• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.07.2019

10:54

KAŽU DA SMO UBICE I SILOVATELJI, NOLE JE SVETU POKAZAO KO SU SRBI! Srđan Đoković o srpskom inatu, neprijateljima, Goranu...

Tenis

KAŽU DA SMO UBICE I SILOVATELJI, NOLE JE SVETU POKAZAO KO SU SRBI! Srđan Đoković o srpskom inatu, neprijateljima, Goranu...

Podeli vest

Nije bilo lako Srđani Đokoviću, ocu Novaka Đokovića, da gleda finale Vimbldona i žestoku borbu koju je njegov sin vodio sa Rodžerom Federerom koju je na kraju dobio (3:2)

Upitan kako je preživeo dramatično finale Vimbldona, on se, gostujući na TV prva, osvrnuo i na napetost, i na ponašanje publike:

- Videli ste i sami kakav je to meč bio. Svih tih pet pati nije bilo lako. A meč je odigran u neprijateljskoj atmosferi. Gledaoci bili protiv njega, osim njegove lože, naravno. Ali, hoću nešto da kažem: Vimbldon je jedan gospodski turnir. Tamo se stvarno obraća pažnja na ponašanje, na fer-plej, ali tog dana je to izostalo. Međutim, nisu gledaoci računali na taj čuveni, poznati, srpski inat, a zbog tog inata i zbog tog što su navijali ne za njegovog protivnika, nego protiv njega, to je Novaku i dalo dodatni stimulans - kazao je za TV Prva Srđan Đoković svoju priču.

Srđan je otrkio da je Novak imao posebne pripreme za finale u Londonu. 

- On se psihološki pripremao za ono što ga je čekalo. Morao je da se smiri, to mi je rekao posle meča: "Rešio sam da se ne primam puno na neprijateljsku atmosferu... da sam bio drugačiji, ne bih izdržao toliko sati na terenu". Umeo je on ranije i da bukne, ali je bio "drugi Nole" ovog puta. I, taj "drugi" je i pobedio. Znate, on se od najranijeg detinjstva, od početka bavljenja tenisom, a evo to traje već 26 godina od 32 koliko ima, on je u strašnom treningu. I fizičkom i psihičkom. Kako je radio tada, tako radi i sada. Novak je jedna mentalna gromada, pokazao je da um caruje. Podsetiću vas da su ga Ameri proglasili pre neku godinu za jednog od psihofizički najspremnijih sportista svih vremena. Ta mentalna snaga odlučuje. On ponekad možda u toku meča na tren odluta, ne bude sav svoj, ali kada su odlučujući poeni, onda je pravi.

RAFA I RODŽER NE SPAVAJU MIRNO! Zamrzeće Mekinroa ZBOG OVOGA ŠTO JE REKAO!

ZAŠTO NAVIJAČI NE VOLE ĐOKOVIĆA? Javio se i Federer! Evo šta kaže miljenik Engleza

Na pitanje kako njegov sin uspe da se izdigne iz teških situacij, on ukazuje na konstantnost dobrih rezultata:

Bravo Duci!
 

Otac Novaka Đoković je bio izuzetno zadovoljan što je Dušan Lajović u Umagu došao do prve ATP titule:
- Presrećan sam zbog Ducija. Presrećan. Nisam gledao finale, ali sam stvarno mnogo srećan. Mislim da država treba da napravi jedan teniski centar, da svu tu našu talentovanu decu okupimo i podržimo ih, da pronose i oni slavu Srbije i našeg sporta - poručio je Srđan Đoković.

- U poslednjih deset godina Novak je ubedljivo najbolji teniser na svetu. Pre početka ove sezone, imao je 22:9 protiv Federera, a 20:9 protiv Rafe kada se posmatra poslednjih 6-7 godina. On je ubedljivo najbolji. I, sigurno će ostati da igra još neku godinu, sve rekorde koje još nema, oboriće. Eto, pre godinu dana bilo je 20:12 u grend slem titulama za Federera, sada je 20:16. Pričaćemo opet za godinu dana.

Podsetio se i razgovora sa mladim Novakom, koji je kao klinac rekao da bi voleo da jednog dana bude među 20 najboljih na svetu:

- Rekao sam mu tada: "Ti si dovoljno talentovan za top 20 i bez mene, a ako budeš hteo da ideš do broja 1, ja sam tu za tebe, uvek". Dešavale su se, naravno, razne stvari, ja sam ponekad morao da budem malo čvršći, malo grublji, nisam smeo da popustim, ali posle toga sam ja to na emotivan način preživljavao, kada on nije tu. Ali, nisam pokazvao slabosti kada je prisutan. Evo, godine su prošle, on i dalje često gleda ka loži kada sam tamo. A šta ja mogu da mu kažem sada? 'Uradi ovo ili ono'? Ili, šta može da mu kaže bilo ko drugi na svetu?

NE POŠTUJU NAS, PRIČAJU SAMO SA NOVAKOM, RAFOM...Evo protiv čega se Đoković bori i svi ga NAPADAJU!

ŠOKANTNO PISANJE BRITANSKIH MEDIJA! Englezi RAZVODE NOLETA I JELENU?!

Njegov odnos prema rivalima, organizatorima, samom tenisu, je neprikosnoven. On se stalno zahvaljuje suparnicima, čestita im, a to se ne viđa često. Uradi to ponekad neko, ali on to radi stalno. Ja, zapravo, nikada nisam video nekog takvog. On se i inače ponaša fantastično. To govorim ne samo zato što je moj sin, već je stvarno tako. Nikada nema ružnu reč za nekoga, prema svima se ponaša sa uvažavanjem. Zašto je to tako? To je verovatno stvar za stručnjake, za analizu. Ali, mislim da je to zato što dolazimo iz male, siromašne sredine. A strani mediji su nas predstavljali da smo strašni, ubice, silovatelji, a Novak je sušta suprotnost. Nemoguće je da on toliko prijatan, pažljiv, veoma uspešan, a da potiče iz jedne takve, omražene Srbije. On pokazuje da smo stara evropska civilizacija i da treba da se ponosimo što smo Srbi i srpskoga roda. Mats Vilander koji je često umanjivao Noletova dostignuća je nedavno bio ovde i rekao da, kada bi mu život zavisio od tenisera, da bi izabrao da ga Novak brani. I rekao da ga je iznenadilo da nema više slika Novaka Đokovića po gradu. Zašto je tako, ne znam, ali i nema veze. Imamo sad bilbord sa njegovih pet pehara sa Vimbldona. Tek smo na pola puta, verujte
- rekao je Đoković.

NOLE USKORO RUŠI JOŠ JEDNU LEGENDU! Ðoković 261. nedelju na vrhu, Lajović 26. posle titule!


Osvrnuo se i na negativne reakcije što je u stručni štab na Vimbldonu uvrstio nekadašnjeg hrvatskog asa Gorana Ivaniševića:

- Novak čita portale, nije mu baš svejedno kada to vidi. To je - što je. On najbolje zna, a ja ga potpuno podržavam. Samo... Znajte, komšije su nam važnije od rođaka koji su daleko. Krajnje je vreme da prekinemo sa konfrontacijama, život je isuviše kratak da bismo se gledali preko nišana. Krajnje je vreme da se sa komšijama izmirimo i zajedno krenemo napred, da poslušamo Novaka i krenemo zajedno napred. Ivanišević je bio vrhunski sportista, možda je nešto loše i napravio u prošlosti, to ne znam, ali je on Novakov izbor zbog kvaliteta, a Nole je pokazao da ume pravilno da izabere. Zato je i voljen širom ovih zemalja oko nas - rekao je Srđan Đoković.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
realno

pre 4 godine

Novak je jedan od najantipatičnijih terenisera.

brainwashedgreek

pre 4 godine

A ti si jedan od najveci anti-Slavista, sebe-hejter.

mica

pre 4 godine

Srdjane, u pravu si. Ali, nekoga koji je o mom narodu izjavio najpogrdnije reci i koji bi, siguran sam, uradio to sto je izjavio, nikada i sto puta nikada, nebi ni pogledao a kamo li mu dao ruku. Ma koliko ti tezis pomirenju, oni,koji su nam cinili zlo i za to nas okrivljuju, to ne zele. IVANISEVIC NE ZASLUZUJE DA SEDI NA STOLICI TRENERA NAJBOLJEG SRPSKOG SPORTISTE IKADA.

bb king

pre 4 godine

Kako da se izmirimo sa komsijama kada oni nece.

Smrad

pre 4 godine

Na žalost ovi su te razuverili. https://informer.rs/vesti/srbija/448665/foto-cetnici-dobili-pojacanje-floride-djordje-lukac-presao-pola-sveta-dobio-cin-vojvode

Dejanš

pre 4 godine

Sta li Prica ovaj čovek, kao da samo on ima sina. On igra za novac, on ne predstavlja Srbiju ni u kom pogledu i ako hoće da Prica o politici, neka Kaze o stradanju srba od strane Hrvata, a ne da ih velica. Sta da je kojim slučajem Federer iskoristio mec loptu, sta bi tada Pricao. Dosadan je i samo steti svom sinu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija