• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2021

00:11 >> 07:40

ĐOKOVIĆ PODIGAO TENISERE NA NOGE! Evo ko je za Novaka, a ko protiv njega!

Tenis

ĐOKOVIĆ PODIGAO TENISERE NA NOGE! Evo ko je za Novaka, a ko protiv njega!

Podeli vest

Novak Đoković pokušava da pomogne slabije rangiranim teniserima, zbog toga je osnovao sopstvenu PTPA organizaciju

Trpi Đoković zbog toga napade sa svih strana, ali nema nameru da odustane. Bori se za sve igrače, koji su konačno videli da je bio u pravu, pa je sve više onih koji dižu ruku za Srbina.

Igrači na turu imaju različito mišljenje o novoj asoscijaciji. Podsećanja radi, Rafael Nadal je odmah rekao da nije uz Novaka Đokovića. 

- To što su napravili novu organizaciju ne znali da pomažu više tenisu. Ako smo napravili neke pozitivne pomake onda je to zahvaljujući Rodžeru, meni, ali Novaku i Endiju. Ako poredimo zarade od pre pet, šest ili sedam godina, jasno je da je značajno smanjen jaz između niže rangiranih i najboljih tenisera. Znam da je potrebno više da radimo, ali mislim da nam nije potrebna nova organizacija - rekao je Nadal pre nekoliko meseci. 

Ni Dominik Tim nije za Uniju prvog tenisera sveta. 

- Sviđa mi se ono što radi ATP. Generalno, vrlo dobar posao. Nema razloga da se pridružim drugoj organizaciji.

Foto: reuters

 

Aleksandar Zverev, koji poslednjih dana, udara jako na ATP, optužio je čak krovnu organizaciju da misli samo na novac, a ne i na igrače, smatra da Srbin radi dobar posao.

- Nisam potpisao papir, ali mislim da je dobro što igrači žele da se ujedine. Moram da odam priznanje Novaku i Pospišilu. Svetski broj jedan radi na ujedinjenu igrača, a on to ne mora da radi. Može da se opusti, ali brine o drugim teniserima - kazao je Zgezde tokom mastersa u Londonu. 

Miloš Raonić otvoreno je poručio da je uz prvog tenisera sveta.

- Podržavam PTP, mislim da ATP nije uvek radio ono što smo želi i očekivali. Dobro što možem da kažemo ono što želimo, da budemo jedinstveni i mnogo je igrača koji su sada na istoj strani.  

Foto: AP/Photo

 

Podrška je stigla i od Džona Iznera, koji je istakao da je ono što se desilo samo nezgoda, te da je Pospišil potrošio mnogo vremena kako bi se borio za prava igrača.

Ono što se desilo Pospišilu bila je nesreća. Emocija su izvukle najbolje iz njega i nažalost to se dešava. Ostaje činjenica da je proveo nebrojene sate boreći se za kolege na ATP Tour. Bolji dani su pred Vasekom i igračima - napisao je Izner.

Stiv Džonson je poručio da je vreme da svi igrači stanu zajedno! 

- Moramo da podržimo ujedinjenje igrača na ATP turu. Više nego ikada nam je potreban glas igrača i da se svi ujedinimo - poručio je Amerikanac. 

ATP je kritikovao i Rus Andrej Rubljov, dok je uz Srbina i hrvatski teniser Ivo Karlović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lara

pre 3 godine

Odavno se zna da Federer i Nadal ne dotice to sto su njihove kolege iz nizeg ranga na atp listi zbog virusa kovid 19 na rubu egzistencije, njima je vazno da oni ne ostanu bez manjka novca i da oni vise zaradjuju....to je njihova politika, a sto se tice zamrzavanja bodova to je uredio Federer da bi ostao na poziciji na kojoj se sada nalazi, to odgovara i Nadalu i u pravu su mladji teniseri koji su zasluzili veci rang na listi dok bi Federer ispao ispod 30 mesta a mozda i jos ispod ?....napred Nole docice maca na vratanca polako sve dolazi na svoje mesto...posle kise dokazi since ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija