• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

14.09.2024

14:58

Stanojević pred OFK Beograd priznao da nije srećan: Nismo doveli napadača...

Starsportphoto

Partizan

Stanojević pred OFK Beograd priznao da nije srećan: Nismo doveli napadača...

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević pred meč protiv OFK Beograda (nedelja, 19.00) kaže da povratnik u Superligu ima ozbiljan tim sa dosta mladih igrača i dobrog trenera.

Partizan u meču 8. kola Superlige gostuje "romantičarima" u Zaječaru.

- Nastavljamo prvenstvo posle pauze. Svi koji su se vratili sa reprezentativnih obaveza su zdravi. Možda je neko umoran, videćemo da li ćemo nekoga da odmorimo. Znamo šta nas čeka. Važno je da se vratimo na pobednički kolosek. OFK Beograd ima ozbiljan tim, dosta mladih igrača i dobrog trenera. Znamo šta nas čeka. Više se bavimo nama nego ostalima, moramo naše probleme da rešimo -  rekao je Stanojević na današnjoj konferenciji za medije.

 

Foto: EPA Images

 

 

Stanojević nije dobio zamenu za Mateusa Saldanju u špicu.

- Nisam srećan i zadovoljan jer nismo doveli napadača. Đorđe Jovanović je odličan igrač, ali tražimo napadača drugih karakteristika. To je to, nastavljamo da se borimo. Želeo sam da igramo na više načina. Znam kako ćemo u nedelju da igramo.

Očekuje da uskoro Ivica Iliev preuzme rukovođenjem sportskog sektora "parnog valjka".

- Ivica Iliev je, koliko sam čuo, izglasan na mesto sportskog direktora, ali da ne prejudiciram događaje, postoje klub i organi koji se time bave. Očekujem ga ubrzo uz ekipu, na čelu sportskog sektora i nemam mnogo da dodam. Znamo se iz igračkih dana, potom sam mu bio trener, pa on meni direktor i ta saradnja je uvek bila sjajna. Verujem da će tako biti i ovoga puta.

Foto: Starsportphoto

Ivica Iliev

 

Osvrnuo se Stanojević i na probleme ekipe u napadu.

- Imamo problem da postignemo gol. Stvaramo šanse. Protiv Vojvodine u prvom poluvemenu nismo stvarali šanse. To je najgore poluvreme otkako sam u Partizanu, računajući sva tri mandata. Prioritet nam je da postižemo golove.

Svestan je trener Partizana da u sledećem kolu u Humsku dolazi lider i sedmostruki uzastopni šampion Crvena zvezda.

- Znači nam mnogo utakmica protiv OFK Beograda, ne samo zbog derbija, već da hvatamo pozitivan talas. Ne možemo da igramo još zaostale utakmice jer Makabi igra na našem stadionu Ligu Evrope.

Foto: Starsportphoto

 

 

Upitan je trener crno-belih da prokomentariše prelazni rok.

- Generalno sam zadovoljan do ove situacije sa napadačem. Tu smo malo zatajili. Doveli smo  igrače koji su bili neophodni. Krucijalna stvar je napadač, nije doveden. To nam je jedan minus. Imali smo želju da dovedemo Lazara Romanića. Imali smo fer-plej odnos. On je imao želju, ima svoje ambicije. Nije mu prioritet novac, pokazao je karakter. Želim mu sve najbolje.

Poslednjeg dana prelaznog roka došao je mladi Senegalac Pape Furer (18).

- Pape Furer je došao iz škole Liona. Talentovan igrač, neko vreme smo pregovarali sa njim. Ima dobre ofanzivne karakteristike, ima tehničke sposobnosti. On je naš projekat. Nije u konkurenciji za OFK Beograd, za kasnije ćemo da vidimo. Koristimo mogućnost da mladi igrači igraju što više utakmica.

Na kraju je trener crno-belih govorio i o činjenici da će klub igrati samo domaća takmičenja.

- Lakše je jer smo odmorniji. Ipak, nedostaje nam Evropa zbog finansijskog aspekta, ali i takmičarskog. Pojačali bismo se da smo igrali Evropu - zaključio je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jevtić pružio podršku Vučiću: Najavljene mere pravi odgovor na Kurtijev teror nad Srbima na KiM
Politika

Jevtić pružio podršku Vučiću: Najavljene mere pravi odgovor na Kurtijev teror nad Srbima na KiM

U vremenima izazova, u situaciji kada se srpski narod nalazi na udaru etno-nacionalizma Aljbina Kurtija koji sprovodi institucionalno nasilje nad srpskim narodom, država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem još jednom pokazuje da mudrom i odgovornom politikom čini sve da srpski narod zaštiti na način koji je u ovom trenutku najefikasniji u smislu mera protiv svega onoga što Kurti radi Srbima na Kosmetu, izjavio je danas gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić.

14.09.2024

15:15

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45