• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2020

17:16

ŠTA ĆEMO SAD?! Amerikanka koju je NOVAK POGODIO priznala: IMAM PROBLEMA, ne umem da izbegnem lopticu!

Tenis

ŠTA ĆEMO SAD?! Amerikanka koju je NOVAK POGODIO priznala: IMAM PROBLEMA, ne umem da izbegnem lopticu!

Podeli vest

Žena o kojoj trenutno bruji čitava sportska javnost širom sveta Laura Klark konačno se oglasila. Amerikanka je otkrila mnoge zanimljivosti koje u mnogome mogu da pomognu u razjašnjavanju čitave sitaucije sa meča Novaka Đokovića j Karenja-Buste

 

Veliku pažnju privukla je Laura, a u intervjuu koji je dala lokalnom listu u rodnom Ovensborou otrila je mnoge zanimljive situacije, kako iz privatnog tako i iz života teniskog sudije:

AMERI, ZABORAVILI STE NAJVAŽNIJU LEKCIJU: Nikada, ali NIKADA ne LJUTITE ŠAMPIONA!

Anketa

Morate da imate zaista dobre oči, izdržljivost, da možete puno da stojite na nogama i da možete mnogo toga da istrpite i ne samo to, već i da imate puno poverenja u sebe. Bez toga ćete biti živi pojedeni. To je najkompetativnija stvar koju sam u životu uradila - i najslađa svirka u mom životu - rekla je Laura, koja je opisala i svoj početak karijere kao linijski sudija, nakon što ju je prijateljica pozvala na turnir u Hendersonu.

- Videla sam je na terenu i rekla sam  "želim to da uradim. Želim da budem tamo". Rekla mi je s kim da razgovaram - kaže Laura koja je konktaktirala organizatore US opena, poslala prijavu i nakon položenog testa dobila dozvolu da radi kao linijski sudija.

Otkrila je i kako teku pripreme za veliki turnir:

- Pokušavam da se sklonim od svega ostalog što se događa. Na velikom turniru ima nas stotinu. Imamo veliku sobu za odmor, gde smo svi zajedno, igramo igrice po ceo dan ili se upoznajemo... Mnogo se priča o tome šta se dešava. Ja igram karte ili bilo šta drugo, ali 15 minuta pre nego što dođe vreme da nastavim, pobegnem i podsetim se zašto sam tamo i šta radim. Moram to da razbistrim glavu, da dam sve od sebe, da ne zabrljam u poslu.

Foto: Tanjug/AP

Priznala je da ima problem sa kretanjem te da ne ume da izbegne lopticu i kako joj je jednom bila pokidana usna.

Nikad nisam naučila tehniku kretanja zbog toga mi je usna bila potpuno pocepana. To je verovatno najupečatljivije jer sam bila potpuno nova - ispričala je anegdotu sa početka karijere kada je pogođena lopticom koja je išla brzinom od 130 km/h.

Takođe, otkrila je i da je imala interakciju sa jednim profesionalnim teniserom tokom poena, ali nije htela da prizna o kome je reč.

Foto: Tanjug/AP

- Jedan od najboljih profesionalaca, pitao me je da li sam samo pretpostavila nakon jedne odluke. Zvaničnici ne komuniciraju sa igračima. Samo sam klimnula glavom, a on je ponovo pitao. Jesi li sigurna ili nagađaš? Malo sam se nasmešila i rekla mu da ne pretpostavljam. Čelendž je potvrdio moju odluku, a igrač se nasmejao i rekao: "Nisi nagađala" - opisala je situaciju koju je njen suprug Fil uramio nakon što je to snimljeno na TV-u i ona je na njihovom radnom stolu.

- Ne postoje odluke koje nisu značajni, koji nisu bitni za tog igrača, bilo da se radi o kvalifikacijama ili mečevima na zvaničnim turnirima. Svaka odluka, svaki meč, svaki poen, svaki meč su za nekoga presudan. To je veoma važno na najnižem nivou, jer može uticati na to da li će taj igrač nastaviti sa tenisom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 3 godine

Jel' za posao sudije ne treba lekarski pregled?

Vlado

pre 3 godine

Ne znam da li ste baš toliko naivni, pa na svakom koraku odmah prebacite lopticu u nacionalne vode, ili opštu mržnju prema Srbiji. Uostalom Đoković je "građanin" Monaka, jer tamo plaća porez, odnosno ne plaća a državu Srbiju je "ojadio" za nekoliko desetina miliona evra, koje nije platio, jer posluje tamo. U Srbiji, kao i u svakoj državi se plaća porez, koji do određenog iznosa je 10 % a posle 15 %. Neki kažu d a je patriota i pomaže preko njegovog fonda, koji raspolaže sa sumom oko 1 milion evra i da je kupio neke respiratore. Da, dobra reklama i mazanje očiju ako imaš na umu ono što nije platio držćavi Srbiji da je pravi patriota. Kao drugo, ovo se ne dešava slučajno, već treba povezati sa njegovim "ambicijama" o stvaranju nove asocijacije igrača! Zar ne mislite da će oni koji plaćaju sve ovo oko tenisa i raspolažu sa ogromnim bogatstvom dozvoliti jednom Đokoviću da počne da "samoupravlja"?! Akademac je pomislio da može kreirati "svetski poredak", pošto je zaradio nešto novaca (za naše pojmove ogromno bogatsvo) ali sića u poređenju sa novcem, koji se tamo okreće. Jeste dobar si teniser, pa čak trenutno najbolji, ali zakoči malo dečko, u svetu se ne odlučuje kao u Srbiji, pa da svaka šuša propisuje pravila "igre".

Mijat

pre 3 godine

Halo konju, koliko je novca ostavio u Srbiji, koliko je otvorio koječega što sad donosi prihod i naplatu poreza, malo se informiši za ostale iz sveta koliko su uložili u svoju zemlju, ostale informacije ti neću dati jer ionako nećeš razumeti

Rada

pre 3 godine

Ko šta radi, ova tetka nateže "žestinu" pa se žali da ne ume da izbegava lopticu! Skandalozno! Kako takva osoba uopšte može da bude bilo kakav sportski sudija? A onda je tako podgašenu takne loptica a ona padne kao pokošena.

Srecko

pre 3 godine

ovo je samo dokaz da je sve greska organizatora jer nije obezbedio adekvatnu radnu zastitu i stitnike sudijama , takodjer , organizator nije obezbedio neometani profesionalni ambijent profesionalnim igracima koji su tu koncentrisani da udaraju loptu a ne da misle na sudije . Organizator mora da bude suspendovan i da plati kaznu i odstetu Djokovicu .

Dmitar

pre 3 godine

Ima problema sa lopticama ali zato nema problema sa flašama. Dali su joj organizatori izvadili krv radi utvrđivanja alkohola. I ako je iz SAD sramota je da jedan svetski prvak belog sporta bude kažnjen zbog alkoholičarke.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija