• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

29.08.2024

06:40

Bivši kapiten crno-belih razočaran: Igrači Partizana izgledaju kao da je kraj, a ne početak sezone!

Starsportphoto

Partizan

Bivši kapiten crno-belih razočaran: Igrači Partizana izgledaju kao da je kraj, a ne početak sezone!

Podeli vest

Proslavljeni srpski fudbaler Antonio Rukavina (40) žali zbog eliminacije "parnog valjka" iz Evrope.

Nije uspeo Partizan da napravi čudo u Gentu, poražen je sinoć u revanšu plej-ofa za Ligu konferencija sa 1:0 (0:0), pa je i drugu sezonu zaredom već u avgustu završio učešće na međunarodnoj sceni.

Ispali su prethodno crno-beli iz kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, čime su ispisali i negativan klupski rekord, a samim tim ostali i bez premije UEFA od najmanje tri miliona evra.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su u dvomeču protiv Belgijanaca promašili veliki broj prilika, a to ih je na kraju skupo koštalo. S tim se složio i nekada sjajni desni bek.

- Evidentno je da Partizan ima problema u završnici. U dvomeču protiv Genta nije dao gol, a tako ne možeš u grupnu fazu da prođeš. Bilo je dobrih šansi, momci ih nisu realizovali, a Belgijanci su praktično bili bezopasan, ali su pogodili iz jednog bezazlenog šuta - rekao je Rukavina za "Arenu sport".

Foto: Starsportphoto

Potpuni krah fudbalera Partizana u Evropi

On je dodao da igra crno-belih nije bila loša, ali da je u grupnu fazu ušla spretnija ekipa.

Ovaj dvomeč nije pokazao da je dalje prošao bolji tim, ali Partizan je kaženjen za propuštene prilike, kako kod kuće, tako i u gostima. Gent je defanzivnije igrao bolje, organizovanije i disciplinovanije. To je i presudilo. Stanojević probao nešto sa izmenama, u pravom trenutku ih je napravio. Sve karte je bacio u napad, jer nije bilo šta da se izgubi. Međutim, fudbal se igra zbog golova i kada ih ne postigneš, onda dolazi neuspeh. Šteta, jer crno-beli imaju za čim da žale - objasnio je Rukavina.

Bivši reprezentativac je posebno apostrofirao jedan detalj koji je njemu zapao za oko.

- Igrači Partizana mi izgledaju kao da je maj mesec, kao da su na kraju sezone, a ne na početku. Delovali su umorno, iscrpljeno, bezidejno... Nije bilo brzine, agresivnosti, pogotovo u poslednjih 15 minuta, kada je sve moralo da pršti u napadu. Kao da su im noge bile u blatu, fali im snage, bolja fizička sprema. Takođe, osetilo se i odsustvo Saldanje. Kad ne ide kako treba, onda je svaki igrač bitan, iako Brazilac nije u formi kao prošle sezone - naglasio je Rukavina.

Foto: ATA Images

Antonio Rukavina

Ono što sve partizanovce sada posebno brine jeste pitanje - šta i kako dalje?

- Nije dobro, to je jasno. Dve godine zaredom bez Evrope, a to ne valja ni zbog kluba, igrača i navijača. Naša liga je nešto zbog čega dolaziš do šanse da se boriš za neko UEFA takmičenje, ali cilj uvek mora da bude grupna faza. Tek će sada biti sve teže, ali mora da se podigne glava gore, da se ekipa što pre oporavi i da bace sve karte na Superligu - podvukao je Rukavina, a potom dodao:

- Lepo je i Sale Stanojević rekao, ovo je realnost, koliko god je to teško da prihvatimo. Tako je kako je, iz ove situacije se ne može. Treba ovo nekako da se zaboravi, ali i da se nešto promeni, da se izvuku pouke. Ovo je kolektivni sport i nema pojedinaca koji su krivi. U pobedama su svi junaci, tako je i u porazima. Svi treba da preuzmu odgovornost, počev od uprave kluba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Oglasio se Visoki savet tužilaštva: Sprečavanje službenih lica će zahtevati hitno postupanje svih državnih organa!
Politika

Oglasio se Visoki savet tužilaštva: Sprečavanje službenih lica će zahtevati hitno postupanje svih državnih organa!

Reagujući na molbu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima zaštiti samostalnost postupajućih tužilaca u ovom tužilaštvu, Visoki savet tužilaštva ponovo je apelovao na građane da ne preduzimaju ni jednu radnju koja bi za posledicu imala sprečavanje službenih lica da obavljaju svoje službene dužnosti

28.08.2024

21:41

TV

Još jedna država uključuje se u rat u Ukrajini? Zapad jedva čeka eskalaciju sukoba! (VIDEO)
Live TV

Još jedna država uključuje se u rat u Ukrajini? Zapad jedva čeka eskalaciju sukoba! (VIDEO)

Moskovske trupe preuzele kontrolu u naselju Komišivka u Kurskoj oblasti. Ruske jedinice protivvazdušne odbrane uništile su 12 ukrajinskih letilica. Ukrajinske snage pokušavaju da probiju i južnu rusku granicu. Kremlj odbacio mirovni plan Zelenskog. Akcija izraelske vojske na Zapadnoj obali. Izrael potvrdio da je izveo napad u Siriji. Na ovu temu u "Ratu uživo" govorili su novinar Nikola Jović i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.08.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28