:00

Nađ želi da završi pobedom: Niko ne sme da ima veći motiv od igrača Partizana (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Nađ želi da završi pobedom: Niko ne sme da ima veći motiv od igrača Partizana (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Radnički iz Kragujevca u poslednjem kolu Superlige (18.00, Arena premijum 1)

Crno-beli dobro pamte finiš jesenjeg dela, kada ih je upravo tim iz srca Šumadije šokirao u Humskoj i odneo bod (3:3). Od tada se mnogo toga promenilo u oba tabora, popularni "đavoli" su izborili plasman na međunarodnu scenu, dok je "parni valjak" zamenio šefa stručnog štaba.

Iako je Partizan obezbedio drugo mesto na tabeli, a samim tim i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, pa ovaj meč za njega nema takmičarski značaj, trener Albert Nađ (49) tvrdi da će od izabranika tražiti maksimalan pristup. Iako na raspolaganju neće imati povređenog kapitena Svetozara Markovića, kao ni ofanzivce Mateusa Saldanju i Alda Kalulua.

- Ne nedostaje nam motiva, želimo da nastavimo ovu našu mini-seriju, posle pobeda nad Lučanima i Čukaričkim. Jako dobra i kvaliteta ekipa nam dolazi u goste, imaju nekoliko pojedinaca koji su sjajni, pogotovo u ofanzivnoj tranziciji i tu treba da obratimo posebnu pažnju. Neki igrači su dobili dozvolu, iz prethodnog perioda, da odu na odmor ranije. Lično, nisam bio za to, nije mi se svidelo, ali šta je tu je. Ona ekipa koja izađe na teren, biće najbolja u tom momentu i nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo pozitivan trijumf, odnosno treći trijumf u nizu - rekao je Nađ.

On je biranim rečima govorio o protivniku, a nagovestio je i neka nova lica u ekipi.

- Onaj cilj koji je postavljen ispred mene kada sam postavljen za šefa stručnog štaba, ja sam ispunio. Da se zadrži drugo mesto i izbori plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Želimo da se oprostimo sa pobedom, iako neće biti nimalo lako. Radnički će igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope ukoliko ostane četvrti. Ima trenera koji je doneo puno toga dobrog i pozitivnog, ostvarili su i ozbiljan kontinuitet bez poraza, a sve to nas poziva na oprez. Ne smemo da se opustimo, imaće sigurno veliku želju da slave. Možda ćemo dati šansu i nekim klincima iz naše škole. Oni će imati ogroman motiv da se predstave u dobrom svetlu pred našim navijačima. Minutaža će zavisiti od utakmice i samih dešavanja na terenu - objasnio je Nađ.

Šef struke crno-belih priznaje da se sada mnogo lakše diše, pogotovo nakon trijumfa na Banovom brdu u prošloj rundi.

- Olakšanje posle pobede nad Čukaričkim se osetilo, odmah u svlačionici. Pogotovo kada su momci čuli da je TSC izgubio u Lučanima. Kada igrate u Partizanu, uvek ima pritiska, svaki meč je težak u psihološkom smislu, čak i remi se smatra neuspehom. Izaći ćemo na teren maksimalno spremni, želimo trijumf, a niko ne može i ne sme da ima veći motiv od igrača koji nose crno-beli dres - jasan je Nađ.

Foto: Starsportphoto

 

S obzirom da je kraj sezone na pomolu, a da je letnja pauza prilično kratka, nekada borbeni vezista se osvrnuo i na predstojeći prelazni rok.

- Nisam počeo time da se bavim. Niti sam razgovarao sa nekim o tome. Meni je postavljen zadatak kada sam seo na klupu, ispunio sam ga i to je to. Partizan posle sedam godina ima priliku da se bori za Ligu šampiona i to je lepo. Kao igrač i funkcioner sam učestvovao u tom takmičenju i voleo bih da ostvarim to i kao trener. Biće jako teških prepreka, to je sigurno. Videćemo i ko će otići tokom leta, jer sigurno će toga biti. Bez obzira na sve, jedno je sigurno, ekipa mora na jesen da obezbedi učešće u bilo kojoj grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja - naglasio je Nađ, a potom nastavio:

- Na početku priprema nemoguće je da se kompletira igrački kadar, pogotovo što idu i Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre... U glavi imam nešto, ali otom-potom. Treba da sednemo i popričamo o svemu, jer najbitnije je da Partizan ima konkurentnu ekipu za takmičenje na sva tri fronta.

Foto: ATA Images

Albert Nađ

Na kraju, kormilar "parnog valjka" u kratkim crtama je sumirao prethodnu takmičarsku godinu.

- U prvom delu sezone smo ostvarili veliki broj pobeda, ali mislim da igre nisu bili na nivou koji smo svi želeli. Bodove smo osvajali u poslednjim trenucima, karakterom u nadoknadi vremena, a moglo je da prevagne i na drugu stranu. Kad podvučemo crtu, sada smo drugi, prošle sezone bili smo četvrti, tako da je u tom smislu ostvaren pomak. Ipak, treba biti objektivan i reći da nekada i nismo zasluživali ceo plen. Ogromna je zasluga i golmana Ace Jovanovića, koji je bio naš najbolji pojedinac, zasluženo je dobio poziv u reprezentaciju, a i to nešto govori - zaključio je Nađ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija