• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

13.10.2024

20:45

Ostoja bez dlake na jeziku! Predsednik Partizana govorio o odnosu sa Zvezdom i Čovićem!

Starsportphoto©

Partizan

Ostoja bez dlake na jeziku! Predsednik Partizana govorio o odnosu sa Zvezdom i Čovićem!

Podeli vest

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, govorio je o mnogim važnim temama za crno-bele tokom boravka u Podgorici, gde je njegov tim zabeležio novu pobedu u ABA ligi.

U emisiji "Sportsko" popodne na "RTCG", dotakao se rivalstava sa Crvenom zvezdom i Budućnosti, kao i ključnih odluka koje su stabilizovale klub.

O rivalstvu sa Crvenom zvezdom i Budućnošću

Mi čuvamo odnose sa klubovima, ono što je bilo sa bivšim predsednikom Crvene zvezde je nasleđeno još iz vremena Duška Vujoševića. Njegov metod rada, onoga koji je nekada bio preko puta mene je bio takav… Sada je neko drugi tu. Kao predsednik KSS-a moraće da vodi računa i mora da bude u prijateljstvu sa svim klubovima. Nova uprava Crvene zvezde će doneti mir i normalan odnos. Mi smo veliki rivali, naš najveći rival su oni, a drugi po nepisanom pravilu je Budućnost - počeo je Mijailović, pa nastavio:

Foto: Starsportphoto

Nebojša Čović

Trudimo se da sa svim klubovima širom regiona, kao i Evrolige negujemo dobar odnos, na najvećem mogućem nivou. Jedini čovek sa kim nikada nisam gledao utakmicu je bivši predsednik Crvene zvezde, a sa svima ostalima sam gledao. Imali su teške situacije sa Budućnošću prošle sezone u plej-ofu, ali nisam dozvolio da se odgovara na saopštenja Budućnosti. Završilo se u miru i normalnom odnosu, ničeg nema lično među nama. Kada nema rezultate uvek su nam krivi drugi.

O Željku Obradoviću i njegovom uticaju

- Željko je najveći košarkaški brend u Evropi i u jedan od deset u svetu, sam sa svojom slavom, energijom, znanjem ovom projektu je dao jednu celinu i napravio ga jednim od najvećih i najpoštovanijih u Evropi. Njegov dolazak je napravio ovaj projekat održivim, veliki smo prijatelji. Željkovu veličinu i bitnost njega kao košarkaškom figuromćemo tek shvatiti kada on donese odluku da ne bude više trener. U velikoj meri je doprineo ABA ligi na popularnosti, sponzorima.

Foto: ATA Images

Željko Obradović

Tema je bila o neočekivana zarada crno-belih na temelju trejda Dvejna Vošingtona

- Partizan je samo u ovih deset dana dosta zaradio, Vašington se vratio da nam pomogne u borbi za TOP 8 Evrolige. Znali smo da neće lako krenuti sezona nakon promene cele ekipe, ima dosta individualnog kvaliteta u ekipi. Naredni period od tri utakmice u Evroligi je period prilagođavanja. Prošle sezone tim je prekasno sklopljen zbog situacije sa Mirotićem. Ove sezone nismo planirali da kompletno promenimo tim, ali tržište nam se kompletno otvorilo i sve se poklopilo da dovedemo odlična pojačanja. Naš budžet je na srednjem nivou u Evroligi. Verujem u ovaj tim. Postoji energija, induvidualni kvalitet, znanje ekipe i stručnog štaba. Ovaj tim kada bude sklopljen do kraja, biće pobednički tim koji će igrati cele sezone i svi puno očekujemo i dugujemo našim navijačima.

Foto: Starsportphoto

Dvejn Vošington

O prelasku u Beogradsku arenu

- Doneo sam odluku da pređemo u Arenu iz Pionira, i to je, uz povratak Željka Obradovića, moj najbolji strateški potez. Da napravimo normalan sistem, i danas imamo gotovo 80 odsto sopstvenih prihoda, punimo budžet, vratili smo dugove, ušli u reprogram. Sada živimo kao normalan klub, veliki evropski klub, koji poštuje državu i svoje navijače. Tada su me kritikovali da želim da ubijem atmosferu iz Pionira prelaskom u Arenu, a danas imamo 10.000.000 evra prihoda od karata, dok bismo u Pioniru imali osam puta manje - zaključio je Mijailović, naglasivši da klub sada posluje kao ozbiljan evropski velikan.

Partizan nastavlja svoju borbu na regionalnoj i evropskoj sceni sa jasnim ambicijama i stabilnim temeljem za uspeh.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Čestitka predsednika Vučića pripadnicima 63. padobranske brigade: Uvek ste ispoljavali visok nivo pripadnosti svojoj vojsci i svom narodu!
Politika

Čestitka predsednika Vučića pripadnicima 63. padobranske brigade: Uvek ste ispoljavali visok nivo pripadnosti svojoj vojsci i svom narodu!

Vojna svečanost povodom Dana 63. padobranske brigade i 80 godina od njenog osnivanja, Dana vojnih padobranaca održana je danas na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu, a kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, ukazom predsednika Republike Aleksandra Vučića jedinici je dodeljen Orden belog orla sa mačevima trećeg stepena 63. padobranskoj brigadi, za naročite zasluge u izgradnji sistema odbrane i izvršavanju bezbednosnih zadataka.

13.10.2024

18:41

TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)
Live TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)

Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje, ratu u Ukrajini se ne nazire kraj, a svet strahuje od globalnog sukoba. Da li će doći do eskalacije koja će prerasti novi svetski rat? Na ovo pitanje su, tokom gostovanja u "Info danu", odgovorali politički filozof Dragoljub Kojčić, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju političku istoriju, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i akademik profesor dr Dragan Radenović.

13.10.2024

18:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka