• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

27.07.2024

21:48

Rehabilitacija Partizana! Crno-beli na krilima svoje dece protutnjali kroz Ub (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Starsportphoto

Partizan

Rehabilitacija Partizana! Crno-beli na krilima svoje dece protutnjali kroz Ub (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Podeli vest

Izabranici Aleksandra Stanojevića ubedljivo su večeras slavili u gostima protiv Jedinstva u okviru 2. kola Superlige - 4:0 (2:0).

Izgleda da je ona katastrofa u Evropi protiv kijevskog Dinama (6:2) dobro prodrmala fudbalere Partizana, koji su sada uspeli da se vrate na pobednički kolosek. I ne samo to, konačno su crno-beli pružili partiju dostojnu ekipe koja želi da se bori za trofeje u domaćim takmičenjima.

Za razliku od premijere šampionata, kada je srpski viceprvak protiv Napretka bio jalov i bezidejan, a izvukao se golom u poslednjim sekundama, sada je priča bila potpuno drugačija. Šef stručnog štaba napravio je i određene izmene u startnoj postavi, što je očigledno bio pun pogodak.

Na klupi je ostao najbolji strelac tima Mateus Saldanja, kojeg je sjajno zamenio povratnik Đorđe Jovanović. Debi za "parni valjak" na zvaničnim utakmicama upisao je i levi bek Mario Jurčević, koji je dobio prednost u odnosu na Nikolu Antića, a od prvog minuta zaigrao je i iskusni Bibars Natho. Bonusi su i ovog puta bili desni bek Vukašin Đurđević i krilni ofanzivac Nemanja Trifunović.

Pune tribine stadiona "Dragan Džajić" samo su još više upotpunile lepu sliku sa Uba, a duel su uživo pratili i čuveni asovi poput Miroslava Đukića, Nemanje Matića, Antonija Rukavine, Vladimira Stojkovića, Uroša Matića, Miralema Sulejmanija, Slobodana Rajkovića....

I već u 3. minutu su gosti stigli do prednosti. Upravo je mladi Trifunović sjajno reagovao, pobegao čuvarima i ušao u stopostotnu šansu, a Radivojević ga je nepropisno zaustavio u kaznenom prostoru. Sudija Nenad Minaković pokazao je na belu tačku, a siguran izvođač bio je Natho, koji je savladao talentovanog golmana Vukašina Jovanovića, inače Partizanovo dete na pozajmici u Jedinstvu.

 

 

Napadali su Beograđani u talasima, nije se dalo Đorđu Jovanoviću da zatrese mrežu, ali je zato u 27. minutu upisao asistenciju. Sjajno je reagovao u gužvi, iskoristio smušenost odbrane Ubljana, prosledio loptu do Trifunovića, a on lepo šutirao i sa 13-14 metara zatresao mrežu.

 

 

Nisu crno-beli spuštali ritam ni posle pauze. Krenuli su ozbiljno i jako, a ono što nije uradio u prvom, uspeo je Đorđe Jovanović u drugom poluvremenu. Dva pogotka, oba na asistenciju Bibarsa Natha.

Prvo je u 52. minutu Izraelac na sebi svojstven način majstorski proturio loptu kroz šumu nogu, a mladi napadač sve to pratio, izbegao ofsajd i rutinski pogodio.

 

 

A, onda je povremeni srpski reprezentativac u 65. minutu, nakon kornera i centaršuta Natha s leve strane, najbolje skočio u petercu i glavom postavio konačnih 4:0.

 

Partizan je tako došao do maksimalnog učinka u prva dva kola, a iskoristio je i kiks Crvene zvezde protiv lučanske Mladosti na "Marakani" (2:2). Sada crno-belima sledi revanš protiv Ukrajinaca u Humskoj (sreda, 20.00), a onda narednog vikenda u 3. kolu Superlige dočekuje pančevački Železničar.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija