• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

31.07.2024

21:54

Ovaj Partizan nije za Ligu šampiona! Dinamo je sila za crno-bele (VIDEO/FOTO)

Starsportphoto

Partizan

Ovaj Partizan nije za Ligu šampiona! Dinamo je sila za crno-bele (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Izabranici Aleksandra Stanojevića poraženi su i kod kuće od Kijevljana sa 3:0 (1:0), u revanšu 2. kola kvalifikacija za najjače klupsko takmičenje.

Prejaki su Ukrajinci za crno-bele, tu dileme više nema. Ako je neko i sumnjao da je rezultat (6:2) iz prvog duela u Poljskoj bio nerealan i visok, večeras su sve nedoumice rešene. Ovaj Partizan jednostavno nije za Ligu šampiona i nema neophodan kvalitet da se bori za učešće u grupnoj fazi.

Sablasna atmosfera na stadionu u Humskoj i prazne tribine samo su dodatno otežali ovu utakmicu, koja je bila, u najmanju ruku, mučna i za gledanje, s obzirom da je već posle Lublina bilo jasno da je preokret nemoguća misija.

Na kraju, presudila su dva detalja. Prvo, tragikomični potez u 17. minutu, kada je Aldo Kalulu prekinuo kontru gostiju, želeo da vrati loptu golmanu Aleksandru Jovanoviću, ali je pogodio svog saigrača Leonarda Ovusua. Lopta se odbila pravo do iskusnog Andrija Jarmolenka, koji je taj poklon znao da iskoristi.

 

 

Druga situacija je iz 68. minuta. Dinamo je probio odbranu crno-belih kroz sredinu, a kapiten Svetozar Marković srušio je u kaznenom prostoru Vladislava Vanata, koji je bio siguran sa bele tačke.

Jedino konkretno i vredno pomena što je Partizan uspeo da uradi bila je prilika na startu drugo poluvremena. Tada je Mario Jurčević dobro centrirao s leve strane, Mateus Saldanja šutirao glavom, ali je pogodio stativu.

Foto: Starsportphoto

 

Sve ostalo, bledo, jalovo i nedovoljno kvalitetno za ovaj nivo takmičenja. Probao je trener "parnog valjka", Aleksandar Stanojević nešto drugačije, želeo je da iznenadi protivnika i kolegu s druge strane Oleksandra Šovkovskog, pa je promenio formaciju, ali i "promešao sastav".

Tako je, po prvi put ove sezone, srpski viceprvak zaigrao sa trojicom štopera u poslednjoj liniji, a činili su je Filipović, Marković i Mujakić. Šansu je dobio i debitant Milan Lazarević po desnom boku, dok su Leonard Ovusu i Gajas Zahid bili zaduženi za centralni deo veznog reda, a Jung Džun-Goh, Aldo Kalulu i Mateus Saldanja za ofanzivu.

Foto: Starsportphoto

 

I, ono što je golim okom odmah uočljivo, Partizanu nedostaje kreativnost. Nema adekvatnog naslednika Bibarsa Natha i kada je iskusni Izraelac na klupi prosto nema ko da poveže linije, odigra dobar pas i proturi loptu ka napadačima.

Ovoj tezi u prilog ide i podatak da Beograđani u prvom poluvremenu nisu uputili nijedan šut u okvir gola ukrajinskog vicešampiona. U drugom delu domaćin je bio za nijansu bolji, opasniji, pokazao je i veću želju, ali nije umeo da postigne makar počasni pogodak.

Foto: Starsportphoto

 

S druge strane, golman Jovanović učinio je ono što bilo do njega, zaustavio je nekoliko neugodnih udaraca igrača Dinama, ali je u finišu imao i sreće. Prvo je u 85. minutu Vološin iz idealne pozicije pogodio prečku, a potom je 120 sekundi kasnije, zbog ofsajd pozicije, poništen pogodak Popovu.

Ipak, tačku na ovaj duel i još jednu tužnu predstavu crno-belih u nadoknadi vremena stavio je Oleksandr Karavajev. Ujedno, Dinamo je nastavio i seriju nepobedivosti protiv "parnog valjka", pošto na šest međusobnih okršaja ima svih šest trijumfa.

Foto: Starsportphoto

 

Pred Partizanom su sada obaveze u domaćem prvenstvu i okršaj sa pančevačkim Železničarom za vikend u Humskoj, a potom sledi dvomeč u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv švajcarskog Lugana (8. i 15. avgusta).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka
Politika

Jevtić o slučaju snimanja sastanka bez dozvole: Protiv mene i Opštine Štrpce se vodi hajka

Nakon što je iz Opštine Štrpce saopšteno da je osoba sa inicijalima S.I, koja se predstavila kao novinar, bez dozvole i saglasnosti prisustvovala i snimala sastanak predstavnika opštine i meštana sela Gornja i Donja Bitinja, gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić upozorio je da se protiv njega, kao i protiv opštine, vodi hajka od strane onih čije su, kaže, politike štetne po srpski narod na Kosovu.

31.07.2024

20:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21