• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.05.2021

12:13

KAKO OPORAVITI NOVAKA ZA 20 SATI? Jedan čovek zna, Đoković ima čudotvorca u timu!

Tenis

KAKO OPORAVITI NOVAKA ZA 20 SATI? Jedan čovek zna, Đoković ima čudotvorca u timu!

Podeli vest

Posle dva teška meča u subotu i pet sati, koliko je proveo na terenu, najbolji teniser sveta Novak Đoković danas igra finale mastersa u Rimu i to protiv najvećeg rivala Rafaela Nadala (17.00, Sportklub)

Novak Đoković je nakon drame uspeo da savlada Stefanosa Cicipasa sa 4:6, 7:5, 7:5, a za samo pet sati je ponovo izašao na teren i dobio Lorenca Sonega 6:3, 6:7, 6:2.

Upravo zbog toga će ključnu ulogu u oporavku još jednom imati njegov fizioterapeut Ulises Badio. Imaće 20 sati da spremi prvog tenisera sveta za meč protiv najljućeg protivnika. 

To ne bi trebalo da predstavlja veliki problem. Badio je već pokazao šta može na Australijan openu kada je bukvalno preporodio Đokovića za 48 sati.  

Ovaj čovek je uspeo da Novaka spremi da i nakon povrede protiv Tejlora Frica u trećem kolu Australijan opena stigne do rekordne devete titule u Melburnu.

I sam Novak je svestan da će mu oporavak biti maltene i ključan kako bi na terenu bio što bolji.

- Pre svega, moram da se oporavim. Nemam previše vremena, igrao sam mnogo tenisa danas. Rafael će imati sveže noge, a meni će biti potrebne one kako bih mogao da mu pariram. Doduše, i Rafael je imao neke teške mečeve. Mada i ja sam se mučio sa odlaganjima zbog kiše… Nadam se da sutra neće biti tih problema - izjavio je Đoković posle pobede u polufinalu Rima.

Foto: printscreen

Ulises Badio, najvažniji čovek tima Novaka Đokovića

Ulises Badio i Miljan Amanović se smenjuju na turnirima i njihov zadatak je da prvi teniser sveta bude maksimalno spreman za svaki meč, pa će tako biti i ovog puta. Badio, koji radi sa Đokovićem 2017. pravi je čudotvorac.

- Uli je pre svega izuzetna osoba. Mnogo je dobar čovek i način na koji se ophodi prema drugima stvarno je impresivan. Svima se javlja, donosi čokoladice, poklone ovde ATP fizioterapeutima, čuvarima itd. Sa svima se lepo pozdravi i po svemu tome se vidi kakav je on čovek. Njemu je zaista stalo do mene i moje karijere, mog fizičkog stanja. Veoma je profesionalan i izuzetno posvećen, stvarno je mnogo radio u poslednjih pet-šest dana, po ceo dan. Zahvalan sam mu iz srca - kazao je  Novak pre nekoliko meseci kada se zahvalio Badiu na pomoći tokom takmičenja u Australiji.

Badio će sada imati manje vremena, biće ovo pravi test za njega, ali ne sumnjamo da će uspeti i ovog puta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan
Društvo

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će, prema obećanju izvođača, 15. oktobra biti završeno iskopavanje desne cevi u tunelu “Munjino brdo” na poslednjoj deonici autoputa između Pakovraća i Požege, a 23. novembra na levoj cevi čime će taj tunel kompletno biti prokopan.

01.09.2024

13:21

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija