• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Đ. M.

26.10.2024

20:41

Navijači Partizana videli one koje nisu mnogo gledali! Crno-beli veoma ubedljivi protiv autsajdera!

KK Partizan/Dragana Stjepanović

Partizan

Navijači Partizana videli one koje nisu mnogo gledali! Crno-beli veoma ubedljivi protiv autsajdera!

Podeli vest

Partizan je bez problema u "Beogradskoj areni" savladao Krku sa 96:63 (18:16, 23:12, 29:20, 26:15) u utakmici šestog kola ABA lige. Ovom pobedom se zadržao na čelu tabele i to kao jedina ekipa koja je neporažena.

"Crno-beli dan" je bio potpun, pa su posle fudbalera Partizana i košarkaši ostvarili pobedu u subotu. Oni su opravdali epitet favorita tako što je vrlo lako nadigrao Krku pred nešto više od 10.000 navijača u najvećoj srpskoj dvorani.

Ipak, slovenački klub je zadavao određene poteškoće domaćima na početku meča, pošto je u visokim procentima pogađao trojke. U ovom segmentu se posebno istakao Jakob Čebašek, koji je susret otvorio sa tri ubačena šuta van linije 6.75 metara iz isto toliko pokušaja.

Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

 

Uglavnom zahvaljujući njemu, gosti su stekli inicijalnu prednost, koja je pomalo zabrinula domaću publiku. Na njenu sreću, Partizan se brzo pribrao i na krilima raspoloženog Dvejna Vošingtona uspeo da preokrene i da na kraju prve četvrtine ode sa vođstvom od plus dva.

Nešto kasnije, trener Željko Obradović, moguće u želji da što pre slomi otpor rivala, na teren je poslao pretežno inostranu petorku, koja je odmah pokazala zbog čega je dovedena u Humsku.

U vrlo kratkom vremenskom periodu, crno-beli su došli do prve prednosti dvocifrenom razlikom i od tada je sve postalo lakše za njih. Šansu su u međuvremenu dobili i mladi izabranici popularnog Žoca, a zapažen je bio Mitar Bošnjaković, koji je sa zvukom sirene dao trojku za kraj prvog poluvremena.

 

 

Za treću četvrtinu može da se kaže da smo gledali "igru mačke i miša". Dvejn Vošington je nastavio gde je stao u prvom kvartalu, odbrana je postala još čvršća i vrlo brzo je postalo jasno da će Partizan ostvariti novi trijumf. 

Nedugo zatim, Beograđani su došli i do velikih plus 20 i od tada je ritam meča drastično opao. Igralo se u laganom ritmu, pa su ljubitelji košarke bili u prilici da vide sijaset atraktivnih poteza i svojevrsni "šoutajm" u režiji igrača Partizana.

Najefikasniji u redovima pobednika su bili Dvejn Vošington i Mario Nakić sa po 16 poena, s tim što je potonji košarkaš imao i devet skokova. Pratio ih je Aleksej Pokuševski sa 14 poena i devet uhvaćenih lopti, dok je Mitar Bošnjaković potvrdio epitet velikog talenta tako što je dao sedam poena za 23 minuta na parketu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija