• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

17.09.2024

14:00

Ivica Iliev: Garantujem navijačima evropski Partizan!

Starsportphoto©

Partizan

Ivica Iliev: Garantujem navijačima evropski Partizan!

Podeli vest

Garantujem "grobarima" evropski Partizan kroz dva prelazna roka, poručio je Ivica Iliev (44) prilikom povratka na mesto sportskog direktora "parnog valjka".

Bivši fudbaler crno-belih je istu funckiju obavljao od 2015. do 2022. i za to vreme je povukao dosta dobrih poteza i doveo sjajna pojačanja u Humsku.

Tako nešto želi da ponovi i u ovom mandatu, pa ide korak dalje i obećava utučenim navijačima "parni valjak" koji će biti konkurent Crvenoj zvezdi, ali i timovima na evropskoj sceni.

- Većina tima zavisi od velikih igrača, a mi te igrače nemamo. Vratiće se to vreme, a mogu i da garantujem da ću u dva prelazna roka napraviti evropski Partizan. Napravićemo tim koji će biti konkurentan u Evropi i našem najvećem rivalu. Možda sam u prvom mandatu delovao ludo, ali sam pokazao da mogu mnogo. Sve ćete videti na delu, a to su velike promene - rekao je rođeni Beograđanin.

Foto: Starsportphoto©

Ivica Iliev u Humskoj

Pre samog dovođenja novih igrača, Iliev ukazuje na loše stanje u omladinskom pogonu i mlađim selekcijama. Podseća da je Partizan dugo bio poznat kao fabrika talenata, a da to više nije slučaj, pa najavljuje naporan rad na tom polju.

Pre svega mislim da je situacija lošija nego 2015. Mnoge stvari se znaju, ali su one gurnute ispod tepiha. To je razjedinjenost sportskog sektora. Nama je baza omladinska škola. Nažalost, tamo gde smo bili 10 godina ispred svih, sada kaskamo za drugima. To je naporan posao, koji ne može da se uradi za godinu dana. Nećemo tražiti alibi, radićemo i tu ćemo praviti najveće promene. Želim da zavežem jak čvor kada je u pitanju omladinska škola, Teleoptik i prvi tim. Teško mi je i neprihvatljivo da Partizan poslednjih par godina ne izbacuje i ne prodaje igrače kao ranije. Po tome smo bili poznati u Evropi. Nažalost, prestali smo da budemo fudbalska akademija i zbog toga će doći do promene - objasnio je bivši napadač.

Foto: Starsportphoto

Slede radikalne promene - fudbaleri Partizana

Osvrnuo se i na konstatacije da je ovo najgori trenutak za povratak u voljeni klub i istakao da je najlepše pomoći crno-belima kada im je najteže.

Priznaje da ga bole prazne tribine, ali izražava nadu da će dobre partije i povoljni rezultati vratiti "grobare" u Humsku.

 Ne prihvatam rečenicu da je nepopularno biti deo Partizana. Zar nije baš sada, kada je teško, pravi trenutak. Imamo mnogo navijačkih pesama koje potenciraju te najteže trenutke. Tada je najlepše biti navijač Partizana. Prazne tribine me možda najviše bole. Teško mi je, suzdržavam se da ne bljujem vatru ovde. Ja sam igrao za klub u momentu kada su naši navijači bili dominantni i nosili nas do pobeda. Ja ne volim da se mešam u stvari van sporta, ali se nadam da ćemo ih vratiti na tribine dobrim rezultatima

Foto: Starsportphoto

Navijači Partizana

Što se tiče pojačanja i neophodne rekonstrukcije tima, bivši fudbaler Visle iz Krakova najavljuje povećanu aktivnost tokom zimskog i letnjeg prelaznog roka. Podseća da je tokom prve "pijace" teže pronaći slobodne igrače, ali da će klub nastojati da sve rupe popuni što pre.

U potrazi za novim, ali i analizi trenutnih fudbalera "parnog valjka" konsultovaće se sa legendama kluba, od kojih je savete tražio i tokom prvog mandata.

- Naravno, znamo da je zimski prelazni rok mnogo teži, jer je manje igrača dostupno. Ipak, nastojaćemo da sve završimo odmah u prvom prelaznom roku. Što možeš danas ne ostavljaj za sutra, time ćemo se voditi. Nebitno je koga sam ja odabrao ili nisam. Dok ne vidim igrače na delu, neću ih komentarisati. Tek kada vidim da li se uklapaju i da li mogu da promene neke svoje navike odlučivaću o njihovoj sudbini. Kada napravimo sve analize u mesec, dva imaćemo pravu sliku. I da sam došao par dana ranije, već je mnogo poslova sklopljeno. Ovako je možda i bolje. Mogu hladne glave da resetujem ceo sistem i sagledam sve. Posavetovaću se sa legendama kluba, koje znaju da procene šta je ono što treba Partizanu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Petković iz Brisela: Brojne teme bile za pregovaračkim stolom, Bisljimi odbio razgovor! Očekuje nas razgovor sa predstavnicima NATO o mostu na Ibru!
Politika

Petković iz Brisela: Brojne teme bile za pregovaračkim stolom, Bisljimi odbio razgovor! Očekuje nas razgovor sa predstavnicima NATO o mostu na Ibru!

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju rekao je danas posle sastanka u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom da su za pregovaračkim stolom bile brojne teme, ali da do trilateralnog sastanka nije došlo jer je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi to odbio.

17.09.2024

15:42

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija