• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2018

17:02 >> 19:45

POBEDAAA! ĐOKOVIĆ U EPSKOM MEČU SAVLADAO FEDERERA! Novak ide po trofej u Parizu!

Tenis

POBEDAAA! ĐOKOVIĆ U EPSKOM MEČU SAVLADAO FEDERERA! Novak ide po trofej u Parizu!

Podeli vest

Spektakularan meč i fantastična pobeda Novaka Đokovića! U duelu koji će se dugo pamtiti srpski as je savladao Rodžera Federera i plasirao se u finale mastersa u Parizu - 7:6, 5:7, 7:6

Bio je to duel koji je trajao duže od tri sata. Fenomenalnu igru prikazali su i Đoković i Federer, a na kraju je igra živaca u taj-brejku trećeg seta pripala Srbinu.

Velikom šampionu kakav je Federer stegla se ruka, na 1:3 je odservirao duplu servis grešku, poklonio Novaku veliku prednost, koju je Đoković znao da iskoristi.

Bio je to 47. međusobni duel Đokovića i Federera, a sada Novak ima prednost 25:22 u pobedama. Švajcarac pune tri godine, od završnog mastersa 2015. ne zna za pobedu nad srpskim teniserom.

Novak Đoković će se za trofej u Parizu boriti protiv ruskog tenisera Karena Hačanova, sa kojim je prvi put igrao na Vimbldonu ove godine i lako ga pobedio sa 3:0 u setovima.

TOK MEČA: 

 

 

POBEDAAAA! NOVAK ide u finale mastersa u Parizu! 

Odluka pada u taj-brejku!

Sve polazi za rukom Rodžeru u ovom setu, lako je dobio gem i obezbedio makar taj-brejk - 6:5. TAJ-BREJK! Novak je odbranio svoj gem - 6:6!

Ništa to nije poljuljalo srpskog asa. Bez izgubljenog poena je dobio gem - 5:5. Drama u Parizu dostiže vrhunac!

MA, NEVEROVATNO! Imao je Đoković 15:40, dve brejk lopte kojima bi možda i rešio meč, ali je izgubio četiri naredna poena! Federer sa konopaca dolazi do vođstva od 5:4. 

Vrhunski servira Federer, gotovo da je nedodirljiv. Novak bez prave šanse da napadne - 4:3. Tri asa u gemu odservirao je Đoković! Uzvratio je Švajcarcu punom merom i sada smo na 4:4 posle 2 sata i 40 minuta igre.

Šiba Federer asove, ne dozvoljava da se igra razvije. Brzo osvojen gem, vodi Švajcarac 3:2. Pola gema žestoka borba, polovina dva odlična Novakova servisa i nerešeno je - 3:3.

Vrlo je besan Novak zbog ponašanja publike, koja je gotovo jednoglasna u podršci Federeru, a to se odražava i na njegovu igru. Rodžer lako do 2:1. Sada lak gem za Đokovića, dobro ga je služio servis - 2:2.

NEVEROVATNO! Imao je Novak 15:40, dve brejk lopte, kod prve je Federer pogodio as, a kod druge mu je pomogla mreža kao da mu je rod rođeni. Takav poklon je pogurao Rodžera do osvajanja gema - 1:0. A, sada težak gem za Đokovića, zapretio je Rodžer sa 15:30, ali je Novak dodao gas i dobio gem - 1:1.

Foto: Reuters

Drugi set:

SET! Rodžer Federer je napravio brejk i uzeo set - 7:5! Odluka pada u trećem!

ŠTETA, ŠTETA, ŠTETA! Imao je Đoković 0:30, imao je i brejk loptu, ali prejeftino prokockao sve te šanse i dozvolio Federeru da se vrati u gem, a onda i da ga osvoji - 6:5.

Na 30:30 Rodžer je ispalio as, a onda i viner, pa je gotovo bez borbe došao do vođstva od 5:4. Nije bilo mnogo razmena ni na Novakovom servisu - 5:5.

Imao je Novak 0:15, pa je promašio zicer, pa 15:30, zbog čega se Švajcarac razbesneo, počeo glasno da gunđa, a onda pogodio dva gromovita servisa i poveo 4:3. Đoković surovo i lako do 4:4.

Turbo gem za Švajcarca, bez izgubljenog poena, gotovo bez igre - 3:2. Savršen gem potom za Novaka, takođe sa "nulom" - 3:3.

Bilo je 40:0, pa je Đoković prišao na 40:30, ali siguran servis Federera za 2:1 u gemovima. Lagano je Novak uzvratio, Federer ni poen nije uzeo - 2:2.

Dve brejk lopte imao je Novak da odmah uzme servis Federeru, nije ih iskoristio i Švajcarac je to kaznio i poveo sa 1:0 u drugom setu. Usledio je "kilometarski" gem na servis Đokovića, prvi put je morao da spasava brejk loptu, ali je ta operacija uspela - 1:1.

Foto: Reuters

SET! Novak vodi 1:0! Prava rezultatska klackalica i igra nerava, ali sa 8:6 Đoković je dobio set!

Novak je obezbedio makar taj-brejk! Još jedan lak gem, samo jedan izgubljen poen - 6:5. Idemo u taj-brejk! Imao je Rodžer 40:15, pa je Đoković došao do izjednačenja, ali naredna dva poena su pripala Švajcarcu.

Sve neiskorišćene šanse nisu nimalo uzdrmale Đokovića. Srpski as sa nervima od čelika je glatko dobio naredni gem - 5:4. Borba se nastavlja ne smanjenom žestinom. Švajcarac je lako uzeo svoj gem - 5:5.

ŠTETA, ŠTETA, ŠTETA! Trajao je gem duže od 10 minuta, imao je Novak tri brejk lopte, imao šanse za još neku, pravio atipične greške, jednu je Federer spasao neverovatno srećnom reakcijom i na kraju - 4:4.

Napokon i jedan ekspresni gem za Đokovića! Rodžer nije uzeo ni poen, niti je bio blizu da poentira - 4:3.

Jako težak gem, Federer je imao 0:30, ali Novak je pustio ruku i uspeo da se izvuče iz nevolje, uz dva fantastično odigrana poena - 3:2. Ponovo je Švajcarac lako osvojio svoj servis gem, Novaku je pripao samo jedan poen - 3:3.

 

 

Igra se atomski tenis! Publika je već u transu kakvi se poeni igraju, a Novak vodi 2:1. Najbrži gem do sada, Federera je išao prvi servis, dobio je tri laka poena, jedan mu je Đoković poklonio i sada je 2:2.

Težak prvi gem, ali ga je dobio Đoković! Imao je Novak 40:15, pa dva puta prednost i na kraju je Federer poslao loptu u mrežu - 1:0. Šteta, imao je Đoković brejk loptu, nije je iskoristio, poslao je u mrežu, a Rodžer je onda uzeo dva naredna poena i izjednačio - 1:1.

- Novak će prvi servirati.

- Kako pišu strani izveštači iz "Bersija", u publici se oseća napetost "do krova", iako igrači još nisu ni izašli na teren.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gaga

pre 5 godina

Bravo Novace,samo napred,sve cestitke caaaaaaareeeeeee!!!Zelim da te vidim na tronu

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15