• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2023

10:47

Šarapova šokirala svet! Ovakva sam zbog Černobilja, niko u porodici nije kao ja!

Reuters

Showtime

Šarapova šokirala svet! Ovakva sam zbog Černobilja, niko u porodici nije kao ja!

Podeli vest

Bivša prva teniserka sveta Marija Šarapova (36) otkrila je da niko u njenoj porodici nije visok kao ona (188 cm) i našalila se da je takva zbog eksplozije u Černobilju koja se dogodila 1986. godine, godinu dana pre njenog rođenja.

Jedna od najboljih i najlepših teniserki u istoriji belog sporta otkrila je da je njena porodica živela u blizini mesta eksplozije.

Tokom nesreće, desetine ljudi su odmah izgubili život usledn nuklearne katastrofe, a hiljade su umrle zbog posledica radijacije koje je ostavila eksplozija elektrani.

Penzionisana ruska teniserka pričala je u jednom podkastu o svojim sećanjima iz detinjstva i godinama koje je provela u odrastanju ubrzo nakon nesreće i da im se zbog toga promenio život.

- Bilo je to sasvim drugačije vreme, vaspitanje. Rođena sam u Sibiru zbog eksplozije u Černobilju. Moja mama je bila trudna sa mnom i oni su u to vreme živeli 30 kilometara od događaja u Belorusiji -  rekla je Šarapova.

Foto: EPA Images

 

 

 

Voditelj podkasta, Daks Šepard, u šali je istakao „benefite“ koje je nesreća donela Mariji, misleći na njenu visinu, koja iznosi 188 centimetara.

- Hm, niko u mojoj porodici nije toliko visok kao ja, tako da je definitivno bilo razmatrano da li je to zbog Černobilja - odgovorila je Šarapova smejući se.

Objasnila je kako je bilo u najranijim godinama njenog detinjstva.

- Moji su pobegli u Sibir i tamo sam se rodila. Nekoliko godina kasnije smo se preselili na jug u Soči, topliji grad na Crnom moru. Nakon toga, kada sam imala pet godina, moj otac i ja smo odleteli na Floridu i od tada živim u SAD - rekla je lepa Maša evocirajući uspomene.

 

 

 

Nekada sjajna teniserka se povukla iz profesionalnog tenisa 2020. godine, kada je imala 32 godine. Tokom karijere je osvojila pet grend slem titula i bila je lider na WTA listi. Osvojila je i srebrnu olimpijsku medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i ukupno 34 titule.

U razgovoru za Vog, a ne za sportski magazin objavila je kako se povlači iz tenisa. Tada je rekla: 

"Tenisu, opraštam se. Telo mi je postalo prepreka. Nedostajaće mi tenis svaki dan".

Marija je proslavila u aprilu 36. rođendan, a odustala je od izgleda fatalne plavuše. Danas je lepa, šarmantna brineta koja uživa u novom životu, braku i majčinstvu, otkako je 15. jula 2022. godine na svet donela dečaka.

Foto: EPA Images

 

 

Ona i njen muž, britanski biznismen Aleksandar Gilks, dali su nasledniku ime Teodor. Mnogi ljubitelji tenisa širom sveta žale što Maše nema više na teniskim terenima, ali ona sa vremena na vreme zagolica maštu i podseti da je tu i da i dalje obožava "beli sport".

- Uloga majke mora da dođe u određenom trenutku u životu. Osećala sam se spremno i da kažem istinu, to je nešto o čemu sam oduvek sanjala. Sa svojom majkom uvek sam imala i danas imam odličan odnos. Veoma smo bliske, delimo mnogo toga i želala sam da imam dete da bih mogla da podelim svoja iskusva sa njim - poručila je Marija.

 

 

Nedavno se sjajno zabavljala sa legendarnim Džonom Mekinroom, pa su se šalili i razmenjivali udarce na terenu.

Pokazala je da je i dalje neverovatno šarmantna, zgodna i u formi, a čini se da je "penzija" smirila Šarapovu, koja se bavila manekenstvom i šokirala fanove kada je padala na doping testovima.

Završila je lepa Maša i na sudu zbog optužbi za prevare sa nekretninama, a iznenadila je i priznanjem da je htela da promeni svoje prezime kako bi joj lakše išla promocija njenih slatkiša. Njeno bogatstvo se trenutno procenjuje na 195 miliona dolara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija